sâmbătă, mai 18Liberalist.ro - Portal Business

Secretul noului Card European de Identitate sperie liberalii și conservatorii

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Cum te va controla și supune noul card de identitate electronică

Ministrul Digitalizării anunță schimbarea buletinelor până, cel târziu, la finalul anului 2024.

Este foarte important, nu numai pentru cartea de identitate electronică, dar și pentru marile servicii publice: sănătate, partea de educație. Marcel Boloș, a declarat că buletinele tipărite vor fi înlocuite și a oferit detalii despre cum se va desfășura acest demers, mai ales că există un termen limită.

Fiecare cetățean al UE și rezident în Uniune ”va putea” utiliza un portofel digital personal

Conform Comisiei Europene, identitatea digitală europeană va fi disponibilă pentru cetățenii, rezidenții și întreprinderile din UE care doresc să se identifice sau să facă dovada anumitor informații personale. Si va putea fi folosită pentru a obține servicii publice și private online sau offline, peste tot în UE.

Practic noua carte de identitate iti va controla si eventual restrictiona orice activitate economica daca nu este supus autoritatilor!

Dar nu o spunem noi, o spune chiar Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

De fiecare dată când o aplicație sau un site web ne cere să creăm o nouă identitate digitală sau să ne conectăm cu ușurință prin intermediul unei mari platforme, în realitate habar nu avem despre ce se întâmplă cu datele noastre. Din acest motiv, Comisia va propune în curând o identitate electronică europeană sigură. O identitate în care să avem încredere și pe care orice cetățean să o poate folosi peste tot în Europa pentru orice operațiune, de la plata taxelor, până la închirierea unei biciclete. O tehnologie în care să putem controla noi înșine ce date sunt utilizate și cum sunt utilizate acestea.”
– Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, în discursul său despre starea Uniunii, 16 septembrie 2020

Cum te va controla si supune noul card de identitate

Funcționează prin intermediul portofelelor digitale disponibile sub formă de aplicații de telefonie mobilă și pe alte dispozitive și se va implementa in orice activitate online si de zi cu zi offline.

Astfel Comisia Europeană va avea acces la datele tale și va putea să îți restricționeze accesul pentru că va fi obligatoriu: 

  • ”să se identifice online și offline
  • să stocheze și să facă schimb de informații furnizate de guverne, de exemplu numele, prenumele, data nașterii, cetățenia
  • să stocheze și să facă schimb de informații furnizate de surse private de încredere
  • să utilizeze informațiile incluse pentru a confirma un drept (ex. de ședere, de muncă sau de studiu într-un anumit stat membru)” (ec.europa.eu)

Liberalist.ro va avertizat din 2021 că se va implementa credit scorul chinezesc

Într-un articol din decembrie 2021, contribuitorul Daniel A. Bujorean, MBA, ACIM ne explica de ce este nevoie de certificatul verde/digital sau cartea de identitate digitala. Ele sunt aceleasi instrumente in esență.

Identitatea digitala odată ”adoptată pentru a fi o condiție între tine și exercitarea libertății de a merge la cumpărături pentru a-ți hrăni familia este inerent greșită și nedemocratică.

Pentru că o condiționare de ordin medical, social, moral, etc. din partea Statului pentru ca tu să poți să-ți exerciți dreptul de a munci, de a candida, de a intra într-un loc public, de a beneficia de servicii publice, de a participa la biserică, de a circula liber în țară și pe teritoriul UE nu poate să fie altceva decât o măsură totalitară.”

”Vei fi de acord oare ca statul să se folosească de acest (I.D.) digital pentru condiționarea accesului tău la servicii publice, servicii online sau evenimente publice, de conduita ta publică, istoricul tău financiar, de istoricul tău de browsing online sau de nesupunerea ta publică? Vei dori ca viitorul tău să fie decis de participarea la un protest împotriva statului?”

Bineînțeles că acest nou instrument de control este marketat și promovat ca un beneficiu pentru dvs. iar un risc inventat va fi astfel redus prin implementarea acestui card ID, dar dvs. stiti bine ca cel mai mare risc la adresa libertatii individuale il constituie un stat tot mai stufos, birocratic si care iti controleaza tot mai mult cele mai mici aspecte ale vietii.

Până în 2024 se pare că vor știi tot ce facem noi online și offline: la ce ne uităm pe internet, și pe care pagini nu avem voie sa intrăm pentru că nu sunt informații sancționate de super-stat, vor știi ce cumpărăm de la băcănie și în eventual vor avea grijă să știm în care magazine nu mai avem acces. Opțiunile lor sunt aproape nelimitate…

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ALERTE ȘTIRI direct pe mobil sau desktop!

SERVICII

Citește și articolele următoare pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!

Ce informații ai nevoie pentru asigurarea auto (2022)

ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?

VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție

Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model

Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!

De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *