miercuri, iunie 19Liberalist.ro - Portal Business

Asigurarea riscului de insolvabilitate sau faliment al agenților de turism

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Asigurarea riscului de insolvabilitate sau faliment al agenților de turism

Știm că o situație de insolvență este ultimul lucru care ați dori să se întâmple, dar concurența ridicată în turism și mediul de afaceri volatil antrenează nenumărate vulnerabilități ale sistemului, astfel încât orice scenariu trebuie prevăzut în strategia de dezvoltare.

În acord cu specificul și dinamica activităților în turism, o situație tensionată în acest sector se poate agrava, având în vedere numărul mare de terți care ar putea cere simultan plata unor despăgubiri.

Un Broker este un partener competent pentru asigurarea riscului de insolvabilitate sau faliment al agenților de turism, prin polițe personalizate, care vor proteja o companie în situații critice.

În acord cu cerințele legislației europene, transpuse în legislația națională, acest tip de poliță acoperă integral riscul turiștilor de a pierde sumele plătite pentru pachetele de vacanță, în cazul în care agenția intră în insolvență și nu mai poate onora serviciile contractate. Oferim consultanță și pentru emiterea altor tipuri de polițe facultative, care acoperă alte tipuri de riscuri în afara celor prevăzute de lege.

Hotărârea Guvernului nr.1267/2010, interzice activitatea agențiilor de turism fără încheierea poliței valabile privind asigurarea rambursării, în cazul insolvabilității sau a falimentului, a cheltuielilor de repatriere sau a sumelor achitate pentru achiziționarea pachetelor de servicii turistice.

Secţiunea a 2-a Eliberarea, retragerea și radierea licențelor de turism, respectiv eliberarea brevetelor de turism

(5) Este interzisă desfășurarea de activități turistice specifice agențiilor de turism de către operatorii economici cu licența de turism expirată sau fără deținerea poliței valabile de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere și/sau a sumelor achitate de turiști pentru achiziționarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilității sau a falimentului agenției de turism.

HG nr.1267/2010

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *