sâmbătă, aprilie 27Liberalist.ro - Portal Business

Reluarea activității după un incendiu major

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Reluarea activității după un incendiu major

Un studiu de caz interesant despre Importanța reluării activității după un incendiu major. Ce poate face o asigurare de pierderi financiare din intreruperea afacerii?

„Repornirea producției într-o perioadă atât de scurtă de timp a fost posibilă datorită cooperării dintre conducere, echipa de specialiști, consultanții externi, precum și Asigurator.

Se pot lua măsuri rapide, dar bine gândite, pentru a minimiza efectele incidentului, pentru a limita costurile de restabilire a capacității de producție, precum și pentru a stabili valoarea reală a pierderilor suferite.

Initial, echipa se concentreaza pe estimarea impactului real al incendiului asupra sănătății financiare a companiei, pregătind, de exemplu, o evaluare a amplorii pagubelor suferite de active și a pierderilor de producție (și de vânzări) sau determinând sumele necesare pentru reconstruirea utilajelor, clădirilor și proceselor de producție.”

În cazul unu incendiu, nu numai că sunt pierderi foarte mari de active de producție, dar poate provoca și o întrerupere a operațiunilor, ceea ce duce la pierderea unor clienți cheie și, în consecință, a poziției de piață.

Asigurarea de pierderi financiare din intreruperea afacerii

Asigurarea de pierderi financiare din intreruperea afacerii este o asigurare de consecinta, acoperind pagubele cauzate de intreruperea activitatii ca urmare a avarierii, distrugerii ori pierderii bunurilor asigurate folosite de tine in activitate precum mijloacelor fixe sau circulante, de exemplu: cladiri, masini, utilaje, instalatii, echipamente, materii prime etc..

Primesti despagubiri pentru pierderea de profit brut cauzata de:

  • fie de reducerea cifrei de afaceri ca urmare a intreruperii activitatii datorita producerii unui risc asigurat;
  • fie de cresterea cheltuielilor de exploatare prin aparitia unor costuri suplimentare necesar a fi efectuate in mod rational, numai in scopul diminuarii sau evitarii scaderii cifrei de afaceri comparativ cu cea care s-ar fi realizat in perioada de despagubire, daca nu s-ar fi produs evenimentul asigurat. Costurile suplimentare nu trebuie sa depaseasca valoarea pierderii de profit evitata ca urmare a efectuarii acestora in acest scop. Din costurile suplimentare se scad cheltuielile generale aferente perioadei de intrerupere a activitatii (cheltuieli deductibile din profitul brut care nu se mai efectueaza ca urmare a intreruperii activitatii).

SERVICII

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *