Ziua mondială pentru prevenirea suicidului, marcată anual la 10 septembrie, oferă oamenilor din lumea întreagă posibilitatea de creştere a gradului de conştientizare cu privire la suicid şi la prevenirea acestuia. Această zi este dedicată prevenirii suicidului şi a comportamentului suicidar, potrivit site-ului Asociaţiei Internaţionale pentru Prevenirea Suicidului, www.iasp.info.
Parlamentul European atrage atenția ca de la izbucnirea pandemiei, numărul de cazuri de suicid au crescut exponențial
De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, asistăm, în mai multe țări europene și în întreaga lume, la o înmulțire îngrijorătoare a cazurilor de sinucidere, avertizează pagina web a Parlamentului European.
OMS și diferite studii internaționale confirmă această tendință, observată, de altfel, și în alte situații de urgență globală, cum ar fi în cea a sindromului respirator acut sever; acestea precizează că izolarea socială, teama de infectare, nesiguranța, stresul cronic și dificultățile economice aferente pandemiei de COVID-19 sunt doar câteva din condițiile ce pot duce la apariția sau agravarea depresiilor și la creșterea ratei sinuciderilor.
Se constată și că nu există date și statistici actualizate privind ratele sinuciderilor în Europa, iar cercetarea acestei chestiuni ar putea promova o perspectivă pe mai multe niveluri și stimula adoptarea de programe naționale de sprijinire a populației și, în special, a păturilor vulnerabile.
Având în vedere cele de mai sus, poate Comisia să precizeze:
- dacă intenționează să colecteze date exacte și de încredere privind ratele sinuciderilor în toate statele membre de la izbucnirea pandemiei până în prezent, clasificând statisticile astfel încât să identifice sectoarele cele mai afectate de criză; și
- cum intenționează Comisia să promoveze schimbul de experiență și de bune practici la nivelul Uniunii cu scopul de a analiza, a defini practici bazate pe date concrete, a elabora recomandări și orientări pentru a identifica domeniile în care ar trebui să se concentreze acțiunile preventive?
„Crearea speranţei prin acţiune”
Tema din 2021 a Zilei mondiale pentru prevenirea suicidului – „Crearea speranţei prin acţiune” – este un prilej de rememorare a faptului că există o alternativă la sinucidere şi îşi propune să inspire încredere tuturor. Este, totodată, un prilej de rememorare a faptului că acţiunile noastre, oricât de mari sau de mici ar fi, pot oferi speranţă celor care se luptă cu această problemă.
Prevenirea sinuciderii este adesea posibilă şi putem avea un rol cheie în acest sens. Prin acţiune putem face diferenţa pentru persoane aflate în cele mai întunecate momente ale vieţii lor – fie ca membru al societăţii, ca şi copil, părinte, prieten, coleg sau vecin.
Cine poate sa-i ajute pe cei in depresie?
Cu toţii putem juca un rol în sprijinirea celor care se confruntă cu o criză suicidară sau a celor îndoliaţi de o sinucidere, se menţionează pe site-ul https://www.iasp.info/.
Unul din 100 de decese la nivel mondial este rezultatul sinuciderii. Este o problemă care poate să ne afecteze pe fiecare dintre noi. Fiecare sinucidere este devastatoare şi are un impact profund asupra celor din jur.
Cu toate acestea, prin creşterea gradului de conştientizare, reducerea stigmatizării în jurul sinuciderii şi prin încurajarea acţiunilor de informare, putem reduce cazurile de sinucidere în întreaga lume.
Cum răspunzi unei persoane care se gândește la sinucidere
Oricât de întunecos ar părea viitorul pentru tine acum, aminteşte-ţi, Dumnezeu nu te va părăsi niciodată.
Este scris în Biblie: 2Corinteni 4:8-9. Noi suntem apăsaţi din toate părţile de necazuri, nu însă frânţi sau sfărâmaţi. Suntem total nedumeriţi pentru că nu ştim de ce iau lucrurile întorsătura pe care o iau, dar nu ne dăm bătuţi niciodată. Suntem trântiţi la pământ uneori, dar ne ridicăm din nou şi mergem întotdeauna mai departe (NT pe înţelesul tuturor).
Eşti de mare valoare în Faţa lui Dumnezeu.
Este scris în Biblie: Luca 12:6-7. Cât costă cinci vrăbii? Vreo doi, trei lei? În orice caz, nu mai mult decât atâta. Totuşi Dumnezeu nu uită pe absolut nici una din ele. Şi El ştie până şi câţi peri aveţi în cap! Niciodată să nu vă temeţi, căci voi Îi sunteţi cu mult mai de preţ decât un stol întreg de vrăbii (NT pe înţelesul tuturor).
Dumnezeu Se îngrijeşte de tine şi Se gândeşte mereu la tine. Citeste tot articolul aici.
→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA
BLACK FRIDAY -70% | Vara aceasta vine cu noi oferte de ochelari de soare de la Lensa
TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult
Citeste si alte stiri similare:
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?
Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate (termenul tehnic ‘Hide’). De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM
Dacă apreciați conținutul acestei publicații liberal-conservatoare, vă încurajăm să vă invitați și prietenii să se alăture. Mulțumim!