sâmbătă, mai 18Liberalist.ro - Portal Business

OMS: ‘Știința măștii rămâne incertă’ Avertizare asupra impactului învățării și dezvoltării psihosociale ale copilului

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
OMS: ‘Știința măștii rămâne incertă’ Avertizare asupra impactului învățării și dezvoltării psihosociale ale copilului

Școlile vor rămâne deschise până la pragul de infectare de 6 la mie, sub rezerva validării CNSU, a anunțat vineri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. ‘Peste acest prag vor apărea o serie de condiții, care nu vor dezavantaja persoanele vaccinate, fie ca vorbim de elevi de peste 12 ani, fie ca vorbim de profesori, dar vor fi beneficii pentru elevii și profesorii cei vaccinați”.

Purtarea măștii în școală va fi obligatorie în continuare pentru copiii de peste 6 ani, iar purtarea mastii in spatii deschise nu va mai fi obligatorie, a spus Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Ce a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu:


În școli este vorba de acces nediscriminatoriu până la pragul de 6 la mie, iar peste acest prag pentru acei colegi profesori care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat, precum și pentru acei colegi profesori care nu au trecut prin boală și nici nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore.


Dacă nici nu s-au vaccinat și nici nu doresc să fie testați, testarea fiind asigurată de către DSP, având și posibilitatea testării în regim privat, doar că nu avem în vedere decontarea acestor cheltuieli, atâta vreme cât există posibilitatea de testare prin DSP, sigur că în această situație va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică acelor colegi profesori, care repet au posibilitatea să se vaccineze și nici nu s-au vaccinat, nici nu au trecut prin boală și nici nu prezintă test regulat la fiecare 72 de ore.

Nu vor fi concediați, ci până la coborârea ratei de infectare să se odihnească puțin. (n.a concediu fără plată).

„Știința mascării copiilor la școală rămâne incertă”

New York Magazin face o analiza exhaustivă asupra ‘științei măștilor’ și a studiilor care o susțin sau o contrazic și concluzia lor este surprinzătoare pentru unii: „URMĂRIND ȘTIINȚA AUG. 20, 2021
Știința mascării copiilor la școală rămâne incertă”

„În timp ce valoarea de protecție a unui mandat de mască pentru copiii din școală pare, în cel mai bun caz, incertă, experții au îngrijorări cu privire la potențialele dezavantaje ale acestora într-un mediu de învățare.

„Purtarea măștii în rândul copiilor este în general considerată o strategie de mitigare de risc scăzut (low-risk mitigation); cu toate acestea, efectele negative nu sunt zero, mai ales pentru copiii mici ”, a declarat Lloyd Fisher, președintele capitolului Massachusetts al Academiei Americane de Pediatrie.”

„Este important pentru copii să vadă expresiile faciale ale colegilor lor și ai adulților din jurul lor pentru a învăța indicii sociale și a înțelege cum să citească emoțiile.” Unii copii cu nevoi speciale, de exemplu cei cu întârzieri de articulare, pot fi cei mai afectați, a sugerat el. Fisher a subliniat că opiniile sale nu trebuie percepute ca fiind în contradicție cu poziția AAP de ‘mascare universală’ a studenților, dar a spus că dorește să discute unele dintre potențialele daune și importanța utilizării dovezilor și datelor pentru a determina deciziile privind eliminarea utilizării măștilor.

OMS avertizeză asupra efectelor

Și OMS avertizează asupra acestor măsuri si asupra „Impactul potențial al purtării unei măști asupra învățării și dezvoltării psihosociale, în consultare cu profesorii, părinții / îngrijitorii și / sau furnizorii medicali

OMS adaugă: „Utilizarea măștilor pentru copii de orice vârstă cu tulburări de dezvoltare, dizabilități sau alte condiții specifice de sănătate nu ar trebui să fie obligatorie și trebuie evaluată de la caz la caz de către părintele, tutorele, educatorul și / sau furnizorul medical al copilului. În orice caz, copiilor cu deficiențe cognitive sau respiratorii severe, cu dificultăți de tolerare a măștii, nu li se va cere să poarte măști.”

Reacția la aceste noi discriminări asupra nevaccinaților

Avocatul Gheorghe Piperea reacționează și explică situația, pe care o consideră ilegală: „Precum se observă din ieșirile publice de azi, premierul și ministrul învățământului au anunțat deja începutul discriminării pe criterii de suspiciune de boală, coincident cu deschiderea anului școlar.


Medicii, cadrele didactice, polițiștii, militarii și mai toți ceilalți funcționari publici urmează a fi obligați la vakseenare (alternativa testului la fiecare 72 de ore este, evident, exclusă, pentru că nimeni nu dispune de 150 de euro pe săptămână pe care să îi aloce testului).

Culmea este că săptămâna trecută personalul sanitar fusese asigurat, prin intermediul Sanitas, că nu se va impune vakseenarea obligatorie. Ministrul Învățământului plusează cu cinism și bravează, susținând că, în cazul localităților unde s-ar depăși pragul de 6 infectări la mia de locuitori, profesorii care nu se vor fi supus acestei măsuri de „prevenție” (în realitate, o restricție totalitară și discriminatorie de drepturi și libertăți) vor sta acasă, în concediu fără plată.

Lista lui Piperea

Lăsând la o parte faptul că astfel de propuneri de măsuri impopulare vin de la un premier care ar trebui să aibă o credibilitate zero într-o societate normală* și să fi fost demult demis, eu sunt oripilat că nimeni dintre cei care reprezintă „autoritățile” nu țin cont de:

  • Constituție și CEDO,
  • faptul că unii oameni nu pot să se vakseeneze, întrucât au contra-indicații medicale sau stări de boală cronică și o medicație care ar putea intra în interconexiune riscantă sau chiar letală cu vakseenurile (în legătură cu această interconexiune nu se știe nimic, chiar prospectele producătorilor atrăgând atenția asupra acestui lucru),
  • mai mult de 70% din populație nu s-a vakseenat (și nu o va face, oricâte astfel de măsuri draconice se vor fi luat); cu cine se va mai fi derulat procesul educativ după ce se vor impune aceste măsuri, cum va mai funcționa aparatul de stat, dacă acești oameni vor fi concediatți fără plată și fără vină? dacă acesți oameni, plus colegii lor vakseenați, care nu sunt de acord cu discrimimarea (sau cu munca triplă și unor impozite, taxe și contribuții majorate, ca să acopere găurile lăsate de concedierea forțată a persoanelor nevakseenate), vor boicota instituțiile care practică această discriminare, cum vor mai putea fi redobândite coeziunea și solidaritatea în această societate?
  • la țară sau în orașele mici, de provincie, sistemul educativ se confruntă cu deficite majore de cadre didactice calificate; în localitățile mici, pragul de 6 infectări la mia de locuitori se depășește foarte ușor – cum se va mai derula procesul de învățământ cu doar un sfert dintre profesori, și așa decimați de munca în străinătate?
    Nu sunt aceste măsuri auto-desctructive pentru acuala putere iresponsabilă și nocive pentru societatea prezentă și pentru viitor?

Concediu fără plată dacă nu ești vaccinat sau îți plătești testele


Toți cei sancționați prin trimiterea în concediu fără plată (fără vină, dar pe motiv că nu sunt de acord cu o intervenție medicală invazivă, cu efecte preventive incerte și cu risc de infectare ulterioară a celorlalți) vor putea sesiza, individual sau în grup, organele competente, pentru discriminare și abuz în serviciu.


Un protest al câtorva sau unele procese individuale, disparate, nu sunt suficiente.


Pentru a-i face pe dnii Cîțu & co să renunțe la aceste măsuri fasciste este nevoie de un boicot masiv, generalizat.
*în orice caz, în condițiile în care CDC din SUA a anunțat că testul la modă (RT – PCR) este atât de „fiabil” încât nu reușește să deosenească gripa obișnuită de molima mileniului, a te baza pe acest test este ca și câmd ai spera că te vindeci de scabie bând apă sfințită
**individul a făcut pușcărie, totuși, pentru conducere în stare de ebrietate, totuși, iar în plus a mințit în acte publice în legătură cu studiile universitare – cine știe în ce alte privințe grave a mințit și în ce condiții ne-a făcut captivi creditorilor pe 2-3 generații de acum încolo”

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

OMS: Datele ştiinţifice nu indică necesitatea unei a treia doze de vaccin

Presa americană într-o singură voce: Biden este vinovat de înfrângerea catastrofală din Afganistan
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *