sâmbătă, septembrie 23Liberalist.ro - Portal Business

Vești bune: Creștere economică și o scădere a inflației

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Vești bune: Creștere economică și o scădere a inflației

Consiliul de administrație al BNR a hotărât în ședința de astăzi, 10 mai 2023, menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 7% pe an.

Decizia a fost luată în contextul scăderii semnificative a ratei anuale a inflației, aceasta fiind așteptată să atingă nivelul de o cifră în a doua jumătate a anului curent.

În același timp, activitatea economică a continuat să crească, prin aportul consumului populației și al investițiilor. Vezi oferta de RCA, fără comisioane ascunse, pe cea mai mare platformă ONLINE

Dinamica anuală a creditului acordat sectorului privat și-a temperat mai evident descreșterea în luna martie, în condițiile în care noua scădere moderată de ritm consemnată de componenta în lei a fost însoțită de accentuarea ușoară a trendului ascendent al variației deosebit de înalte a creditului în valută.

Tot în ședința de astăzi, CA al BNR a analizat și aprobat Raportul asupra inflației, ediția mai 2023, care va fi prezentat public vineri, 12 mai, începând cu ora 11:00, în cadrul unei conferințe de presă.

Următoarea ședință a CA al BNR dedicată politicii monetare va avea loc în data de 5 iulie 2023.

Citiți mai multe aici: https://lnkd.in/d5grPfAF

SERVICII

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X

Oferta Zilei