miercuri, iulie 24Liberalist.ro - Portal Business

Donald Trump anunță o acțiune în instanță împotriva Facebook, Twitter și Google. Nu ia în calcul o înțelegere!

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Donald J Trump

Photo by Library of Congress on Unsplash

Trump a anunțat că introduce o plângere colectivă în justiţie împotriva companiilor și a directorilor lor executivi, pe care îi acuză că sunt responsabili de o „cenzură ilegală, neconstituţională”, relatează WSJ.

„Astăzi, alături de America First Policy Institute”, o organizaţie care promovează politicile „America First” susţinute de Donald Trump, „depun, în calitate de principal reprezentant, o acţiune colectivă majoră în justiţie împotriva giganţilor Facebook, Google şi Twitter, precum şi a şefilor lor executivi Mark Zuckerberg, Sundar Pichai şi Jack Dorsey”, a declarat fostul presedinte al SUA.

Într-o conferința de presă de la clubul său de golf din Bedminster, New Jersey, întreruptă de multe ori de aplauzele asistenţei, al 45-lea Presedinte al SUA consideră că cei trei CEO „pun în practică o cenzură ilegală, neconstituţională (…) Cerem tribunalului federal al districtului sud din Florida să dispună încetarea imediată a cenzurii ilegale şi ruşinoase din partea grupurilor de reţele sociale care îi vizează pe americani. Cerem (…) încetarea tăcerii forţate”.

Atacul asupra giganților internetului continuă: „Nu există dovadă mai bună că Big Tech sunt scăpate de sub control decât faptul că l-au interzis pe preşedintele în funcţie al Statelor Unite” de pe platformele lor”, a mai acuzat Trump, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Dacă îmi pot face acest lucru mie, îl pot face oricui. Şi, de altfel, este exact ceea ce fac. Ne-am angajat într-o luptă pe care o vom câştiga”, a adăugat Trump.

BLACK FRIDAY -70% | Vara aceasta vine cu noi oferte de ochelari de soare de la Lensa

Fostul președinte a fost suspendat pe Facebook în iunie pentru doi ani după ce inițial îl exclusese temporar pe 7 ianuarie pentru încurajarea susținătorilor în timpul asaltului de la Capitoliu, când încă mai era lider la Casa Albă.

Şi reţeaua Twitter i-a impus o interdicţie lui Donald Trump în timpul ceremoniei de validare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale, tot în urma asaltului de la Capitoliu.

Lupta lui Trump cu giganții tech durează de la începutul mandatului său și s-a accentuat în ultimul an din cauza știrilor false și dezinformare presei cu privire la el din timpul mandatului său. Cele mai multe dezinformări au fost probate, inclusiv ce spunea cu privire la originea virusului că e cel mai probabil să origineze dintr-un laborator Wuhan. Deși presa l-a denigrat continuu, teoria devine astăzi explicația cea mai plauzibilă, mai ales după ce s-a aflat că afirmațiile lui Trump se bazau pe un raport al serviciilor secrete. 

„Google şi YouTube au şters nenumărate postări video care îndrăzneau să pună la îndoială judecata Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii” în timpul pandemiei de COVID-19. De această dată, fostul președinte are interesul și cele mai mari șanse să câștige bătălia în instanță cu aceste companii iar intenția lui declarată este că nu se va înțelege la masa verde cu aceste companii.

Înainte de interdicţii, miliardarul și fostul președinte Donald Trump avea aproape 89 milioane de urmăritori pe Twitter, 35 milioane pe Facebook şi 24 milioane pe Instagram.

Anunțul de miercuri vine după ce, cu puțin timp înainte, echipa fostului președinte Donald Trump a lansat în liniște o nouă platformă de socializare joi, poziționând-o ca o alternativă la site-urile Big Tech. Site-ul, numit GETTR, și-a declarat misiunea ca fiind o „luptă împotriva culturii de cenzurare, un site pentru promovarea bunului simț și apărarea libertății de exprimare, provocarea monopolurilor social media și crearea unei adevărate piețe de idei”. Aplicația este în prezent în formă beta și a fost lansată oficial pe 4 iulie la ora 10:00, relatează Politico.

Citeste si alte stiri similare:

ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?