duminică, martie 16Liberalist.ro

Ce a determinat inflația din România? Războiul, Pandemia sau Green Deal?

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten

Războiul din Ucraina crește inflația și dobânzile, conform experților, în măsura în care Ucraina este un mare exportator de cereale și jucător important în piața de energie. E adevărat dar nu acolo a pornit totul!â

Klaus, inflația a început să crească cu mult înainte să înceapă războiul!

Consultantul economic, Daniel A. Bujorean, MBA, DIPM, atrage atenția:

”Singur, dacă ne uităm punctual la războiul din Ucraina care determină direct creșterea prețului la combustibil și energie, putem să preconizăm că va crește și mai mult inflația pe plan local și internațional și, împreună cu politica de creștere a dobânzilor vor afecta o bună parte din populație și companii.

Știm însă că BNR a anunțat o inflație mare înainte de război pentru 2022, iar acum previziunile sunt și mai încețoșate. Se observă o îngrijorare la autorități pentru investițiile de risc pe piața de capital, și ne este recomandat un ceai de tei pentru calmare.”

Să nu uităm că prin 2021 scriam că planul Green New Deal al UE este responsabil direct pentru scumpirile din acea perioadă și prețul crescut al energiei electrice! Comisia Europeană a impus României liberalizarea pieței de energie electrică și guvernul nici nu a încercat să mitigheze impactul asupra populației!

Dar nu trebuie să ne credeți pe cuvânt, e destul să ne uităm la ce spune graficul Bloomberg.com.

Inflatia pre-invazie in SUA. Sursa Bloomberg

”Inflația vine din Elicopter!”

Așadar inflația nu este originată de războiul ruso-ucrainean! Și nu puține voci spun ceea ce guvernanții și BNR refuză să recunoască: inflația este consecința banilor aruncați în pandemie și a tipăririi bancnotelor ”fără număr”.

Economiștii o știu de mult dar acum și realizatorii tv observă ceea ce este evident. Dan Negru scria astăzi pe pagina personală: ”Elicopterele au adus inflația, nu tancurile. „Helicopter Money”!

Tipărirea banilor fără nicio limită in perioda crizei sanitare când toți am stat acasă si statul tipărea bani, plătindu-ne! De aici vine inflația! Dar știm toți asta! Nu suntem idioți! ( și presa i-a primit ! 🤪) Insă ca să-i încurajez pe ai mei le-aș spune că imediat după marea pandemie de ciumă, economia Europei a crescut brusc pentru că boala a schimbat atitudinea oamenilor față de consum.

Dându-și seama că viața e prea scurtă, oamenii au început să se bucure de ea. Creșterea consumului după epidemia de ciumă a deschis drumul spre Renaștere in Europa. Asta e încurajarea pe care o aștept la o cană de ceai din tei. Am și un cei nemțesc: in 1923, inflatia era atât de mare în Germania,încât a fost emisă bancnota de o sutà de mii de miliarde de märci germane. Un dolar valora 4200 miliarde mărci și zilnic erau jafuri, sinucideri, atacuri…Dar nu frica e soluția. Frica e de cealaltă parte a libertății!”

BNR deja a anunțat o inflație mare înainte de război și războiul nu a făcut decât să accentuieze criza existentă.

Ultimul raport BNR este tot mai pesimist

”Rata anuală a inflaţiei este aşteptată să-şi prelungească trendul pronunţat crescător până spre mijlocul anului viitor, implicit să urce mai mult deasupra intervalului ţintei şi peste valorile previzionate anterior.” Aceasta este deja o frază deja-vu în cazul BNR. Este o obișnuință la această instituție să își revizuiască estimările negativ de la lună la lună.

​În ședința din 10 mai 2022, Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României a hotărât creșterea ratei dobânzii de politică monetară cu 75 puncte de bază, la 3,75%, nivel peste așteptările ecconomiștilor.

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *