joi, iulie 25Liberalist.ro - Portal Business

Condusul fără ITP valabil și rovinietă

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Condusul fără ITP valabil și rovinietă

Condusul fără ITP valabil


Este important să te asiguri că ai ITP-ul la zi, altfel riști o usturătoare amendă. Amenda este cuprinsă între 630 și 1400 lei, la care se adaugă reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

„Din 20.05.2018, dacă sunteţi surprinşi în trafic cu Inspecţia Tehnică Periodică ( ITP) expirată, poliţistul vă va reţine talonul şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă şi o dovadă fără drept de circulaţie, aşadar nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR deci, mult mai complicat”, se arată într-o precizare a reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne pe pagina de Facebook. În cazul în care şoferul face o nouă Inspecţiei Tehnică Periodică şi o trece, suspendarea încetează automat.

Verifica ITP la RAR

Condusul fără rovinieta auto

Condusul fără rovinietă auto este o contravenție și se amendează. Pentru un autoturism din clasa A cuantumul minim al amenzii pentru lipsa rovinietei (rovinietă expirată) este de 250 lei, iar cel maxim de 500 lei.

De regulă, procesul verbal îți va ajunge în format fizic acasă în următorele 8 luni de la data săvârșirii faptei contravenționale. Constatarea contravenției trebuie să se facă în maxim 6 luni de la data săvârșirii faptei, iar comunicarea acesteaia în următoarele 2 luni de la constatare.

Cei care nu mai vor să petreacă timp pe la casieriile distribuitorilor autorizați, pentru a-și cumpăra rovinietă, au varianta de a o achita online. Un avantaj al plăți online este că de regulă, aceste platforme au arhivă și aveți posibilitatea să descărcați orice rovinietă sau taxa de drum pentru orice mașina dețineți și este urcată pe platformă.

Citește alte știri pe Liberalist.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *