sâmbătă, aprilie 13Liberalist.ro - Portal Business

Asigurarea RCA auto este mai ieftină în online?

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Cum se emit polițele de asigurare RCA în online?

Politele de asigurare auto RCA în online sunt emise tot în numele societăților de asigurare prin asistenti in brokeraj sau companii de brokeraj. Nu există nicio diferență în privința legalității și prețului dintre o poliță auto achiziționată online și una achiziționată prin broker.

În schimb, tot procesul este mult mai rapid, politele de asigurare RCA sunt emise in mod automat, fără confirmarea telefonica sau pe email a datelor completate. De aceea, este important sa verificați corectitudinea acestora pentru că polițele de asigurare emise nu pot fi anulate.

Ce informații am nevoie pentru asigurarea auto?

Pentru emiterea unei asigurari auto aveti nevoie de informațiile autovehiculului de pe talonul de înmatriculare si de datele dvs. de identificare (Nume, CNP, Serie si Nr., data emiterii permis de conducere și adresa poștală).

De asemenea, pentru anumiți asiguratori, se pot solicita pentru validare, înainte de emiterea politei, transmiterea unei copii a certificatului de înmatriculare, carte identitate proprietar si/sau cupon de pensie sau Certificat de înregistrare fiscala.

După finalizarea comenzii, in cazul in care constatați ca datele introduse sunt incorecte, puteți să înștiințați platforma pe emailul de asistență clienți. Corectarea se poate realiza doar in baza unei copii a talonului sau cărții de identitate a autovehiculului si imediat dupa achiziția poliței.

Vezi oferta RCA fara comision si costuri ascunse

RCA auto este mai ieftin în online?

Preturile primelor de asigurare RCA sunt aceleași indiferent de platforma sau brokerul de unde se achiziționează polița. Preturile sunt stabilite de compania de asigurare si pentru asigurările vândute, compania de asigurare plătește un comision de intermediere către broker. Comisionul se calculează ca fiind un procent din prima de asigurare.

Nivelul comisionului respectiv nu influențează valoarea primei de asigurare achitate de client, întrucât este inclus in valoarea primei de asigurare, aceasta fiind aceeași, indiferent de canalul prin care asiguratorul vinde respectivul produs de asigurare.

Am nevoie de asigurarea auto printată?

Conform noilor reglementari in vigoare, șoferii pot face dovada încheierii asigurării RCA si prin prezentarea unui document electronic cu polița emisa, in cazul unui control al Politiei. Așadar, nu mai exista obligativitatea prezentării politei in format tiparit – documentul electronic având aceeași valoare legala.

Politele RCA sunt emise in numele societăților de asigurare.

Citește și articolele următoare pe Liberalist.ro:

Presa americană într-o singură voce: Biden este vinovat de înfrângerea catastrofală din Afganistan
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *