Președintele Iohannis una spune acasă, alta face la Bruxelles. Vor condiționa libera circulație de vaccin!

Certificatele digitale de vaccinare vor condiționa dreptul oamenilor de a călătorii în Europa și probabil vor fi disponibile înaintea verii, transmite Reuters.

“Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”, a declarat Merkel în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că executivul european va avea nevoie de aproape trei luni să creeze baza tehnică pentru astfel de documente.

Nu este foarte clar care este/a fost poziția Președintelui Românei care, deși s-a antepronunțat împotriva pașaportului de vaccinare, este ‘cunoscut’ ca fiind ușor de influențat. Paradoxal, pare că libertățile individuale atât de prețioase pentru unii dintre noi sunt îndepărtate cu sprijinul ‘liberalilor’.

Planul pentru pașaportul de vaccinare există de mult timp și chiar de atunci am anticipat că il vor implementa cu succes indiferent de ce au declarat unii lideri în plan local.

Comisia Europeană continuă cu planul pentru Cardul de Vaccinare și investește în campanii de persuasiune

Comisia Europeană planifică în vederea dezvoltării unui pașaport/card pentru cetățenii UE, care ia în considerare diferitele programe naționale de vaccinare, este compatibil cu sisteme informatice de imunizare electronică și recunoscute pentru utilizare peste granițe, fără duplicarea muncii la nivel național.

Planul este trașat și se dorește un Sistem Informatic European al celor Imunizați până în 2021 sub numele de Sistem european de partajare a informațiilor privind vaccinarea.

CE propune un plan pe doi ani, printr-un document de planificare publicat pe website-ul instituției, să “elaboreze îndrumări pentru a depăși barierele juridice și tehnice împiedicând interoperabilitatea imunizării naționale sistemelor informatice, ținând seama în mod corespunzător de regulile cu caracter personal protecția datelor, astfel cum se prevede în comunicarea Comisiei privind facilitarea transformării digitale a sănătății și îngrijirilor în Piața unică digitală, responsabilizarea cetățenilor și construirea unui mediu mai sănătos societate.”

Redăm citatul complet în limba engleză:

Develop guidance to overcome the legal and technical barriers
impeding the interoperability of national immunisation
information systems, having due regard to rules on personal
data protection, as set out in the Commission Communication
on enabling the digital transformation of health and care in the
Digital Single Market, empowering citizens and building a healthier
society.

ROADMAP ON VACCINATION, EC

Toate acestea sunt condiționate de convingerea și acceptul populației. În sensul acesta se planifică o serie de campanii de informare și un barometru de opinie pentru a analiza gradul de acceptare a noilor măsuri de control în strânsă legătură cu Organizația Mondială a Sănătății, cea care pare să fie în controlul deciziilor politice în toate țările europene.

Produce on a regular basis a Report on the State of Vaccine
Confidence in the EU, to monitor attitudes to vaccination. Based on
that report and taking into account related work by WHO, present
guidance that can support Member States in countering vaccine
hesitancy

ROADMAP ON VACCINATION, EC

Planul este cât se poate de minuțios și componenta de PR și comunicare este foarte importantă. Ne este foarte greu de crezut că o țară mică ca România, cu politicieni direct interesați de posturi în birocrația europeană vor putea să se opună noilor măsuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Abonează-te pentru Alerta de Email

sau click pentru grupul Telegram

Mulțumim. Sunteți abonat!

A fost o eroare. Vă rog încercați din nou.

Liberalist.ro va folosi informațiile pe care le furnizați în acest formular pentru diseminare articole și informări de marketing.