miercuri, iunie 19Liberalist.ro - Portal Business

Metoda chinezească: Casa Albă recunoaște că se folosește de BigTech pentru cenzură politică. Republicanii vor lista!

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten

Un nou val de cenzură intreprins de administrația Biden are loc pe rețelele sociale cu sprijinul ‘Bigtech’ (Facebook, twitter, Google) care lucrează coordonat cu statul, fiind de facto un braț al statului, pentru cenzură folosindu-se de statutul lor de companii private. Conform legii americane (Secțiunea 230), rețelele sociale sunt considerate platforme publice, nu publicații media astfel sunt protejate de eventuale acțiuni în instanță vizând conținutul publicat. Lucrând cu administrația Biden ca proxi, rețelele sociale sunt acum în situația de încălcare a legii pentru că cenzurează activ conținutul cu narațiunea neoficială pe propriile platforme.

Exemplul Chinei în cenzura narațiunii neoficiale

BBC relatează faptul că „în timpul focarului de la Wuhan, un număr de cetățeni jurnaliști au avut un impact notabil la nivel internațional, ocolind „marele paravan de protecție din China” pentru a informa ce se întâmpla în oraș.

„Acestea includ Chen Qiushi, Fang Bin și Zhang Zhan. Au acumulat sute de mii de vizualizări pe YouTube pentru videoclipurile despre care spun că au dat adevărata imagine a ceea ce se întâmpla în Wuhan.

Cu toate acestea, acest lucru i-a costat mult. Comitetul pentru protecția jurnaliștilor notează că la Wuhan, autoritățile „au arestat mai mulți jurnaliști pentru publicare de informații care amenință narațiunea oficială a răspunsului Beijingului”. Observați similaritățile cu ce propune administrația progresistă Biden. Și ei se prevalează tot de „mesaje care afectează narațiunea oficială.” CPJ spune că trei sunt încă în închisoare. Și având în vedere că YouTube este blocat în China, puțini din țară știu despre impactul lor.”

Pentru cei care nu sunt la curent cu ‘narațiunea oficială’, le reamintim faptul că, până de curând, narațiunea oficială a fost că virusul a fost originat în natură, nu în laborator, lab-leak fiind considerată de către Bigtech si administrația Biden o conspirație. Am tratat într-un articol distinct de ce s-a mușamalizat această teorie și care au fost actorii.

Republicanii reacționează

Senatorul Marsha Blackburn, R-Tenn., I-a scris președintelui Joe Biden pentru a condamna colaborarea administrației cu Facebook pentru a elimina platforma de „dezinformare” a vaccinului, a fost raportat luni.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a dezvăluit săptămâna trecută că administrația Biden lucrează pentru a opri răspândirea pe platforma de socializare a ceea ce consideră dezinformare despre COVID-19 și vaccinări.

Blackburn a sugerat că administrația ar putea încălca drepturile Primului amendament al utilizatorilor.

„Aceste dezvăluiri sunt profund îngrijorătoare”, a scris Blackburn într-o scrisoare obținută de Fox News.

„Acțiunile flagrante ale administrației dvs. de a colabora cu companiile Big Tech pentru a cenzura libertatea de exprimare a americanilor sunt șocante – și, probabil, o încălcare a Primului Amendament”.

Blackburn a solicitat administrației mai multe informații despre modul în care funcționează cu Facebook.

Cine sunt cei vizați de metoda chinezească de cenzură?

„Ce criterii direcționați pentru a utiliza platformele de socializare pentru a semnaliza și a elimina postările?” Întrebă Blackburn. „Ce criterii direcționați pe platformele de socializare pentru a interzice utilizatorii?”

„Care este temeiul juridic pentru decizia administrației dvs. de a direcționa platformele de socializare să semnaleze și să elimine postările de pe site-urile lor?

„Casa Albă are personal dedicat căutării de conținut pe care să-l semnalizeze în rețelele sociale pentru eliminare?”

Psaki săptămâna trecută a apărat acțiunile administrației, spunând că încearcă să asigure acuratețea informațiilor, „asigurându-se în mod regulat că platformele de socializare sunt la curent cu ultimele narațiuni, periculoase pentru sănătatea publică, pe care noi și mulți alți americani le vedem în toată mass-media tradițională „.

Twitter l-a închis pe Trump. Acțiune coordonată BigTech

După Facebook și Twitter i-a închis permanent contul președintelui Statelor Unite ale Americii, ca parte a unei cenzuri totale care insumeaza dupa diferite surse cateva sute de conturi de conservatori.

Twitter a invocat “riscul unor viitoare incitări la violențe”, reluând obisnuitele pretexte prin care au șters clipurile video ale lui Donald Trump în timpul operațiunii speciale de luare cu asalt a Capitoliului, când acesta făcea de fapt apel la retragerea susținătorilor săi din mijlocul situației degenerate din Congresul american. De altfel, o anchetă inițiată și condusă de democrați după eveniment nu a găsit nicio dovadă sau mesaj instigator în acest sens și fostul președinte a fost achitat de acuzații.

Unul dintre ultimele mesaje ale lui Trump pe Twitter a fost că nu va participa la depunerea jurământului lui Joe Biden pe 20 ianuarie, ziua ceremoniei oficiale de instalare a noului președinte al SUA.


 Pe lângă contul lui Trump, au mai fost rase și conturile generalului Michael Flynn și ale avocaților lui Trump, Sidney Powell și Lin Wood, transmite LifeSiteNews.

(Actualizare 12 ianuarie)

Cancelarul german Angela Merkel, purtătorul de cuvânt al acesteia, a declarat că este îngrijorată de faptul că Twitter a suspendat definitiv contul președintelui Donald Trump.

Steffen Seibert a declarat reporterilor din Berlin că cancelarul a considerat interdicția „problematică”.

„Dreptul la libertatea de opinie este de o importanță fundamentală”, a spus purtătorul de cuvânt al Merkel.

„Având în vedere acest lucru, cancelarul consideră problematic faptul că conturile președintelui au fost suspendate definitiv”, relateaza DW.

Citește si:

Un studiu de amploare face lumină în controversa „Gena gay” sau „Stil de viață”

Studiul MedLife contrazice Guvernul: ‘Imunizații ar fi 10-12 milioane’. Rata de deces pentru Delta este mai mică, doar 0,08%

Nicolae Manolescu îi citează lui Iohannis din Marx ca să înțeleagă care e problema cu ‘România Educată’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *