vineri, martie 1Liberalist.ro - Portal Business

Fostul șef CNAS: Pacientului român nu i se dă acces la schema de tratament Co’vid19

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Fostul șef CNAS: Pacientului român nu i se dă acces la schema de tratament C-o-v-i-d19

De ce nu este Favipiravir în farmacii? a fost intrebat dr Lucian Duță la interviurile evz.ro. „Pentru că înainte de vaccin, pacienții erau tratați pe tăcute cu Arbidol din spațiul sovietic și Favipiravir  – foarte ieftine, 10-20 euro – recunosc, și eu l-am dat la prieteni sub supraveghere medicală. Și eu am întrebat de ce nu se pun în farmacii. Li s-a băgat oamenilor în cap că singura scăpare este vaccinul.”

Ministerul Sănătății, condus de USR, nu a pregătit spitalele pentru Valul 4

Digi24, ne anunța pe 4 octombrie, că de abia în acea zi medicamentul Favipiravir a fost aprobat: „Tratamentul cu Favipiravir pentru COVID, aprobat de guvern.” Guvernul a aprobat pe 4 octombrie, prin ordonanţă de urgenţă, posibilitatea administrării în regim ambulatoriu a medicamentului Favipiravir pentru bolnavii COVID cu forme uşoare, a anunţat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

Mult mai târziu, în data de 13 octombrie, se anunța cu mândrie faptul că România va primi anticorpi monoclonali, incluși în schema de tratament împotriva COVID-19. Cele 5.200 de doze urmau să fie aduse în țară de la Milano, Italia, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene, ca urmare a solicitării pentru sprijin către Uniunea Europeană apelând la Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC).

Ce a mai spus dr. Lucian Duță: Laureații Nobel sunt nebuni, iar Ioniță și Gheorghiță sunt deștepți

Fostului șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duță, a continuat să facă dezvăluiri incredibile și nu a menajat pe nimeni din sistemul public de sănătate.

Tavi Hoandră, unul dintre invitații interviului evz.ro, l-a intrebat pe doctor dacă consideră că statul este criminal: „Deci statul este criminal, să spunem pe față…) Părerea mea și a altora este că nu se dă acces. Ceea ce am vrut să semnalez este că pacientului român nu i se dă acces la schema de tratament așa cum este agreat pe plan internațional. Punct. Despre asta este vorba. Și să nu mai încerce să ne separe între buni și răi, culți și inculți.”

Doi, aceste medicamente care s-au făcut acum 5 luni de zile – o să vedeti ca peste 2, 3 luni vor fi puse pe piață și alte terapii care vor fi pe baza de tablete, tot de Pfizer. Sunt oameni care și-au asumat sau au spus că nu sunt bune vaccinurile – afirmațiile sunt făcute de oameni care au luat premierul Nobel, dacă ei sunt senili, nebuni, deja… Laureații Nobel sunt nebuni, iar Ioniță și Gheorghiță sunt deștepți.

Cred că atunci când aceleași companii vor aduce tratamente pe piață – nu anticorpi, și alte tratamente – și le va creste cifra de afaceri, presiunea va scădea. Gripa aviară – mare tărăboi până a apărut tratamentul. Este o chestiune comercială și o prostie și imbecilitate a guvernanților, care sunt captivii marilor companii farmaceutice. Astăzi, când vorbim, există tratament.

(…) Chestiune esențială: boala se vindeca mai rapid cu cat prezenta la medic este mai rapida. Dacă mergi in primele 24 de ore, chiar si daca iti curge nasul, rata de vindecare este mai mare. Oamenii nu se duc la doctori de frică, pentru că – ne amintim – anul trecut, (n.r. îi luau direct de pe stradă și îi amenințau că-i bagă în spitale). Astăzi, nu avem paturi să-i băgăm în spital și umblă pe stradă și purtătorii de viruși, respectiv vaccinații, și ni se spune că este okay.

Soluția intermediară pentru cei nevaccinati este testarea cat mai des

Soluția intermediară pentru cei nevaccinati este testarea cat mai des, du-te si testeaza-te si vii la spital… Săptămâna trecută, am căutat Tocilizumab, foarte bun pentru COVID-19 și nu am găsit o doză în București. Pot înțelege că sunt rațiuni economice, dar când negociezi la nivelul UE și cumperi anticorpi monoclonali, o să vezi că nu mai sunt atât de scumpi.

(Tavi Hoandră: Cei vaccinați emit puțină cantitate de viruși) Întrebarea este alta – cei vaccinați pot infecta alți oameni? Da. (Tavi Hoandră: n.r. «Cei care nu se vaccinează sunt aceeași oameni cărora» le e frică și să se testeze) Ăsta este eșecul statului de comunicare. De ce nu le spun oamenilor să intre în farmacii și să se testeze gratuit? Trebuie să-i ajuți și pe ăia mai sperioși, explică-le că testarea e pentru binele lor, lasă-i să testeze gratuit și dacă sunt infectați, să-i trateze.

Pur și simplu (n.r. medicilor) le e teamă că dacă au păreri contrare cu ceea ce spune Guvernul vor fi stigmatizați

Pur și simplu (n.r. medicilor) le e teamă că dacă au păreri contrare cu ceea ce spune Guvernul vor fi stigmatizați. Și medicii sunt oameni, e o acțiune de autoprotecție. Pe masa Guvernului și Sănătății există aceste protocoale internaționale și cerere în sensul de a-i face atenți că România ar trebui să cumpere anticorpi monoclonali.

(Tavi Hoandră: Statul ar trebui dat în judecată. Eu mi-am făcut vaccinul, sunt pro-vaccin, dar care e câștigul meu ca stat când cumpăr avioane de milioane de euro, dar spun că tratamentul e prea scump? n.r. E vorba despre viețile oamenilor)

„Să-i scăpăm pe copii de părinții lor. Asta ar trebui să facă școala!”

(Robert Turcescu ridică problema afirmațiilor lui Cosmin Prelipceanu: „Oamenii nu reușesc să înțeleagă că sunt în pericol de moarte. (…) Să-i scăpăm pe copii de părinții lor. Asta ar trebui să facă școala!”/ Tavi Hoandră: Noi suntem de vină pentru că acceptăm pe scena politică oameni care votează în Parlamentul European distrugerea familiei)

Lucian Duță: Probabil pe unii jurnaliști i-a impresionat cartea „1944” (n.r. se prezintă situația unor copii încurajați să își denunțe părinții). Poate că noi, românii, suntem mai leneși, mai proști între ghilimele, dar în niciun caz nu poate spune cineva că nu ne iubim copiii. Probabil că afirmația arată tendințe de interzicere a celor care nu gândesc ca ei. Soluțiile să vedem cine le va găsi și cum vor fi găsite. Sigur că este absurd ce a spus Prelipceanu, dar probabil atât poate și probabil așa i se dă comanda.

Citeste articolul integral pe evz.ro

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *