sâmbătă, februarie 24Liberalist.ro - Portal Business

(DESCARCĂ) Formularul ELECTRONIC de Constatare Amiabilă

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
(DESCARCĂ) Formularul ELECTRONIC de Constatare Amiabilă

Pentru accidentele usoare, care constituie cele mai multe dintre accidentele decontate de asigurarea auto, formularul de constatare amiabilă de accident este parte din procesul de constatare si nu necesita prezenta politiei rutiere.

Conform Politiei Romane, formularul „Constatarea amiabilă de accident” poate fi utilizat dacă sunt îndeplinite următoarelor condiţii:

  • din accident au rezultat numai pagube materiale;
  • în accident au fost implicate numai două vehicule;
  • nu se creează pagube materiale altei persoane decât celor doi conducători de vehicule implicaţi în accident;
  • există acordul de voinţă al celor doi conducători auto, exprimat prin semnarea formularului.

Potrivit unui proiect al ASF de modificare a legislației RCA, formularul de constatare amiabila poate fi încheiat și în format electronic din 15 octombrie 2022.

Norma pregătită de ASF va modifica legislația astfel încât să se prevadă și completarea lui și semnarea pe suport de hârtie sau electronic prin intermediul unor sisteme informatice de către ambii conducători de vehicule implicați în accident. Asadar, este nevoie de un formular accesibil de pe telefonul mobil cu o functionalitate de semnare ale ambelor parti implicate.

Asigurătorii RCA și Biroul Asigurătorilor Auto (BAAR) vor stabili de comun acord modul în care se poate emite și utiliza formularul „Constatare amiabilă de accident” în format electronic,” până la data intrării în vigoare, 15 octombrie 2022.

SERVICII

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *