vineri, decembrie 8Liberalist.ro - Portal Business

Standardele de emisie de CO2 pentru noile camioane și impactul asupra transportatorilor

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Cum poti obtine o asigurare RCA MAI MICĂ pentru flota ta?

Comisia Europeană a publicat o propunere care urmărește modificarea legislației existente privind standardele de performanță privind emisiile de CO2 pentru anumite categorii de vehicule grele noi din UE. Propunerea stabilește cât de mult ar trebui reduse emisiile medii de CO2 până în 2025, 2030, 2035 și 2040, comparativ cu 2019 (anul de bază).

Pentru a fi îndeplinite obiective climatice ambițioase, este vital ca sectorul transportului rutier să continue să contribuie la reducerea emisiilor de CO2 prin adoptarea de tehnologii cu emisii scăzute de carbon.

Cum te va afecta asta?

Vehiculele de peste 3,5 tone înmatriculate inițial de la 1 iulie 2019 trebuie să fie clasate într-una dintre cele cinci clase de emisii de taxe de CO2. Toate vehiculele înmatriculate înainte de iulie 2019 sunt atribuite automat clasei 1.

Deoarece mulți transportatori rutieri comerciali sunt IMM-uri deținute de o familie, tranziția la o flotă de vehicule grele de noua generatie (HDV), echipate cu cele mai noi tehnologii, poate fi costisitoare.

Mai mult, este de așteptat ca legislația modificata să însemne și creșterea tarifelor de taxare în Europa, pe baza standardelor europene de emisii pentru motoarele diesel grele – g/kWh, ca o modalitate de a descuraja HDV-urile poluante și de a încuraja achiziționarea de vehicule grele cu emisii reduse sau nepoluante.

RCA IEFTIN pentru flota ta!

Dacă doriți un RCA Ieftin pentru mașina dvs. personală sau pentru parcul auto al firmei, atunci puteți apela cu încredere la serviciile unor broker care, pentru o taxă sau un mandat exclusiv de intermediere alte asigurări pot aplica pentru dvs. la BAAR pentru obținerea tarifului RCA de referință.

O firmă de acest gen vă poate ajuta cu obținerea unei asigurări RCA la un preț convenabil pentru flota dvs. și, ÎN PLUS, poate aplica pentru obținerea tarifului RCA de referință de la BAAR! Vezi RCA Online cu preturi fara comision!

Legea spune că atunci când cel puțin 3 asiguratori RCA ofertează un tarif de primă mai mare decât tariful de referință calculat de către BAAR, asiguratul se încadrează în definiția asiguratului cu risc ridicat și se poate adresa BAAR pentru formularea unei oferte de asigurare. BAAR va calcula tariful de referință și îl va aloca unui asigurator.

Asigurarea CASCO

Asigurarea CASCO este facultativa iar decizia de incheiere a unui contract de asigurare CASCO este a proprietarului vehiculului.
Asigurarea CASCO acopera daunele produse masinii asigurate, cu conditia ca aceasta sa fie inscrisa legal in circulatie (inmatriculata provizoriu sau definitiv) si sa apartina proprietarului inscris in polita de asigurare.
Condițiile de asigurare CASCO pot diferi de la o societate de asigurare la alta, atât în ceea ce privește riscurile asigurate, riscurile excluse, valoarea fransizei (dacă este cazul) și alte elemente specifice, cât și în ceea ce privește primele de asigurare și condițiile de plată ale acestora.

În general, riscurile pentru care companiile de asigurări oferă despăgubiri sunt: ciocniri, loviri, zgârieri, căderi, răsturnări, incendii, calamități naturale, furt.

SERVICII

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X