sâmbătă, februarie 24Liberalist.ro - Portal Business

PORTRET: Emma Răducanu, câștigătoarea US Open 2021

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Emma Răducanu, câștigătoarea britanică a US Open 2021, are origini românești!

Emma Răducanu, locul 150 WTA, a câștigat sâmbătă seara finala US Open 2021 și intră în istorie, furnizând una dintre cele mai mari surprize din tenis: la 18 ani, venită din calificări, pentru prima dată într-o finală de Grand Slam, ea câștigă trofeul fără să fi pierdut vreun set de-a lungul întregii competiții.

Prima britanică ce câștigă un titlu de Grand Slam

Este prima britanică ce câștigă un titlu de Grand Slam, după Virginia Wade, în 1977, la Wimbledon, și prima britanică, după mai bine de jumătate de secol, care își adjudecă titlul la US Open, tot după Virginia Wade, în 1968.

Victoria ei, recompensată cu 2.000 de puncte WTA, o propulsează tocmai pe locul 23 în clasamentul mondial.

În plus, devine milionară. În contul ei vor intra 2,5 milioane de dolari.
Emma Răducanu s-a născut în Toronto, Canada, tatăl său fiind din România, iar mama din China.

Vine de câteva ori pe an în România, la bunica sa

Pe când Emma avea 2 ani, întreaga familie s-a mutat în Marea Britanie. Recent, sportiva a declarat presei din Marea Britanie că vine de câteva ori pe an în România, la bunica sa, și că îi place foarte mult mâncarea autohtonă.

Emma iubește România. „Merg de două ori pe an în București pentru a-mi vizita bunica. Este foarte frumos, iar mâncarea este extraordinară. Bunica mea gătește superb și îmi place mult la București” a declarat Emma Răducanu, noua campioană de la US Open.

Dintr-un interviu Eurosport aflăm că Emma Răducanu a fost mereu îndrăgostită de motoare și mirosul de benzină. Între 5 și 8 ani, micuța Emma a făcut karting, iar de la 9 ani a început să practice motocross. Chiar și acum, în timpul liber, Emma se mai duce la circuitul de la Streamham și se urcă în kart. Pasiunea pentru sport i-a fost cultivată de către tatăl ei. Ion Răducanu s-a născut la București și este mare fan al fotbalului. Printre sporturile practicate de Emma în copilărie sunt echitația, golful, schiul și chiar baschetul.

Regina a felicitat-o pentru reușită

Însăși Regina Elisabeta a II a a Marii Britanii a felicitat-o pe sportiva pentru reușita din finala US OPEN 2021:

„Te felicit pentru succesul obținut la Campionatul de tenis Open al Statelor Unite. Este o realizare remarcabilă la o vârstă atât de fragedă și este o dovadă a muncii și dedicării tale.

Nu mă îndoiesc că performanța ta remarcabilă și a adversarei tale, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generație de jucători de tenis. Îți transmit cele mai calde urări de bine ție și numeroșilor tăi susținători” – se arată într-un mesaj semnat de regină și postat pe site-ul oficial al familiei regale britanice.

Emma Răducanu, specialistă și în tenis de masă, dar a practicat karting și motocros

Emma Răducanu este o mare fană a curselor de Formula 1, după ce a practicat karting și motocros, sporturi care au rămas pasiunea ei și acum, în timpul liber.

De altfel, după Wimbledon, ea a urcat la bordul unui McLaren 720s, la Marele Premiu al Marii Britanii.

”Am făcut karting vreo 2 ani, cam când eram de 8 ani, apoi mi-a plăcut motocrosul.

Am vrut să fac performanță, dar am progresat la tenis și se pare că nu am ajuns rău”, a glumit Emma Răducanu.

Despre cealaltă casă, China!

Apoi, ea vizitează des familia din partea mamei în Shenyang, China, unde a devenit o excelentă jucătoare de tenis de masă.

De altfel, ea vorbește perfect și limba chineză, dovadă și dedicația de după succes. 

Citeste si alte stiri similare:

ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate (termenul tehnic ‘Hide’). De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM
Dacă apreciați conținutul acestei publicații liberal-conservatoare, vă încurajăm să vă invitați și prietenii să se alăture. Mulțumim!