sâmbătă, mai 18Liberalist.ro - Portal Business

Euroins merge pe căi greșite! ASF avertizează cu amenzi

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Euroins merge pe calea fraudei? ASF avertizează cu amenzi!

Euroins merge pe calea fraudei? ASF avertizează cu amenzi!
Director General Adjunct: Dragos OLTENESCU, copyright Euroins

Un nou asigurator merge pe urmele infamului City Insurance. ASF anunță că liderul actual al asigurărilor RCA din România, Euroins, a primit o amendă de 419.000 de lei pentru că a întârziat plățile în dosarele de daună.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a descoperit nereguli și la alte companii, dar și la un mare administrator de pensii private, informează evz.ro.

Conform publicației, ”Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a efectuat mai multe controale luna trecută și a decis sancționarea mai multor firme care activează în piața financiară non-bancară și care nu au respectat legislația în vigoare. În cadrul acestor controale, actualul lider al asigurărilor RCA de pe piața din România, Euroins, a primit o amendă de 419.900 lei pentru efectuarea cu întârziere a plăților dosarelor de daună și neachitarea penalităților de întârziere.”

Euroins merge pe calea fraudei?

Ne amintim faptul că numai anul trecut, în 2021, societatea City Insurance SA, acum falimentară, şi Euroins România au fost sancţionate cu amenzi în cuantum de 500.000 lei, respectiv 450.000 lei, în urma activităţii de control permanent, pentru plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA, a anunţat in 2021 Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) conform Agerpres

Vezi oferte de la asiguratorii din piața RCA

 INTRODU PLĂCUȚA 

Completati formularul de mai jos pentru Alerta de RCA

 ABONARE ALERTA 

Iar acum sase luni, in decembrie 2021, ASF a amendat Euroins cu 5,8 milioane de lei, pentru mai multe nereguli constatate si a cerut societății de asigurare un plan de redresare financiară, relatează biziday.ro.

Dacă judecăm după fapte și amenzi, Euroins pare să fie din acelasi ”aluat” si nu inspiră nicio credibilitate in piața de asigurari RCA, sau oricare alta.

Cum a falimentat City Insurance?

City Insurance, liderul pieţei asigurărilor, nu a reuşit să asigure suma de 150 mil. euro pentru a acoperi cerinţa de capital minim până la data de 6 septembrie 2021, potrivit ASF.

Astfel, “ ASF a fost informată de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), în calitate de administrator temporar al City Insurance, că până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societăţii nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acţiunilor subscrise de către acţionarul minoritar i3CP Holding, astfel încât nu sunt îndeplinite cerinţele privind restabilirea, în termenul de trei luni, a nivelului fondurilor propria de bază eligibile care acoperă cerinţa minimă de capital (MCR), conform Deziciei ASF 714/03.06.2021.”

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară va analiza situaţia de fapt şi va lua deciziile care se impună, în conformitate cu prevederile legale.

ZF.ro se întreaba la acel moment: Un caz Wirecard în România? ASF susţine că City Insurance a raportat încă din 2017 că-şi ţine banii la o societate bancară din afară, dar controlul arată că asiguratorul din România nu avea nicio relaţie contractuală cu acea bancă. În joc sunt 125 mil. euro.

Controalele efectuate de Au­to­ritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la City Insurance au scos la lumină dovezi pri­vind o lipsă semnificativă de lichiditate a asigurătorului, care a fost aco­perită prin extrase de cont la o so­cietate bancară cu care compania, în fapt, nu ar fi avut raporturi con­tractuale, potrivit informaţiilor publi­cate de ASF în Monitorul Oficial.

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *