vineri, martie 1Liberalist.ro - Portal Business

TOPUL FIRMELOR de asigurări auto RCA și aplicația cu oferte comparative

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Top firme de asigurări auto RCA și aplicație cu oferte comparative
Top firme de asigurări auto RCA și aplicație cu oferte comparative

În articol:

  • Informații despre piață și evoluție jucători în ultimii ani
  • Clasamentul societăților de asigurare în funcție de primele brute subscrise

Datele raportate de companiile de asigurare şi agregate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) arată că în primele trei luni din 2022 primele brute subscrise (PBS) au ajuns la 2,47 miliarde de lei.

Inainte de falimentul din 2023, cota de piaţă Euroins in 2022 a fost de sub 35% în luna februarie, faţă de aproape 38% în ianuarie, în timp ce jucătorii de pe următoarele poziţii şi-au crescut cotele.

Astfel, Allianz Ţiriac a depăşit 20,3% în februarie, faţă de 18,7% în ianuarie, iar Groupama a depăşit 19,3% în februarie, faţă de sub 14,5% în ianuarie. Şi societăţile Asirom VIG, Grawe şi Omniasig VIG rămân cu cote considerabile, în jurul a 8%, la nivelul lunii februarie.

Pe ansamblul perioadei 1 ianuarie – 28 februarie 2022, cota de piaţă a Euroins a fost de circa 36%, urmată de Allianz Ţiriac cu 19,49%, Groupama cu 16,84%, Grawe cu 9,32%, Asirom VIG cu 9,05%, Omniasig cu 7,71% şi Generali cu 1,3%. După primele trei luni din an, cota Euroins scăzuse deja sub 35%.

Din 2022 este prezent în piaţă, cu o cotă notabilă, un nou jucător, Axeria Iard, societate intrată pe piaţă în baza sistemului Freedom of Establishment (FOE) în decembrie 2021. Conform datelor de vânzări, raportate de brokeri şi centralizate de A.S.F., societatea franceză, prezentă în România printr-o sucursală înregistrată local, a atins o cotă de piaţă de peste 6,5%, per ansamblul perioadei 17 ianuarie – 28 aprilie 2022.

Clasamentul societăților de asigurare în funcție de primele brute subscrise


Societate | Cota totală de piață

Euroins – falimentar

Groupama – 20,5%,

Allianz Ţiriac – 17%

Omniasig VIG – 9,4%.

Axeria Iard – cote între 6,5% şi 7,2%

Grawe – cote între 6,5% şi 7,2%

Asirom VIG – cote între 6,5% şi 7,2%

Generali – 1,15%.

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *