USR propune o nouă clasă de superoameni cu superimunitate, niște demizei ai societății românești

Nu de puține ori am fost revoltați când, în plenul Parlamentului, parlamentari suspecți de încălcarea legi au fost salvați de colegi prin interzicerea urmăririi penale. Această superimunitate este imorală pentru că îi pune pe unii deasupra legii, o clasă de superiori protejați pentru care legea nu se aplică.

Prin acest amendament al ‘salvatorilor’ USR, noua clasă de superoameni, demizei ai societății românești care judecă dar nu pot fi judecați, s-a format! Vor putea să ancheteze la comandă politică fără frică. Vor putea condiționa sentințe de șpăgi sau funcții după pensionare fără frică și, în general, vor putea face abuzuri precum condamnarea avocaților pentru ‘complicitate’ pentru intimidare și vor da sentințe abuzive și disproporționale cu fapta, fără repercursiuni.

Controversatul amendament a fost făcut la legea vizând desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Magistraţilor (SIIJ), și a fost adoptat de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Amendamentul a fost catalogat inclusiv de către unii judecători şi procurori drept o superimunitate, respectiv condiţionarea trimiterii în judecată a magistraţilor de avizul CSM.

Adoptat cu 17 voturi “pentru” şi 11 “împotrivă”, a fost criticat și de deputatul PSD Daniel Florea, care a avertizat că ridică probleme de constituţionalitate căci CSM se substituie instanţei devenind un fel de cameră preliminară. În apărare a intervenit preşedintele comisiei, deputatul USR Mihai Badea.

Daniel Florea, deputat PSD: “Aş vrea să discutăm un pic de aliniatul 2 de la articolul 95, mie mi se pare un pic neconstituţional şi aş vrea şi părerea celorlalţi colegi. Mi se pare că nu avem cum să transformăm secţia pentru judecători sau secţia pentru procurori într-o pre-instanţă de judecată şi cred că ar fi un element slab al acestei legi dacă ar trece în formula aceasta. Aş vrea să vă exprimaţi punctul de vedere pentru că mie mi se pare neconsituţional.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *  • Abonează-te pentru Alerta de Email
  • sau click pentru grupul Telegram

Mulțumim. Sunteți abonat!

A fost o eroare. Vă rog încercați din nou.

Liberalist.ro va folosi informațiile pe care le furnizați în acest formular pentru diseminare articole și informări de marketing.