sâmbătă, septembrie 23Liberalist.ro - Portal Business

Un nou jucător RCA duce la scăderea asigurării RCA

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Un nou jucător RCA duce la scăderea asigurării RCA

O nouă companie care va activa pe zona asigurărilor generale, inclusiv pe segmentul polițelor obligatorii RCA.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunță faptul că inițiatorii proiectului au depus deja documentația pentru obținerea licenței de funcționare.

Conform informațiilor din profit.ro, unul dintre inițiatori este Sacha Dragic, fondatorul Superbet, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, care va opera noul proiect printr-o companie de investiții cu numele D Craig Holding.

Cel mai recent jucător a intrat pe piața RCA în februarie

Din luna februarie este prezent în piaţă, cu o cotă notabilă, un nou jucător, Axeria Iard, societate intrată pe piaţă în baza sistemului Freedom of Establishment (FOE) în decembrie 2021. Conform datelor de vânzări, raportate de brokeri şi centralizate de A.S.F., societatea franceză, prezentă în România printr-o sucursală înregistrată local, a atins o cotă de piaţă de peste 6,5%, per ansamblul perioadei 17 ianuarie – 28 aprilie 2022.

Datele raportate de companiile de asigurare şi agregate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) arată că în primele trei luni din 2022 primele brute subscrise (PBS) au ajuns la 2,47 miliarde de lei.

Noul jucător care va intra are ca efect o creștere a competiției în piața de asigurări RCA care duce, de regulă într-o piață necartelată, la o scăderea a prețurilor la prime.

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X

Oferta Zilei