sâmbătă, septembrie 23Liberalist.ro - Portal Business

Forumul G20 – Ce suprafață din țară trebuie acoperită cu panouri solare ca să putem ‘înverzi’ Industria?

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Forumul G20- Ce suprafață din țară trebuie acoperită cu panouri solare ca să putem înverzi Industria?

Un document de strategie a fost pregătit cu contribuția experților Deloitte și emis de grupul de lucru de Energie și Eficiență a Resurselor din cadrul B20, forumul de dialog al Grupului celor douăzeci (G20) cu comunitatea de afaceri globală, înainte de Conferința ONU privind schimbările climatice, COP26, care are loc anul acesta între 31 octombrie și 12 noiembrie, la Glasgow, în Scoția.

În acest document ni se comunică ideea că dacă electrificăm industria vom obține țintele arbitrare de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră ale acordului de la Paris. 

Desigur, documentul nu intră în detalii, ca orice alt document influențat mai degrabă de mentalitate (worldview) decât de realitate, doar își imaginează o scădere aritmetică ridicolă înlocuind combustibilii fosili în tehnica și procesarea industrială cu energia electrica din surse verzi.
Totul este despre controlul global, guvernanță globală, sistem financiar global, sinergia stat-privat mai accentuată, campanii de comunicare și soluția ‘panaceu’ pe care și vechii comuniști o aveau ca religie de stat … culmile progresului tehnologic/digitalizarea.

Care va fi consumul de energie electrică și impactul financiar asupra populației? nimic. Este fezabil științific construirea de turbine și panouri pentru a substitui energia conventionala? nimic. Ce suprafață din țară trebuie acoperită cu panouri și eoliene ca să putem, în mod realist, suplinii această nevoie? nimic. 

În schimb au capitole întregi despre cotele de gen și echitate la nivel global și bineînțeles se amintește și vaxxinul C-o-v-i-d (scris așa ca să nu fim blocați de stăpânii internetului). Așa se rezolvă o problemă reală, doamnelor și domnilor!

Documentul pare mai degrabă un manifest decât un studiu. Vă cităm doar una dintre chemările la o nouă ordine mondială, o veritabilă broșură de propagandă a Marii Resetări:

Lumea nu își poate permite să aștepte până când pandemia se va termina pentru a începe să planifice viitorul. Astăzi, lideri se confruntă cu o oportunitate incredibilă de a acționa împreună pentru a modela o nouă agendă globală cu o guvernanță reînnoită, cooperare și strategie, atât la nivel intern, cât și la nivel multilateral.

B20 Final Comunique, pg. 16

COMUNICAT

Ponderea consumului de energie din surse regenerabile ar trebui să crească până în 2050 la 58% în industrie, 81,8% în construcții și 54,5% în transporturi

Utilizarea progresivă a energiei electrice pare să fie cel mai eficient mod de a atinge obiectivul de zero emisii nete, în special în domenii precum industria, construcțiile și transporturile, deoarece aceste sectoare sunt principalele producătoare la nivel global de emisii de gaze cu efect de seră, potrivit unei analize Deloitte citate în documentul de strategie al grupului B20 Italia

Pentru a limita creșterea temperaturii globale la 1,5°C până în 2050, conform obiectivului stabilit prin Acordul de la Paris, ponderea consumului de energie din surse regenerabile ar trebui să crească de la 12,4% în 2020 la 58% în 2050, în industrie, de la 15,5% la 81,8%, în sectorul construcțiilor și de la 3,5% în 2020 la 54,5% în 2050, în sectorul transporturilor.

Utilizarea directă și indirectă a energiei electrice pe bază de hidrogen și combustibili ecologici in procesele industriale poate contribui la reducerea emisiilor

Potrivit analizei Deloitte, trecerea la folosirea inteligentă a energiei electrice din surse „verzi” ar putea fi o metodă eficientă din punctul de vedere al costurilor pentru a reduce emisiile de CO2 produse de sectorul transporturilor, prin folosirea de vehicule electrice pentru a transporta pasagerii. Legat de sectorul construcțiilor, clădirile pot folosi pompe electrice de căldură și pot face mai multe renovări care încorporează tehnologii inteligente. În ceea ce privește procesele industriale, utilizarea directă și indirectă a energiei electrice pe bază de hidrogen și combustibili ecologici poate contribui la reducerea emisiilor.

„Liderii mondiali trebuie să ia decizii bine informate cu privire la modalitățile de a atinge obiectivele stabilite prin Acordul de la Paris. De mai mulți ani, Deloitte își pune la dispoziție expertiza pentru a sprijini diferiți actori implicați în acest proces să înțeleagă mai bine provocările și oportunitățile care ne așteaptă în drumul către reducerea emisiilor de carbon. România are potențialul de a juca un rol important în eforturile de decarbonizare, atât la nivelul UE, cât și la nivel global. Echipa specializată în energie a Deloitte România a lucrat la o serie de planuri complexe pentru ca țara noastră să ajungă la zero emisii nete până în 2050, indicând faptul că obiectivul ar putea fi atins chiar mai devreme, cu condiția unui set echilibrat de politici și măsuri inteligent aplicate, însoțite de o rată solidă de absorbție a fondurilor verzi”, a declarat Sorin Elisei, Director, Deloitte România, Lider al practicilor de sustenabilitate și energie.

Prin Acordul de la Paris, sursele regenerabile ar trebui să reprezinte aproximativ 30,5% la nivel mondial până în 2030

Analiza Deloitte citată în documentul de strategie transmis de grupul B20 subliniază, de asemenea, că este esențial ca tipurile de surse energetice folosite să se schimbe drastic, în sensul creșterii ponderii surselor regenerabile. Pentru a atinge obiectivele stabilite prin Acordul de la Paris, sursele regenerabile ar trebui să reprezinte aproximativ 30,5% la nivel mondial până în 2030, în creștere cu 142% față de nivelurile din 2020. Dependența de combustibilii fosili, mai ales de cărbune și petrol, ar trebui să scadă radical, astfel încât ponderea lor în totalul surselor de energie folosite ar trebui să fie mai mică cu 53%, în cazul cărbunelui, și cu 21%, în cazul petrolului, până în 2030, în timp ce dezvoltarea infrastructurii energetice pentru producerea, transportul și distribuția de energie din surse regenerabile, cu investiții adecvate, trebuie să accelereze.

BLACK FRIDAY -70%
CREDITE SI SERVICII FINANCIARE
SERVICII DE CONSULTANTA (JURIDICA/MARKETING)


Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Presa americană într-o singură voce: Biden este vinovat de înfrângerea catastrofală din Afganistan
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

X

Oferta Zilei