sâmbătă, mai 18Liberalist.ro - Portal Business

PNRR: Închideți minele pentru bani! Dependența României de importul de gaze rusesc

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
PNRR: Închideți minele pentru bani! Dependența României de importul de gaze rusesc

Aprobarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), care implică fonduri de 29 miliarde euro, presupune respectarea de către autorităţile române a mai multor condiţii, relatează stiripesurse.ro. Condițiile vizeaza și sectorul energetic, un domeniu în care Comisia Europeană cere un calendar de înlocuire a cărbunelui.  

Măsuri europene de închidere sau conservare a minelor şi concedierea angajaților

Astfel, potrivit unui document, în negocierile dintre România şi CE se discută aprobarea de către autorităţile de la Bucureşti a unui calendar clar până cel târziu în T2 2022, acesta trebuind să conţină măsuri de închidere sau conservare a minelor şi de reconversie profesională a angajaţilor din aceste zone.

De asemenea, până în T2 2025 ar trebui închise minele de huilă Lonea şi Lupeni, iar până în T2 2032 următoarele două exploatări miniere de huilă din judeţul Hunedoara, respectiv Vulcan şi Livezeni, precum şi ecologizarea siturilor.

Discuţiile prevăd ca până în T2 2026 să fie închise şi cel puţin 5 din cele 9 mine de lignit din cadrul CE Oltenia şi să fie înlocuiţi 1300 MW de capacitate instalată de lignit cu sisteme CCGT (combined cycle gas turbine).

Se dorește dependența României de importul de gaze rusesc prin Germania

Motivele impunerii închiderii minelor românești sunt cât se poate de cinice. Germania tocmai a anunțat finalizarea conductei de distribuție gaze naturale, NordStream, care leagă economia rusă de cea germană, Rusia devenind, astfel, principalul furnizor de gaze al Europei și o nouă superputere economică în regiune alături de Germania.


… Unul din 100 de decese la nivel mondial este rezultatul sinuciderii


România pare să fie condamnată la o creștere necontrolată a prețurilor

Pretul energiei in 2021 a crescut de 3 ori conform unei analize Mediafax. Concluzia este că România este din ce in ce mai dependentă de importurile de energie si desi consumul de energie electrica a scăzut, importul continuă să crească.

În conditiile în care Comisia Europeană pune presiune pe guvern să închidă generatorii tradiționali de energie electrică, fără ca această capacitate să fie substituită de surse alternative și în condițiile în care tot mai multe mașini electrice vor fi fabricate, România pare să fie condamnată la o dependență energetică de import și astfel la o creștere necontrolată a prețurilor.

BLACK FRIDAY -70% | Vara aceasta vine cu noi oferte de ochelari de soare de la Lensa

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Presa americană într-o singură voce: Biden este vinovat de înfrângerea catastrofală din Afganistan
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM