marți, septembrie 26Liberalist.ro - Portal Business

ASF amenință cu UE dacă se intervine asupra prețurilor asigurărilor RCA

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
ASF amenință cu UE dacă se intervine asupra prețurilor asigurărilor RCA


Autoritatea de Supraveghere Financiară a luat la cunoștință de anunțul făcut de Partidul Național Liberal pentru audierea Președintelui Autorității de Supraveghere Financiară într-o ședință comună a Comisiilor de Buget-Finanţe ale Camerei Deputaţilor și Senatului cu scopul de a arata oamenilor ca sunt interesati sa caute o rezolvare.

Desi scopul oficial al intalnirii este prezentarea situației din piața RCA (asigurarea de răspundere civilă auto obligatorie), precum și soluțiile pe termen lung, scopul este o mică punere in scenă prin care să arate oamenilor că sunt interesați să găsească o rezolvare.

Reamintim cititorilor că dupa precedenta audiere secretă in Parlament, nimeni nu a fost găsit vinovat pentru deturnarea fondurilor de la City Insurance si prejudicierea bugetului de stat, adică a noastră, cei care plătim taxe si impozite. Dosarul a fost trimis de la Parchet la DIICOT anul trecut si s-a lăsat linistea peste dosar.

Conducerea ASF va merge in Parlament dar se antepronuntă


„Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară va da curs oricărei invitații din partea Parlamentului, pentru a prezenta lămuriri cu privire la activitatea sa și la evoluțiile piețelor pe care le supraveghează.
Totodată, având în vedere legislația europeană în vigoare, Autoritatea de Supraveghere Financiară a menționat întotdeauna faptul că nu poate interveni, în sensul impunerii nivelului primelor de asigurare, indiferent de categoria și tipul autovehiculului sau de segmentul în care se încadrează proprietarul acestuia.

ASF nu pare să aibă solutii pentru prețuri si arată spre UE

Orice încălcare a directivelor europene (în cazul de față, Directiva 2009/138/EC privind accesul la activitate și desfășurarea activității de asigurare și de reasigurare – Solvabilitate II) poate atrage procedura de infringement.


Cu referire la modul de stabilire a tarifelor RCA de către societățile de asigurare, precizăm că acestea își calculează tarifele RCA bazându-se, în principal, pe propriul istoric al daunalității și pe previziunile cu privire la evoluția acesteia și a altor cheltuieli care decurg din încheierea contractelor RCA, potrivit art. 18 – Stabilirea primei de asigurare RCA și informarea asiguratului din Legea nr. 132/2017.” – comunicat ASF

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Verificare asigurare auto RCA

Pentru că nu mai este obligatoriu ca șoferii să prezinte polița RCA printată în cazul unui control în trafic, există posibilitatea ca o parte dintre aceștia să uite care este valabilitatea asigurării. Însă, ei pot verifica online valabilitatea asigurării auto (RCA).

Prin acest serviciu se poate verifica valabilitatea RCA dupa numarul de inmatriculare al masinii si dupa Serie de caroserie (serie VIN). In formularul de interogare va trebui sa introduceti urmatoarele date:

  • Numar de inmatriculare (ex:B00ABC)
  • Serie de caroserie (serie VIN) 

BLACK FRIDAY -70% | Vara aceasta vine cu noi oferte de ochelari de soare de la Lensa

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Presa americană într-o singură voce: Biden este vinovat de înfrângerea catastrofală din Afganistan
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

X

Oferta Zilei