vineri, martie 29Liberalist.ro - Portal Business

Amazon se alătură Twitter și Facebook la vânătoarea de liberali

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten

Amazon elimină rețeaua socială care protejează libertatea de exprimare, Parler.com, din serviciul său de găzduire web pentru că devin prea importanți și o alternativă necenzurată.

Dacă Parler nu reușește să găsească un nou serviciu de găzduire web până duminică seară, întreaga rețea va rămâne offline, avertizează BBC.

Parler se numește o rețea socială „imparțială” și s-a dovedit popular printre persoanele interzise de pe Twitter.

98 de postări pe site care încurajează violența

Se pare că brațul puternic al BigTech nu se limitează la propriile platforme și doresc să controleze tot ce înseamnă discurs online și să cenzure orice este o divergență de la narațiunea acceptată. Amazon a spus lui Parler că a găsit 98 de postări pe site care încurajează violența după ce Apple și Google au eliminat aplicația din magazinele lor.

Lansat în 2018, Parler s-a dovedit deosebit de popular în rândul susținătorilor președintelui american Donald Trump și al conservatorilor de dreapta. Astfel de grupuri au acuzat frecvent Twitter și Facebook că și-au cenzurat nedrept punctele de vedere.

Și alte platforme liberale sunt o competiție pentru BigTech

În timp ce domnul Trump însuși nu este un utilizator, platforma are deja câțiva contributori de înaltă calitate, după explozii anterioare de creștere în 2020. Senatorul Republican din Texas, Ted Cruz, se mândrește cu 4,9 milioane de urmăritori pe platformă, în timp ce gazda Fox News, Sean Hannity, are aproximativ șapte milioane.

Și alte platforme liberale, o competiție pentru BigTech și o rezistență la revoluția noului ‘progresism’ din SUA au experimentat creșteri exponențiale după cenzura președintelui Trump. Gab este o astfel de rețea socială și creșterea lor este de mai multe sute de ori doar în ultimele zile. Spre deosebire de Parler, Gab are propriile servere locale și nu pot fi cenzurați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *