Pe măsură ce o companie se dezvoltă, disciplina gestiunii creditelor devine esențială echilibrului său financiar.
Chiar și cei mai serioși dintre colaboratorii dvs. pot trece prin situații dificile, care pot antrena scadențe depășite și, uneori, facturi neplătite.
Perioadele de criză economică potențează riscurile
Perioadele de criză economică, definite de înmulțirea cazurilor de insolvență, potențează și mai mult riscurile generale pe piețe în permanentă reconfigurare. Proiectele noi sunt, la rândul lor, pline de neprevăzut. O dată ce oferta a fost acceptată și licitația a fost câștigată, un antreprenor se poate întreba dacă toate plățile vor fi făcute la timp și conform facturilor emise.
Chiar și în cazul organizațiilor mari, al căror istoric de vânzări a fost verificat și confirmat, există riscul de neplată. Monitorizarea executării contractelor nu reprezintă o soluție în condiții reale de lucru, având în vedere resursele considerabile dislocate și, nu de puține ori, lipsa informațiilor relevante.
Nesiguranța asociată contractelor poate fi transferată unei companii de asigurări
Asigurarea de credit comercial oferă protecție în caz de neplată prelungită a facturilor, preluând riscurile și în situațiile tot mai frecvente în care clienții intră în insolvență sau insolvență voluntară.
Mecanismul de protecție al acestui tip de poliță asigură încasarea facturilor, echilibrând acele perioade de nesiguranță în care inclusiv clientul cu cea mai bună reputație sau cu cel mai vechi istoric ar putea crea tensiuni.
O echipă cu experiență în domeniul asigurărilor de credite vă poate oferi consiliere la încheierea acestei polițe, evaluând corect riscurile la care sunteți expus.
Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:
- Condusul fără asigurare auto. Ce risti? (RCA)
- Noi creșteri de prețuri la energie! România pare să fie condamnată la o creștere necontrolată
- Anularea amenzilor din carantină
- Benzinării – Prețurile cele mai recente! Cât se va face litrul în decembrie?
- Lista de aplicații pentru plata asigurării RCA auto
- VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
- Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
- Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
- Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?
- Spionajul online este deja noua realitate. Ce fac persoanele publice ca să se protejeze?
Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM