Coaliția ‘MarxTech’ își închide competiția. Congresmanul Nunes: o încălcare a legii antitrust

Aplicația de socializare Parler a fost eliminată de pe internet de către coaliția celor mai mari, Amazon, Google, Facebook și Twitter, firme cu agendă de stînga.

Independen.co.uk menționează faptul că Amazon, care a furnizat instrumentele online pentru a rula aplicația, i-a informat pe oficialii Parler că de duminică nu le vor mai furniza serviciile contractate. La scurt timp după sosirea acestui termen, site-ul și aplicația acestuia au fost deconectate.

Vizitatorii vor vedea acum doar mesaje de eroare care îi informează că tehnologia care stă la baza site-ului nu funcționează corect.

Amazon pretextează decizia asupra Parler printr-o „ creștere constantă a acestui conținut violent de pe site-ul dvs. web, toate acestea încălcând condițiile serviciului”. De facto, totul a inceput imediat dupa protestele de la Capitoliu cand prin aceleasi pretexte, Twitter a inchis contul Presedintelui Donald Trump, a avocaților acestuia, si a unui număr mare de conturi conservatoare cu opinii și mesaje divergente fata de agenda de stanga. Cel mai cunoscut este WalkAway unde foști democrați își postau motivele personale pentru care au părăsit ‘tabăra’ democraților.

Asistam astfel la un cartel de companii care cenzureaza libera exprimare pe platforme publice si inchid companii competitoare. Congresmanul Devin Nunes, Republican din California, a solicitat duminică o anchetă după deciziile Amazon, Apple și Google de a suspenda platforma alternativă de socializare Parler. În timpul unui interviu la „Sunday Morning Futures”, Nunes a spus că suspendarea Amazon, Apple și Google a lui Parler este „în mod clar o încălcare” a antitrustului, a drepturilor civile și a Legii privind organizările influențate și corupte (RICO), care este o lege federală care prevede sancțiuni penale extinse și o cauză civilă de acțiune pentru fapte efectuate ca parte a unei organizații criminale în curs.

La scurt timp dupa aceste declaratii, Parler a trimis in judecata Amazon, relatează WSJ. Într-o plângere depusă luni în curtea federală din Seattle, Parler a susținut că Amazon Web Services a blocat accesul la serverele sale cloud din motive politice și anticoncurențiale. Rețeaua socială conservatoare fondată în 2018 a explodat în popularitate în rândul susținătorilor președintelui Trump după scrutinul electoral din noiembrie.

Plângerea Parler consideră că „Decizia AWS de a încheia contul Parler este aparent motivată de animozitate politică. Se pare, de asemenea, că este o măsură concepută pentru a reduce concurența pe piața serviciilor de microblogging în beneficiul Twitter “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *  • Abonează-te pentru Alerta de Email
  • sau click pentru grupul Telegram

Mulțumim. Sunteți abonat!

A fost o eroare. Vă rog încercați din nou.

Liberalist.ro va folosi informațiile pe care le furnizați în acest formular pentru diseminare articole și informări de marketing.