joi, iulie 25Liberalist.ro - Portal Business

Germania majorează cu până la 80% taxele de drum

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Germania majorează cu până la 80% taxele de drum

Comisia Europeană a modificat legislația existentă privind standardele de performanță privind emisiile de CO2 pentru anumite categorii de vehicule grele noi din Uniunea Europeană.

CE consideră că este important ca sectorul transportului rutier să continue să contribuie la reducerea emisiilor de CO2 prin adoptarea de tehnologii cu emisii de carbon scăzute.
 

Tarifarea CO2 în Germania începând cu 01.12.2023:

  • În contextul noilor modificări de tarifare, vor aparea modificări în factura Toll Collect, lista de călătorie unică și pasaje.
  • În plus, un nou parametru de greutate va fi valabil pentru obligația de taxare (F1 = greutatea totală tehnic admisibilă/masa totală în loc de F2 = greutatea totală maximă admisă în starea corespunzătoare)
  • Camioanele cu GNC/GNL vor fi supuse taxelor din ianuarie 2024.

Obligație de taxare pentru vehiculele de peste 3,5 tone începând cu 1 iulie 2024

  • Obligația de taxare va fi extinsă la vehiculele de peste 3,5 tone.
  • Firmele de meșteșugari vor fi scutite. Toll Collect lucrează la o soluție pentru a demonstra excepția.

Pentru mai multe informații, consultați Toll Collect | Lkw-Maut soll erweitert werden (toll-collect.de) (pagina nu este disponibilă în EN)

RCA IEFTIN pentru flota ta!

Dacă doriți un RCA Ieftin pentru mașina dvs. personală sau pentru parcul auto al firmei, atunci puteți apela cu încredere la serviciile unor broker care, pentru o taxă sau un mandat exclusiv de intermediere alte asigurări pot aplica pentru dvs. la BAAR pentru obținerea tarifului RCA de referință.

O firmă de acest gen vă poate ajuta cu obținerea unei asigurări RCA la un preț convenabil pentru flota dvs. și, ÎN PLUS, poate aplica pentru obținerea tarifului RCA de referință de la BAAR! Vezi RCA Online cu preturi fara comision!

Legea spune că atunci când cel puțin 3 asiguratori RCA ofertează un tarif de primă mai mare decât tariful de referință calculat de către BAAR, asiguratul se încadrează în definiția asiguratului cu risc ridicat și se poate adresa BAAR pentru formularea unei oferte de asigurare. BAAR va calcula tariful de referință și îl va aloca unui asigurator.

Asigurarea CASCO

Asigurarea CASCO este facultativa iar decizia de incheiere a unui contract de asigurare CASCO este a proprietarului vehiculului.
Asigurarea CASCO acopera daunele produse masinii asigurate, cu conditia ca aceasta sa fie inscrisa legal in circulatie (inmatriculata provizoriu sau definitiv) si sa apartina proprietarului inscris in polita de asigurare.
Condițiile de asigurare CASCO pot diferi de la o societate de asigurare la alta, atât în ceea ce privește riscurile asigurate, riscurile excluse, valoarea fransizei (dacă este cazul) și alte elemente specifice, cât și în ceea ce privește primele de asigurare și condițiile de plată ale acestora.

În general, riscurile pentru care companiile de asigurări oferă despăgubiri sunt: ciocniri, loviri, zgârieri, căderi, răsturnări, incendii, calamități naturale, furt.

SERVICII

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *