Mii de români renuntã la Wattsapp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

WhatsApp a cerut utilizatorilor săi să accepte noile condiţii de utilizare, care permit aplicaţiei să partajeze datele personale ale clienţilor cu compania ei mamă, Facebook. În caz de refuz, utilizatorii WhatsApp nu vor mai putea să îşi acceseze conturile începând din 8 februarie, relatează ProTV. În urma valului masiv de renunțări, WhatsApp a trebuit sa amane termenul dar nimic altceva nu se schimbă.

Modificările nu privesc decât conversaţiile viitoare ce vor fi purtate cu companii, afirmă conducerea WhatsApp, și vizează o “mai multă transparenţă” despre modul în care ei “recoltează şi utilizează datele personale ale utilizatorilor”.

Ca urmare a modificărilor Condițiilor de Utilizare, tot mai multe persoane postează pe Facebook o declarație prin care notifică Facebook că nu sunt de acord cu noile stipulări din Termenii & Condițiile Serviciului. Declarația este însă nulă din punct de vedere juridic, avertizează avocații.

Declarația este: “Nu permit Facebook sau oricărei aplicatii legate de Facebook să folosească fotografiile, informațiile, mesajele sau postările mele, atât din trecut, cât și din viitor. Cu această afirmație, notific Facebook că este strict interzisă dezvăluirea, copierea, distribuirea sau orice alta acțiune împotriva mea bazată pe acest profil și / sau a conținutului sau. Conținutul acestui profil reprezinta informații private și confidențiale. Violarea vieții mele personale poate fi pedepsita prin lege.Nu permit Facebook-ului să distribuie nimic din postarile mele: Fotografii, actuale sau trecute, postări, numere de telefon sau e-mailuri… Absolut nimic nu poate fi folosit sub nici o formă fără permisiunea mea scrisă.”

Contractul dintre utilizator și Facebook este implicit în momentul când folosești serviciul și îl poți găsi la Termeni & Conditii. Prin utilizarea serviciului accepti orice este stipulat acolo.

Singurul mod în care te poti opune efectiv este prin schimbarea furnizorului de servicii: Gab.com sau MeWe.com, Parler.com și Telegram sau Signal în loc de wattsapp.

Foarte multe persoane scriu pe internet că au renunțat la serviciile din ‘familia’ Facebook (Facebook, Wattsapp, Instagram & Messenger) motivând decizia prin faptul că Facebook face ‘dosare digitale‘ despre fiecare utilizator care ipotetic pot fi utilizate de autorități, după cum deja se dorește și chiar Fondul Monetar Internațional scrie despre acest lucru.

Într-o postare pe blog oferită de Fondul Monetar Internațional, cercetătorii FMI Arnoud Boot, Peter Hoffmann, Luc Laeven și Lev Ratnovski au făcut o declarație teribilă, își doresc ca fiecare persoană să aibă istoricul căutărilor pe internet legat de scorul de credit personal. 

Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Dacă ești cetățean model vei fi bine

Prezentând concluziile dintr-o lucrare scrisă de ei, cercetătorii susțin că acest lucru va avea efecte benefice pentru lumea și desigur, nu și-au imaginat ipoteze în care această idee de fapt ar fi mai degrabă rea și foarte rea decât bună. Cel puțin nu au dorit să menționeze acest lucru.

Ei argumentează faptul că folosind date nefinanciare, în special „istoricul căutărilor și achizițiilor online”, putem rezolva problema „anumitor tipuri de oameni care nu au suficiente date financiare (venituri, timp de angajare, active și datorii) disponibile.” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *  • Abonează-te pentru Alerta de Email
  • sau click pentru grupul Telegram

Mulțumim. Sunteți abonat!

A fost o eroare. Vă rog încercați din nou.

Liberalist.ro va folosi informațiile pe care le furnizați în acest formular pentru diseminare articole și informări de marketing.