miercuri, iulie 24Liberalist.ro - Portal Business

Europa se pregăteşte de un blackout

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Europa se pregăteşte de un blackout

Tot mai multe autorități guvernamentale din Europa vorbesc de un blackou energetic (pană de curent) și sunt scenarii care arată că o criză extrem de mare este plauzibiă, Europa fiind la un pas să rămână în beznă totală zile în șir. Austria știm că a declarat deja că se pregăteşte de un blackout.

Sunt acestea doar simple declarații de manipulare a burselor pentru câștig, știm că Austria este un mare concurent pe această piață energetică, sau e o îngrijorare veritabilă a națiunilor?

Sunt multe îngrijorări a guvernelor care nu ajung în media oricât de plauzibile si iminente sunt ele, așa că aceste declarații, într-o vreme de profundă neliniște socială și în plin sezon de iarnă, au o intenționalitate evidentă. Poate pentru că se dorește stoparea politicilor iraționale ale UE de eliminare completă a productiei de gaz și petrol dar și pentru manipularea piețelor internaționale de cotații!

Blackout-ul din Texas în iarna 2020

În plan politic, tranziția către o energie alternativă și curată nu are cum să nu provoace astfel de căderi energetice, a fost deja cazul Texasului din iarna anului 2020.

După înghețul din iarna trecută, care a afectat capacitatea gigantului Vistra Corp. de a menține curentul electric pentru milioanele de clienți, CEO-ul Curt Morgan a spus că nu a mai văzut așa ceva în cei 40 de ani în industria energetică.

În zilele de vârf ale furtunii, Vistra, cel mai mare generator de energie din Texas, a trimis cât a putut de multă energie pentru a alimenta rețeaua defectuoasă a statului, „deseori în detrimentul câștigării de bani”, a spus el parlamentarilor la scurt timp după furtună.

Dar nu a fost suficient. Rețeaua statului s-a apropiat de colapsul complet, milioane de oameni și-au pierdut energie timp de zile la temperaturi subîngheț și peste 200 de oameni au murit.

Conducte izolate la locul de producere a energiei pe gaz natural al Vistra Corp. din Midlothian pe 15 octombrie 2021. 12 mile de conducte de…Vistra Corp. a declarat că protejează 12 mile de țevi la uzina sa din Midlothian cu izolație care conține benzi de încălzire pentru a preveni înghețul în condiții meteorologice extreme. Credit: Shelby Tauber pentru The Texas Tribune
De la furtună, parlamentarii din Texas au adoptat o legislație menită să facă rețeaua mai rezistentă în timpul înghețului. Semnând proiectul de lege, guvernatorul Greg Abbott a spus că „tot ce trebuia făcut a fost făcut pentru a repara rețeaua electrică”.

Texas a ajuns la o concluzie nepopulară în Europa

Dar dl. Morgan nu este atât de sigur. Compania sa a cheltuit 50 de milioane de dolari anul acesta pregătind mai mult de 12 fabrici pentru iarnă. La fabrica companiei din Midlothian, muncitorii au înfășurat cablurile electrice cu izolație de cauciuc de trei inci și au construit carcase pentru a ajuta la protejarea supapelor, pompelor și țevilor metalice.

Totuși, indiferent de ceea ce face Morgan, nu va fi suficient pentru a preveni un alt dezastru dacă există un alt îngheț sever, a spus el.

Asta pentru că statul încă nu a remediat problema critică care i-a paralizat fabricile: menținerea unei rezerve suficiente de gaze naturale, a spus Morgan.

Un exerciţiu strategic al Austriei pune Europa pe jar

Viena îşi pregăteşte populaţia pentru o pană uriaşă de curent. Potrivit austriecilor, continentul a fost în pericol să rămână în beznă de două ori numai anul acesta. O dată după o problemă la una dintre centralele româneşti, informează Observator.

”Ar trebui să avem în casă mâncare pentru cel puţin două săptămâni. În special alimente cu termen de valabilitate lung.

Orez, pâine integrală, nu uitaţi de apă, lapte praf”. Sunt doar câteva dintre recomandările ministerului Apărării din Austria, care îi sfătuieşte pe oameni să îşi cumpere radio cu baterii, să aibă tot timpul combustibil în maşină şi lanterne.

Silvia Vlăsceanu, expert în energie:

”Antrenamente pentru situaţii de criză, fiecare ţară are un calendar şi trebuie să facă. Există astfel de situaţii pe care nimeni nu poate să le prevadă”.

”O întrerupere a alimentării cu energie electrică este posibilă din totdeauna, dar este foarte important să identifici foarte repede sursa unde s-a produs acel incident, pentru a limita propagarea lui în sistem”.

”Ceea ce putem face este să limităm efectele unui astfel de incident. De aceea există noţiunea de infrastructură critică, a cărei întrerupere ar putea pune în pericol viaţa oamenilor. Şi aici este cazul spitalelor, reţelelor de apă şi canalizare, există alimentări secundare”.

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM