sâmbătă, februarie 24Liberalist.ro - Portal Business

Flota auto a Poliției Române: Nouă și impresionantă dar mașini de poliție fără asigurare CASCO

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Flota auto a Poliției Române: Nouă și impresionantă dar mașini de poliție fără asigurare CASCO

Sute de mașini de poliție din toată țara nu au asigurare CASCO. Știrea a apărut în exclusivitate pe site-ul offtherecord.ro, de unde aflăm că acesta constituie unul dintre motivele pe care le invocă polițiștii la protestele anunțate pentru această toamnă.

Astfel, polițiștii care lovesc autospecialele din dotare rămân ulterior fără ele. Iar aceste lucruri se pot întâmpla des în profesia lor. Mașinile zac ulterior nefolosite cu lunile până sunt reparate sau ajung la fier vechi.

Acesta este însă doar unul dintre motivele pentru care polițiștii se pregătesc de proteste de amploare. Din 27 septembrie, sindicaliștii din poliție anunță punerea în mișcare a Caravanei Moldovei. Oamenii legii vor pleca în marș din Iași spre București pentru a cere condiții mai bune de muncă. Mai exact, vor protesta pentru apărarea drepturilor și promovarea intereselor lor profesionale și economico-sociale.

 

Flota auto a Poliției Române

Pentru flota Poliției Române, Ministerul Afacerilor Interne a achiziționat un număr de 6.700 de autovehicule Dacia Renault, în mare parte de modele Logan şi Duster, care au fost livrate la finalul lunii septembrie 2020, informează site-ul floteauto.ro. Potrivit MAI, valoarea contractului este de aproximativ 483 de milioane de lei.

”Este foarte important pentru noi să ştim că în orice misiune poliţiştii sunt în siguranţă şi că avem posibilitatea să creştem mobilitatea efectivelor noastre pentru a lupta împotriva infractorilor. Totodată ne-am dorit să încurajăm producţia românească de autovehicule”, a afirmat ministrul de Interne, Marcel Vela, la semnarea contractului.

Flota Poliției Române a crescut, așadar, cu 6.744 de autovehicule produse în România, fiind vorba despre 3.360 Logan, 3.382 Duster şi 2 Dokker.

Noile vehicule au dotări specifice muncii operative – sisteme acustice și vizuale de avertizare, dar și alte dispozitive care asigură condiții optime pentru îndeplinirea misiunilor.

Potrivit MAI, achiziția autospecialelor pentru flota Poliției Române va contribui la îmbunătățirea capacității de răspuns și de acțiune a structurilor MAI, dar și la creșterea gradului de protecție a personalului, fiind special compartimentate pentru a separa locurile din față de spațiul din spate.

Cum se achiziționează CASCO?

Flota auto este unul dintre segmentele esențiale pentru buna desfășurare a unei afacerii, astfel încât strategiile de control și bună gestiune a acesteia reprezintă o prioritate pentru orice investitor.

Asigurarea CASCO preia riscurile pentru toate aceste scenarii, iar un broker de asigurări poate să vă ofere soluții adaptate nevoilor specifice unei afaceri, fie că parcul de mașini este compus din diverse tipuri de cap tractoare, din flote de autoturisme folosite în transportul urban sau pentru livrarea bunurilor.

Citește și alte știri similare pe Liberalist.ro:

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *