miercuri, iunie 19Liberalist.ro - Portal Business

De ce se insistă cu Certificatul Verde?

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
De ce e MARE nevoie de Certificatul Verde? Un text pentru indeciși

Articol de Daniel A. Bujorean, MBA, ACIM (contribuitor)

Premierul Nicolae Ciucă, la finalul vizitei de la Bruxelles, a declarat pentru presa din țară:

„UE și statele membre trebuie să aibă soluții eficiente care să permită să fie mai bine pregătite în fața oricăror provocări sau crize în viitor”

Dacă mai aveați vreo suspiciune rezonabilă că poate inteționalitatea acestui Certificat Verde impus mondial si forțat violent de Uniunea Europeană e despre combaterea pandemiei de Covid19, ultimele declarații ale premierului despre ”orice provocări sau crize” ar trebui să vă spulbere naivitatea.

Dacă însă credeti că nu e ”ăla negru” chiar așa de negru, vă reamintesc de ultima știre din aceste zile: ”Certificatele COVID vor expira dacă nu faci a treia doză, a anunțat noul fuhrer al Europei Ursulei von der Leyen.”

De ce e MARE nevoie de Certificatul Verde?

Așadar de ce este nevoie de certificatul verde pentru următoarele ”crize și provocări”?

Voi încerca să explic rațional și logic deși e greu să mai vorbești pe acest subiect fără o patimă și revoltă justificată, când realizezi că nu e o simplă alegere între măsuri politice de stânga sau de dreapta ci sunt alegeri care îți determină viitorul imediat și implică chestiuni deloc nesemnificative precum libertățile tale individuale.

Se vorbește despre ”Libertate” în aceste zile pe un ton desuet, de parcă este un concept al unor anacronici conservatori care nu înțeleg progresul social și vor să țină omenirea într-un stare de fapt, din cauza unei ”inerții fixiste”.

Dar să explicăm atunci ce înseamnă această ”Libertate” la modul cel mai concret, poate așa, vom înțelege mai mulți că binele tău individual nu este același cu ”Binele public” clamat de vechii și noii comuniști.

Un Certificat Verde, adoptat pentru a fi o condiție între tine și exercitarea libertății de a merge la cumpărături pentru a-ți hrăni familia este inerent greșit și nedemocratic.

Pentru că o condiționare de ordin medical, social, moral, etc. din partea Statului pentru ca tu să poți să-ți exerciți dreptul de a munci, de a candida, de a intra într-un loc public, de a beneficia de servicii publice, de a participa la biserică, de a circula liber în țară și pe teritoriul UE nu poate să fie altceva decât o măsură totalitară.

La următoare criză poate te trezești că nu îți place ”condiția”

Nu vei fi deranjat să faci un vaccin pentru acest certificat acum, probabil deja ai făcut vaccinul și nu ai nicio reținere să faci oricâte boostere e nevoie pentru combaterea pandemiei, dar îți reamintesc de cele mai recente declarații ale oficialilor europeni, dragul meu prieten și confrate.

Acest Certificat, o dată adoptat, va impune și alte condiții pentru că natura crizelor se poate schimba… pot fi, de exemplu, de ordin social.

Următoare criză poate să însemne o restricționare a vieții tale private prin implementarea unui sistem de scor social precum cel chinezesc.

Vei fi de acord oare ca statul să se folosească de acest certificat digital pentru condiționarea accesului tău la servicii publice, servicii online sau evenimente publice, de conduita ta publică, istoricul tău financiar, de istoricul tău de browsing online sau de nesupunerea ta publică? Vei dori ca viitorul tău să fie decis de participarea la un protest împotriva statului?

Ești sigur că dorești ca în următorii ani să trăiești doar conform cu deciziile și condițiile impuse de Stat?

Citeam o știre despre minunatul progres tehnologic într-un ziar online, complet aservit agendei Statului. Autorul argumenta, fără pic de ironie, cât de minunat ar fi ca Certificatul Digital să fie implementat sub forma unui chip (un circuit integrat de dimensiuni foarte mici), bineînțeles pentru conveninența ta, nu pentru monitorizarea ta.

Argumentul lui: imaginează-ți potențialul acesta de a-ți simplifica viața eliminând inconveniența de a scoate telefonul, de a scana QR codul printr-un chip implantat sub pielea mâinii.

Nu e o glumă, chiar așa gândesc unii… e chiar îngrijorător.

Întelegeți poate acum, după ce ați parcurs aceste rânduri, cât de grav este ca Statul să aibă puterea de a te controla în felul acesta printr-un certificat, chip sau prin nu știu ce pașaport (alegeți dvs termenul)? Înțelegeți oare ce vi se pregătește și dvs.?

Deși consider că Certificatul Digital este un credit scor chinezesc mai cu ”față umană”, creat special pentru a înșela vigilența europenilor cu privire la libertățile individuale, intrinseci civilizației occidentale. E chiar foarte posibil ca originalul să fie implementat în Europa.

Credit scorul chinezesc întră în UE prin intermediul companiilor europene

Într-un articol despre credit scorul sau credit social, Deutche Welle explică cum probabil poarta de intrare în Europa a sistemului totalitar de control social sunt companiile europene care doresc sau deja desfășoară activități economice cu China.

Companiile europene care operează în China ”trebuie să-și intensifice pregătirile pentru intensificarea sistemului de credit social al Partidului Comunist, a avertizat un raport al Camerei de Comerț a UE din China,” consideră DW.com.

Sistemul de „reputație națională” al așa-numitului credit social al Chinei a fost adoptat pentru populația chineză de câțiva ani.

”Regulamentele publicate de Comitetul Central al Partidului Comunist (CCPC) au conturat o viziune a unei baze de date pentru companii care să includă informații despre „înregistrare, licențe administrative, sancțiuni administrative, „liste negre”, plăți de impozite, plăți de asigurări sociale, facturi de utilități, depozitare și logistică.”

Având în vedere că Beijingul speră să aibă o astfel de bază de date în mare măsură operațională până în 2020, multe companii europene sunt supuse unui șoc dacă nu își acționează împreună, a declarat Jörg Wuttke, președintele Camerei de Comerț a UE.”

DW.com continuă veștile îngrijorătoare: ”(…) unul dintre autorii raportului Camerei de Comerț a declarat agenției de presă Reuters că sistemul ar putea deveni un „instrument chirurgical” pentru a forța companiile să îndeplinească obiectivele politice ale Chinei.

„Este un instrument foarte, foarte puternic de reglementare, control și conducere a companiilor într-un mod țintit”, a declarat reporterilor Björn Conrad, CEO al firmei de consultanță Sinolytics. Companiile „nu mai pot decide între legal și ilegal. Trebuie să decideți unde doriți să fiți pe scara bună și rea”, a spus el.

Potrivit informațiilor Camerei, Beijingul va judeca companiile folosind aproximativ 30 de evaluări care ating aproape fiecare aspect al afacerii lor, de la conformitatea fiscală și vamală până la protecția mediului.

Evaluările negative ar putea însemna sancțiuni care variază de la amenzi mici, la excluderea de la subvenții și la includerea pe lista neagră. De asemenea, o companie străină ar putea avea de suferit din cauza istoricului slab al unuia dintre furnizorii săi chinezi interni.”

Apocalipsa climatică este o campanie politică

Pandemia Covid19 ne-a dat deja suficiente exemple de limitări ale libertăților individuale și chiar abuzuri de putere. Noua criza indefinită, Apocalipsa Climatică va continua măsurile liberticide din pandemie.

Recent, într-o adresare publică, prim-ministrul Canadei a vorbit despre oportunitatea pentru o nouă ordine mondială. „Această pandemie a oferit o oportunitate pentru o resetare”, a spus Trudeau. „Aceasta este șansa noastră de a accelera eforturile noastre pre-pandemice de a reimagina sistemele economice care abordează de fapt provocările globale precum sărăcia extremă, inegalitatea și schimbările climatice”.

O singură frază din Trudeau, „o oportunitate pentru o resetare” a fost destul ca să determine tulburare în online. Este o dovadă a faptului că intenționază ca țara lui să se alăture planului mondial „The Great Reset”, spuneau analiștii. Desigur, principalele canale și platforme mass-media resping acest lucru ca fiind o altă poveste conspirativă, dar există prea multe declarații publice ale liderilor din întreaga lume pentru a le ignora la infinit.

Dacă vrem să fim salvați, trebuie să renunțăm la libertăți și proprietăți


Klaus Schwab, fondator și președinte executiv al Forumului Economic Mondial, a scris o carte întreagă despre aceasta și scrie articole explicite despre marea resetare în Times Magazine. Titlul este: „Este posibilă o economie mai bună. Dar trebuie să ne reimaginăm capitalismul pentru a o face ”! Veți citi în ea idei socialiste incredibile, cum ar fi dezinvestirea în petrol și a gaz (care îi va afecta pe săraci, nu pe cei bogați), o reinginerie a capitalismului și construirea unui „sistem economic virtuos”. Sună similar?

Forumul Economic Mondial consideră pandemia coronavirusului ca o oportunitate de a reseta complet capitalismul

„Carantinările COVID-19 se pot diminua treptat, dar anxietatea cu privire la perspectivele sociale și economice ale lumii se intensifică. Există motive întemeiate să ne îngrijorăm: o încetinire economică puternică a început deja și ne-am putea confrunta cu cea mai gravă depresie din anii 1930. Dar, deși acest rezultat este probabil, nu este inevitabil.

„Pentru a obține un rezultat mai bun, lumea trebuie să acționeze în comun și rapid pentru a revigora toate aspectele societăților și economiilor noastre, de la educație la contracte sociale și condiții de muncă. Fiecare țară, din Statele Unite până în China, trebuie să participe și fiecare industrie, de la petrol și gaze la tehnologie, trebuie transformat.
„Pe scurt, avem nevoie de o„ Mare Resetare ”a capitalismului.”

WEF numește acest efort „Marea Reset Initiative”. – citează Forbes.

Spuneam într-un articol precedent că este ‘probabil inevitabil ca această pandemie de sănătate să aducă măsuri de securitate și mai stricte, dacă nu uităm lecția trecutului’ …realizăm astăzi că acestea sunt deja implementate. Ne amintim foarte bine de tragedia din 11 septembrie și de consecințele acestor incidente. Deja politicienii din întreaga lume și din România vorbesc despre restricții pe perioade nedeterminate și măsuri de securitate și este naiv să credem că politicienii și guvernul nu vor folosi această ocazie pentru a controla/crește puterea guvernului.

Noi însă nu trebuie să uităm mandatul nostru, ca indivizi liberi. Avem datoria să responsabilizăm guvernul și să analizăm critic măsurile propuse, atenuând astfel tendințele machiavelice ale unor oficiali.

Concluzia

Este naiv să credem că politicienii și guvernul nu vor folosi această ocazie pentru a controla/crește puterea guvernului. Noi însă nu trebuie să uităm mandatul nostru, ca indivizi liberi.

Avem datoria să responsabilizăm guvernul și să analizăm critic măsurile propuse, atenuând astfel tendințele machiavelice ale unor oficiali.

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Dacă e rău Certificatul Vac’cinării, cum se face că e adoptat și în alte țări europene mai democrate decât noi?

După ce ne dau afară, regimul totalitar închide și firmele care nu respectă Sistemul!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model

Tot ce știm acum despre varianta Omicron
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Olaf Scholz – noul cancelar al Germaniei. Cine este el și ce convingeri are?
Libertăți individuale – Constituția României

AFR: În vreme de pandemie secularismul se reazămă pe dictatură

Linkuri Utile

Asigurarea RCA auto este mai ieftină în online?

Plata polițelor RCA în rate

Asigurarea de sănătate cu acoperire internațională

Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *