miercuri, iunie 19Liberalist.ro - Portal Business

Transportatorii au nevoie de Asigurarea ROTR pentru Licența de transport și copii conforme

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten

Orice operator de transport rutier este obligat prin lege să facă dovada că dispune de capacitate financiară pentru obținerea licenței de transport, cât și pentru obtinerea copiilor conforme de transport.

Asigurarea ROTR (Risc financiar – ARR) este polița de asigurare a capacității financiare si a răspunderii civile a Operatorilor de Transport Rutier.

Conform prevederilor legale în vigoare, operatorul de transport trebuie să facă dovada că dispune de capacitate financiară în valoare de 9.000 euro pentru primul autovehicul (cu masa maxima autorizata mai mare de 3.5 tone) și de cate 5.000 euro pentru fiecare din celelalte autovehicule (cu masa maxim autorizata mai mare de 3.5 tone). Capacitatea financiară se certifică prin capitalul social propriu, completat cu garanții bancare sau asigurare.

Pentru autoutilitare cu masa maximă autorizată între 2.5 tone si 3.5 tone, licența este obligatorie


Începând cu data de 21 mai 2022, licența de transport pentru autoutilitare cu masa maximă autorizată între 2.5 tone si 3.5 tone a devenit obligatorie. Operatorul de transport trebuie să facă dovada că dispune de capacitate financiară în valoare de 1.800 EUR pentru primul autovehicul și de cate 900 EUR pentru fiecare din celelalte autovehicule.

Asigurarea ROTR acoperă riscurile de prejudicii materiale produse terților ce au calitatea de beneficiari ai serviciilor de transport prestate de asigurat. Aceasta poliță asigură indemnizarea unor terțe persoane ca urmare a finalizării procedurilor judiciare de lichidare a asiguratului dacă debitul către persoana prejudiciată nu s-a stins în urma consumării capacitații financiare proprii asiguratului, prin plați efectuate de către debitorii săi.

SERVICII

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *