marți, septembrie 26Liberalist.ro - Portal Business

ASF despre polițele RCA: Asiguratul cu risc ridicat este protejat de Legea RCA

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
ASF despre polițele RCA: Asiguratul cu risc ridicat este protejat de Legea RCA


BAAR are soluții pentru asigurații cu oferte de asigurari foarte mari! ASF prin BAAR ii ajută să își reducă costul poliței de asigurare auto RCA.

ASF face precizări cu privire la polițele RCA

‘Vor fi redistribuite de către BAAR la valoarea tarifului maximal’   Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat miercuri că, potrivit legii, în cazul în care poliţele RCA ofertate spre vânzare au valori care depăşesc nivelul tarifului de referinţă multiplicat cu 1,36 (adică majorat cu 36%), aceste poliţe vor fi redistribuite de către BAAR la valoarea tarifului maximal astfel obţinut, la care se aplică clasele Bonus/Malus corespunzătoare, informează News.ro.  

Toate clasele de bonus vor avea astfel scăderi semnificative faţă de tariful maximal de vânzare.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară vine astfel în sprijinul unor categorii socio-profesionale care sunt afectate de preţurile de vânzare a poliţelor RCA, practicate în ultimele zile de firmele de asigurare. Precizăm că, în vederea aplicării acestui mod de calcul al tarifelor maximale pentru RCA, au fost consultate asociaţii de transportatori care au agreat această abordare ce va fi valabilă pentru perioada următoare”, comunică ASF.

Asigurații cu risc ridicat

ASF solicită tuturor companiilor de intermediere în asigurări să informeze de îndată toți clienții asupra faptului că dacă aceștia primesc de la cel puțin trei asigurători diferiți oferte ale căror prime de asigurare RCA sunt cu 36% (factorul „N”) mai mari față de tariful de referință, aferent segmentului de risc din care fac parte, sunt încadrați în categoria asiguraților cu risc ridicat, potrivit Legii nr. 132/2017 și pot solicita Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) o ofertă pentru încheierea unui contract RCA.

Asiguratul cu risc ridicat este protejat de Legea RCA https://www.asfromania.ro/ro/a/2198/asiguratul-cu-risc-ridicat,-protejat-de-legea-rca 

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Verificare asigurare auto RCA

Pentru că nu mai este obligatoriu ca șoferii să prezinte polița RCA printată în cazul unui control în trafic, există posibilitatea ca o parte dintre aceștia să uite care este valabilitatea asigurării. Însă, ei pot verifica online valabilitatea asigurării auto (RCA).

Prin acest serviciu se poate verifica valabilitatea RCA dupa numarul de inmatriculare al masinii si dupa Serie de caroserie (serie VIN). In formularul de interogare va trebui sa introduceti urmatoarele date:

  • Numar de inmatriculare (ex:B00ABC)
  • Serie de caroserie (serie VIN) 

BLACK FRIDAY -70% | Vara aceasta vine cu noi oferte de ochelari de soare de la Lensa

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Presa americană într-o singură voce: Biden este vinovat de înfrângerea catastrofală din Afganistan
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

X

Oferta Zilei