miercuri, iulie 24Liberalist.ro - Portal Business

Efectele economice ale obligativității Certificatului de Muncă în lume

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Efectul obligativității VaxxPass în lume

Cuprins:

  • După ce persoanele nevaccinate au fost interzise în magazinele nealimentare, Dedeman s-a prăbușit!
  • Efectele economice ale VaxxPass-ului în România
  • Mandatul administrației Biden este ilegal
  • Un șerif dintr-un district al statului Los Angeles ar pierde peste noapte 5, 10% din forța de muncă
  • Southwest Airlines a renunțat la planul de a trimite în concediu fără plată angajații nevaccinați
  • Noi anulări de zboruri in SUA ca urmare a obligativității vaccinării impusă de administrația Biden
  • Creștere în solicitări de concediu medical după ce Italia introduce la locul de muncă certificatul verde Covid

Creștere în solicitări de concediu medical după ce Italia introduce la locul de muncă certificatul verde Covid

Numărul lucrătorilor care iau zile de boală a crescut brusc în Italia de la introducerea săptămâna trecută a certificatelor de sănătate obligatorii pentru toți angajații, au arătat joi datele oficiale.

Așa-numitele „certificate verzi” din Italia sunt obligatorii pentru accesul la locul de muncă din 15 octombrie, în conformitate cu unele dintre cele mai stricte reguli de sănătate din Europa.

Lunea următoare, aproximativ 192.000 de persoane au fost fără serviciu, comparativ cu aproximativ 165.000 cu șapte zile mai devreme.

Apelarea la concediu medical este o modalitate pentru lucrătorii care nu doresc să respecte noile cerințe pentru a evita pedeapsa de a fi suspendați fără plată, informează thelocal.it.

Abonamentele verzi sunt disponibile pentru toți cei vaccinați sau recuperați recent de Covid-19, dar pot fi obținute și prin obținerea unui test negativ, pe cheltuiala persoanei.

Între timp, mii de muncitori portuari au intrat în grevă vineri, în timp ce protestau împotriva măsurii, iar puncte de rezistență mai mici au fost semnalate și în alte orașe.

Noi anulări de zboruri in SUA ca urmare a obligativității vaccinării impusă de administrația Biden

American Airlines a declarat sâmbătă că a anulat sute de zboruri programate în weekend din cauza lipsei de personal și a condițiilor meteorologice nefavorabile.

Companiile aeriene au declarat că au anulat până acum 500 de zboruri sâmbătă și peste 300 de zboruri duminică, în plus față de 376 de zboruri anulate vineri.

„Cu vremea suplimentară în întregul sistem, personalul nostru începe să fie limitat, pe măsură ce membrii echipajului ajung să iasă din secvențele lor regulate de zbor”, au spus companiile aeriene într-un comunicat.

Motivul din spatele acestor noi anulări de zboruri este obligativitatea vaccinării impusă de administrația Biden.

Șase angajați ai United Airlines (UAL.O), care a devenit primul transportator american în august care a solicitat vaccinări pentru toți angajații casnici, au depus o acțiune colectivă în instanța federală din Texas, susținând că lucrătorii care au solicitat scutiri de la mandatul de vaccinare au fost supuși la întrebări intruzive despre condițiile lor medicale sau convingerile religioase, inclusiv o cerință ca aceștia să obțină scrisori de la pastori.

Și compania aeriană Southwest Airlines a fost dată în judecată de sindicatul piloților pentru că a impus vaccinarea obligatorie.

Southwest Airlines a cerut unei instanțe federale să respingă un proces intentat de sindicatul piloților pentru a bloca temporar compania să oblige angajații să se vaccineze, argumentând că ordinul ar pune în pericol afacerea  

Ca urmare a obligativității vaccinării, Southwest Airlines a trebuit să anuleze mii de zboruri. În fața obligativității, piloți și personalul auxiliar au demisionat cu miile.

CEO-ul Southwest Airlines, Gary Kelly, a declarat marți la postul de televiziune CNBC că nu consideră oportun ca întreprinderile să impună angajaților lor mandate de vaccinare Covid, dar a spus că compania sa face acest lucru pentru a respecta regulile federale puse în aplicare de administrația Biden.

Southwest Airlines a renunțat la planul de a trimite în concediu fără plată angajații nevaccinați

Recent, Southwest Airlines a renunțat la planul de a trimite în concediu fără plată angajații nevaccinați care au solicitat dar nu au primit o scutire religioasă sau medicală, informeaza CNBC.

Acest lucru este o mare lovitura impotriva administratiei Biden care este criticata pentru masurile neconstitutionale si ilegale! Niciodata în istoria SUA, nu s-au luat astfel de decizii împotriva propriilor cetățeni iar reacția de contrapondere a societății este extremă.

Părinții s-au asociat în comitete de acțiune în toate statele americane și participă la întâlnirile inspectoratelor școlare (bordurile de conducere ale școlilor publice) pentru a opune ideologia rasistă Critical Race Theory care proclamă că ‘omul alb este rasist prin naștere’ în programa școlară și regula lgbtq care conferă barbaților care se identifică femei posibilitatea de a folosi toaletele și dușurile pentru femei din școlile din anumite state din SUA. De altfel, un caz revoltător s-a întămplat într-o școală din districtul Loudoun când un student în fustă a violat două studente într-un interval de câteva luni și școala nu a intervenit pentru a nu deranja activitățile din luna Lgbtq Pride.

Școlile din districtul Loudoun au acoperit violurile, au acuzat un tată îngrijorat pentru a proteja agenda transgender

Obligativitatea Vaccinării în SUA: Judecător impune statului New York o scutire religioasă iar Southwest Airlines anulează mii de zboruri.

Începand cu 19 octombrie toți angajații Statelor SUA și subcontractorii sunt obligați să se vaccineze!

Se oferă astfel o ameliorare pentru mii de medici, asistenți medicali și lucrători de asistență nevaccinați care au solicitat scutiri religioase și cărora li s-ar fi împiedicat să lucreze începând de marți dacă judecătorul ar fi decis pentru stat.

Un șerif dintr-un district al statului Los Angeles ar pierde peste noapte 5, 10% din forța de muncă

LOS ANGELES — Șerif dintr-un district al statului Los Angeles spune că nu va aplica mandatul de vaccinare al administrației Biden în agenția sa, relatează NPR.

Şeriful Alex Villanueva, care supraveghează cel mai mare departament al şerifului, cu aproximativ 18.000 de angajaţi, a declarat joi într-un eveniment Facebook Live că nu intenţionează să îndeplinească mandatul, conform căruia angajaţii din district trebuiau vaccinaţi complet până la 1 octombrie.

Mandatul a fost emis prin ordin executiv în august și permite doar scutiri religioase și medicale. Villanueva a spus că angajații săi sunt dispuși să fie concediați în loc să fie vaccinați.
„Nu vreau să fiu în situația de a pierde peste noapte 5, 10% din forța de muncă din cauza unui mandat de vaccin”, a spus șeriful.

Mandatul administrației Biden este ilegal


Conform Constituției SUA, doar Congresul are puterea de un astfel de mandat, prin lege. Sarcina executivului – inclusiv a agențiilor precum OSHA – este de a pune în aplicare legile scrise de Congres. Din păcate, în ultimul secol sau ceva, Congresul a predat o mare parte din puterea sa legislativă către executiv, de obicei autorizând agențiile să adopte reguli care au forța legii, subliniează The Hill într-o analiză recentă.

„Nu este un secret faptul că președintele folosește OSHA pentru a evita procesul dificil de obținere a unui mandat de vaccinare adoptat de Congres. Instanțele îi pot permite să scape de ea. Au permis Congresului să-și cedeze autoritatea agențiilor de zeci de ani. Dar asta nu o face adecvată. Dacă vrem un guvern constituțional, trebuie să începem să le cerem liderilor noștri politici să urmeze separarea puterilor. Constituția și statul de drept sunt prea importante pentru a nu fi.” – The Hill

Efectele economice ale VaxxPass-ului în România

„Chiar dacă se așteptau la un aflux de consumatori și clienți “imunizați”, marii comercianți și imm-urile cu exces de zel securitar s-au trezit cu 90% din clientelă lipsă. Aici intră și persoanele “imunizate” care nu sunt de acord cu nazipass-ul și boicotează, direct sau indirect, magazinele și incintele care îl promovează.
În doar câteva zile, cluburi, baruri, restaurante și buticuri s-au închis. Nici mall-urile și supermarket-urile nu o duc bine cu această “banală răceală”, mai ales că lanțurile de aprovizionare se rup, iar costurile energiei și ale depozitării se triplează.

Cel mai mare complex comercial din Botoșani continuă să fie afectat de restricțiile impuse de autoritățile centrale. Joi, în jurul orei 11:00, era pustiu atât la food court-ul de la etajul IV, cât și la magazinele cu produse nealimentare, relateaza botosaneanul.ro

Moment frustrant, dificil și discriminatoriu și pentru cetățenii nevaccinați din Brăila, în contextul noilor restricții impuse de autorități, de la 25 octombrie, informează obiectivbr.ro.

În egală măsură sunt afectate și instituțiile publice la care aceștia apelează și care trebuie să recurgă la diverse soluții de avarie pentru a-i ajuta pe contribuabili. De altfel, nici agenții economici care nu desfășoară activități cu produse alimentare sau farmaceutice nu o duc deloc bine, în condițiile în care prin magazinele nonesențiale din Brăila a cam ”bătut vântul” în ultimele zile, de când a intrat în vigoare regula împărțirii cetățenilor în vaccinați și nevaccinați.

„Cert este că deja oamenii s-au adaptat și fie roagă alte persoane vaccinate să le rezolve problemele, fie vânzătorii ies în întâmpinarea clienților și încearcă să își vândă marfa la ușă. În același timp, la nivelul primăriilor din județ se încearcă preluarea doleanțelor tuturor cetățenilor (vaccinați sau nevaccinați), încă de la intrare, după care oamenii își primesc răspunsul pe loc sau, după caz, prin e-mail.”

După ce persoanele nevaccinate au fost interzise în magazinele nealimentare, Dedeman s-a prăbușit!

După ce persoanele nevaccinate au fost interzise în magazinele neesențiale, precum mall-uri sau magazine de bricolaj, cifrele Dedeman s-au prăbușit. 

Dragoș Pavăl, unul dintre proprietarii Dedeman, a afirmat că traficul în magazinele sale s-a redus aproape la jumătate.

Mai mult, acționarul Dedeman a susținut că, dacă situația actuală se va prelungi, impactul în industrie va fi devastator.

„În acest moment, suntem nevoiţi să per­mitem accesul în magazine doar clien­ţilor care deţin un certificat verde. Înţele­gem să respectăm deciziile autorităţilor, nu avem alternativă. De când au intrat în vi­goare noile dispoziţii legale, traficul în ma­ga­zinele noastre a scăzut cu circa 45% şi, drept rezultat, am fost obligaţi să reducem co­menzile de aprovizionare la furnizori, care sunt în proporţie de peste 85% compa­nii româneşti.

Dacă această situaţie se pre­lun­geşte, impactul în industrie va fi devas­ta­tor şi îi va afecta în mod egal atât pe retai­leri, cât şi pe producători, atât pe funcţio­narii care lucrează pentru stat, cât şi pe toţi cole­gii din mediul privat, atât pe cei vacci­naţi, cât şi pe cei nevaccinaţi“, a spus, pentru Ziarul Financiar, Dragoş Pavăl, acţionar al Dedeman, liderul pie­ţei de bricolaj din România, cu 56 de ma­gazine şi afaceri de 9,1 miliarde de lei în 2020.

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Plafonarea preţului RCA! Un proiect de lege nou la Senat
Asigurarea turistică storno
Cum se emit polițele de asigurare RCA în online?
Preţurile la RCA s-au triplat. Cartel sau cartel?
România: Risc mare de neplată a creanțelor. Protecția prin asigurarea de credit comercial foarte limitată
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
Asigurarea de anulare a unui eveniment
Calcul Asigurari – Pagina calculator asigurari RCA cu datele vehiculului

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *