TikTok și libertatea de exprimare. Când suntem liberali și când putem să nu fim?

În contextul noului scandal TikTok care îl are în centrul atenției pe Cumpănașu ca ‘profesor’ pe TikTok, au fost multe luări de poziție pe internet. Sunt unele îngrijorătoare pentru că vin din partea unor liberali care, se pare, că nu prea iubesc întotdeauna libertatea de exprimare în limitele legii.

Desi nu il ‘simpatizăm’ pe Cumpănașu, nu vom milita niciodată pentru limbajul controlat de stat și limitarea exprimării în timp ce observăm un asalt al Bigtech asupra opiniilor conservatoare, creștine si, în general, împotriva opiniilor divergente de la narațiunea acceptată! Orice înseamnă limbaj care nu incită la ură, sau care nu intră sub incidența codului penal, intră, de fapt, în jurisdicția drepturilor personale consființite.

Poziția de cenzură nu este vrednică de un liberal! Vreți să-l combateți pe Cumpănasu, faceti-o cu argumente, nu cu coerciția, inventând tot felul de legi ambiguie care favorizează abuzul, sub numele de legi anti-hate speech.

În acest sens, Liberalist.ro a avut o poziție tranșantă pe Facebook împotriva Dl. Pavel Popescu, deputat PNL: “Declaratiile dvs. despre ‘Antibotnita’ si supararea ca guvernul este criticat sunt ingrijoratoare. Sunteti un ‘soldat de partid’ dar nu trebuie sa ignorati stiinta cand aceasta nu va argumenteaza pozitia.

Vedeti dvs. nici macar OMS nu a impus purtarea mastilor în aer liber, însă guvernul liberal nu doar că a impus aceste măsuri (…) și nerecomandate de OMS dar a și închis școala, condamnând copiii la anafabetism, abandon școlar și au pus slujbele părintilor în pericol!

Adevărata dvs grijă este trădată de menționarea criticilor antiguvernamentale! Aici este, de fapt, problema dvs. Dar, în loc să rectificați problema prin măsuri de bun simț în folosul populației, care în mare parte se zbate la limita săraciei (100.000 afectate în 2020) dvs. dați vina pe cei care îndrăznesc să vă critice în timp ce votați privilegii pentru bordul ASF, de exemplu. Ireal, nu-i așa? Nu ați învățat nimic după lecția dată de electorat în 6 decembrie. Observăm aceeași condescendentță și disonanța cognitivă.

PS: Aveți dreptate în legătură cu un lucru, #TikTok trebuie închis nu din cauza d-lui Cumpanasu ci din cauza spionajului RPC”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *  • Abonează-te pentru Alerta de Email
  • sau click pentru grupul Telegram

Mulțumim. Sunteți abonat!

A fost o eroare. Vă rog încercați din nou.

Liberalist.ro va folosi informațiile pe care le furnizați în acest formular pentru diseminare articole și informări de marketing.