miercuri, iulie 24Liberalist.ro - Portal Business

Deconspirarea „Twitter Files” sau Cum a cenzurat guvernul în mod ilegal

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Desconspirarea „Twitter Files” sau Cum a cenzurat guvernul în mod ilegal

De la preluarea companiei de comunicare socială, Elon Musk a început să pună în practică ce a promis: devoalarea adevărului cu privire la implicarea guvernului SUA în cenzurarea, suprimarea anumitor știri și influențarea comunicării publice (propaganda) pentru a schimba percepția publică.

Aceste dezvăluiri sunt denumite de presă ”Twitter Files” și au reușit să probeze, fără tăgadă, ce toată presa liberă combătea în ultimii ani: întoxicare mediatică și propaganda pro vaxx, precum și suprimarea știrii de mare corupție dezvăluită de New York Post care îl avea ca protagonist pe fiul președintelui SUA, Hunter Binden.

Presa internaționlă tratează pe larg ce pare să fie doar începutul dezvăluirilor

”Prima parte a seriei a tratat modul în care Twitter ar fi suprimat distribuirea expunerii New York Post despre fiul președintelui Joe Biden, Hunter Biden. Raportul conținea fișiere de computer scurse, se presupune că comunicările prin e-mail ale lui Hunter Biden despre afacerile sale în Ucraina, când tatăl său era vicepreședinte al președintelui de atunci Obama (în 2015). Potrivit New York Post, Hunter Biden și-a prezentat tatăl unui director executiv al unei firme de energie ucraineană cu mai puțin de un an înainte ca vicepreședintele de atunci „a făcut presiuni pe oficialii guvernamentali din Ucraina să-l concedieze pe un procuror care investiga compania”, relatează thehindu.com.

Potrivit jurnalistului Taibbi, Twitter a făcut „pași extraordinari” pentru a suprima povestea. Platforma de socializare a blocat inițial povestea New York Post (NYP), împiedicând, de asemenea, utilizatorii să o distribuie prin mesaje private, spunând că a încălcat politicile Twitter privind materialele piratate și furate. Această decizie a fost însă anulată câteva zile mai târziu.

De asemenea, Twitter a suspendat contul NYP timp de peste două săptămâni după ce a refuzat să șteargă un tweet despre această știre, înainte ca suspendarea să fie anulată, mult după ce alte restricții au fost eliminate. De asemenea, Twitter a blocat-o pe purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kaleigh McEnany, din contul său pentru că a postat pe Twitter despre poveste.
La acel moment, cofondatorul și CEO-ul de atunci al platformei de microblogging Jack Dorsey spusese că regretă decizia platformei de a cenzura povestea.

A doua parte a dezvăluirilor a fost împărtășită de fostul jurnalist al New York Times, Bari Weiss

Potrivit acestuia, Twitter ar fi creat „liste negre” pentru a limita vizibilitatea utilizatorilor.

Doamna Weiss a spus că Twitter l-a plasat pe Jay Bhattacharya, profesor de politici de sănătate la Stanford School of Medicine, pe „Trend Blacklist”. Dl Bhattacharya s-a opus blocajelor COVID, invocând impactul acestora asupra copiilor. Lista de deamplificare ar include și prezentatorul de talk-show de dreapta Dan Bongino, fondatorul Turning Point USA, descris ca fiind conservator de doamna Weiss.

De asemenea, Twitter a suspendat în mod repetat un cont declarat anti-LGBT, „Libs of TikTok” – operat de Chaya Raichik. Acest lucru a fost făcut invocând „comportament plin de ură”.

După cea de-a șaptea suspendare a contului, Politica de Integritate a Site-ului Twitter, Asistența pentru Escaladare a Politicii a constatat că contul „nu sa implicat direct într-un comportament care încalcă politica privind comportamentul instigator la ură”. Totuși, spune doamna Weiss, comitetul și-a justificat acțiunile pe plan intern, declarând că postările ei au încurajat hărțuirea online a „spitalelor și a furnizorilor de servicii medicale”, relatează thehindu.com.

Răspunzând la mesajele doamnei Weiss, Kayvon Beykpour, fost șef de produs la Twitter, a spus că platforma nu a negat niciodată dezamplificarea/ suprimarea comunicării, adăugând că platforma a clasat postările.

Acțiunile în justiție primesc ”oxigen”

Vezi oferta de RCA, fără comisioane ascunse, pe cea mai mare platformă ONLINE

Gazda Fox News, Tucker Carlson, a caracterizat documentele devoalate de Twitter ca o „încălcare sistemică a Primului Amendament (al Constituției SUA), cel mai mare exemplu din istoria modernă”.

Conform libertyjusticecenter.org, autorul și analistul de date Justin Hart a depus noi dovezi în procesul său federal împotriva Facebook, Twitter și a președintelui SUA, Joe Biden. Dovezile documentează coluziunea dintre companiile de social media și guvernul federal pentru a reduce la tăcere americanii online pe internet – un forum public pe care Curtea Supremă a stabilit că este cel mai important loc pentru schimbul de idei.

Hart a dat în judecată giganții rețelelor sociale și administrația Biden în august 2021 pentru încălcarea dreptului său la libertatea de exprimare conform Primului Amendament pentru că lucrează împreună pentru a monitoriza, semnaliza, suspenda și șterge postările pe rețelele sociale pe care le consideră „dezinformări”.

Hart este reprezentat de avocați de la Liberty Justice Center, o firmă națională de avocatură de interes public care luptă pentru a proteja drepturile constituționale fundamentale. De la depunerea procesului federal, Liberty Justice Center, alte firme de avocatură nonprofit și procurorii generali de stat au descoperit comunicări și documente care dovedesc coluziunea între oficialii administrației Big Tech și Biden la fiecare nivel. Avocații lui Hart au prezentat aceste dovezi obținute prin cereri de înregistrări publice cu o plângere revizuită.

„Profunzimea coluziunii dintre Big Government și Big Tech este alarmantă și dezvăluie un complot sinistru de a submina drepturile americanilor prin eliminarea completă a anumitor idei și oameni din discursul public”, a declarat Justin Hart, autor și reclamant.

„Guvernul nu are monopolul adevărului. Prin direcționarea și presiuni pe companiile de social media pentru a cenzura americanii, guvernul nostru reduce la tăcere discuțiile critice și, cel mai important, încalcă drepturile noastre cele mai sacre.”

SERVICII

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *