Aproape jumătate (49%) dintre investitorii la nivel global se arată dispuși să renunțe la investițiile în companii care nu au suficiente inițiative de mediu, sociale și de guvernanță corporativă (ESG), iar 79% spun că gestionarea riscurilor și oportunităților ESG reprezintă un factor important în luarea viitoarelor decizii de investiții, potrivit raportului PwC 2021 Global Investor ESG Survey.
Nu e clar cum a fost formulată întrebarea celor de la PWC, însă dacă întrebarea nu a fost ‘condusă’ și influențată în vreun fel, atunci șocul este cu adevărat foarte mare. Observăm o nouă schimbare de paradigmă pe piața investițiilor de capital … pe primul loc nu sunt banii ci ‘virtutea socială’. (după cum fiecare o înțelege în zilele noastre)
”Investitorii sunt concentrați simultan asupra rezultatelor pe termen scurt, precum și asupra problemelor ESG pe termen lung care pot crea atât riscuri, cât și oportunități pentru investițiile lor. Investitorii au conștientizat că ESG a devenit o parte integrantă a strategiei companiilor și atunci când văd că acest angajament lipsește nu ezită să ia măsuri, inclusiv reorientând unele investiții către alte companii”, a declarat Monica Movileanu, Partener și Lider ESG, PwC România.
Deși majoritatea investitorilor sunt dispuși să ia măsuri dacă organizațiile nu abordează problemele ESG, nu vor ca rentabilitatea investițiilor să fie afectată negativ de inițiativele ESG. Astfel, 81% nu ar accepta o scădere mai mare de un punct procentual din randamentul investițiilor generată de atingerea obiectivelor ESG, iar aproape jumătate, (49%), nu acceptă nicio reducere a profiturilor.
Problemele climatice reprezintă principalul aspect ESG luat în considerare de investitorii intervievați, urmate de asigurarea sănătății și siguranței lucrătorilor și îmbunătățirea forței de muncă, a diversității, echității și incluziunii.
Investitorii doresc o raportare ESG mai detaliată și de încredere
Sondajul a evidențiat o serie de deficiențe în raportarea ESG actuală, doar o treime dintre investitori considerând calitatea actuală a raportării ca fiind suficient de bună. Mai simplu spus, lipsesc informații relevante, complete și comparabile, astfel încât părțile interesate să poată face cu ușurință diferența între companii din perspectiva performanței ESG, iar acest lucru îngreunează deciziile de alocare a capitalului.
Astfel, 83% dintre investitori arată că este important ca raportările să ofere informații detaliate despre progresul în atingerea obiectivelor ESG. De asemenea, 75% spun că au mai multă încredere în raportarea ESG auditată independent.
Despre sondaj
Sondajul PwC Global Investor ESG a fost realizat în septembrie-octombrie 2021 în rândul a 325 de profesioniști în investiții din 43 de state. Concomitent au fost realizate 40 de interviuri aprofundate cu investitori care dețin în administrare active de peste 11,6 trilioane de dolari.
Despre PwC
Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o rețea de firme prezentă în 156 de țări cu mai mult de 295.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanței fiscale și consultanței pentru afaceri. Spuneți-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră și descoperiți mai multe informații despre noi vizitând site-ul www.pwc.ro.
PwC se referă la rețeaua de firme PwC și/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.
BLACK FRIDAY -70%
CREDITE SI SERVICII FINANCIARE
SERVICII DE CONSULTANTA (JURIDICA/MARKETING)
TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:
Presa americană într-o singură voce: Biden este vinovat de înfrângerea catastrofală din Afganistan
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?
Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM