sâmbătă, august 13Liberalist.ro - Portal Business

Condusul fără asigurare auto (RCA). Te costă cât o mașină!

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Condusul fără asigurare auto (RCA)

Sanctiuni contraventionale pentru condusul fara asigurare auto RCA

Consecintele condusului fara asigurare obligatorie sunt, in primul rand, de ordin contraventional. Conducatorii auto primesc o sanctiune contraventionala intre 1000 la 2000 de lei si, in plus, se efectueaza retinerea talonului si a placutelor de inmatriculare. In cazuri extreme, in care asigurarea a expirat de mai mult de 3 luni de la data constatarii, exista posibilitatea suspendarii posibilitatii inmatricularii. Conform legii, autovehiculul poate fi radiat din circulatie daca nu se face dovada platii asigurarii in 30 de zile de la data constatarii.

Alte riscuri ale condusului fara asigurare auto RCA

Un alt risc la care esti expus in lipsa asigurarii obligatorii este asumarea responsabilitatii financiare pentru daunele produse in cazul unui accident. Costurile de reparatie vor fi destul de costisitoare.

Chiar daca nu esti responsabil pentru producerea accidentului este de asemenea posibil sa suporti daunele survenite, pentru ca este interzisa circulatia pe drumurile publice fara a avea o polita de asigurare obligatorie valida.

In mod curent tot mai multe companii de asigurare pun la dispozitie formulare de calcul online pentru cumpararea asigurarii RCA, chiar si aplicatiile bancare au in portofoliu asigurari obligatorii spre vanzare. Indiferent de prima de asigurare platita sau compania de asigurare, riscurile acoperite ar trebui sa fie aceleasi.

Evita amenda printr-o alerta RCA

Cumpararea unei polite de asigurare RCA e necesara pentru a putea fi un sofer responsabil si pentru a avea confortul protectiei in cazul unui incident.

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Photo by Jenny Ueberberg on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X

Oferta Zilei