sâmbătă, aprilie 13Liberalist.ro - Portal Business

Freedom Convoy (Convoiul Libertății): anvergura, solicitările, finanțarea de $9ML deturnată si intervenția armată

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Freedom Convoy (Convoiul Libertății): anvergura, solicitările, finanțarea de ML deturnată si intervenția armată

Freedom Convoy (Convoiul Libertății) este o coaliție de 50.000 de șoferi care protestează împotriva mandatului de vaccinare al prim-ministrului canadian Justin Trudeau pentru camionagii.

Protestul inedit s-a format in luna ianuarie si a fost descris ca o mișcare socială, fără afilieri politice, susținută masiv de donații individuale din Canada si SUA.

Desi este evident, pentru oricine a urmărit evenimentele, că nu este o miscare finanțată politic sau extremistă, etichetele de ‘xenofobi, ‘rasisti’, ‘putinisti’ sau ‘fascisti’ nu au contenit din partea presei de stanga canadiene sau americane, incurajată de declarațiile iresponsabile ale premierului progresist si profund contestat de conservatori, Trudeau.

Propaganda nu are simtul realității

Unul dintre canalele mediatice canadiene de stat au ajuns chiar să incerce o asociere forțată a miscării sociale cu propaganda rusească. DailyMail.co.uk taxează absurditatea propagandei:

„Radiodifuzorul de stat al Canadei, Canadian Broadcasting Company, răspândește o teorie bizară și neîntemeiată a conspirației conform căreia „actorii ruși” se află în spatele protestelor privind mandatul de vaccinare a camioanelor „Freedom Convoi” care se desfășoară în prezent la Ottawa și la granița cu SUA.”

Protestele au început luna trecută la Ottawa pe 23 ianuarie și la granița dintre SUA și Canada din Alberta și continuă să fie puternice, în ciuda avertismentelor de la Poliția Regală Montană a Canadei că lucrurile se vor înrăutăți pentru petrecăreți dacă nu își abandonează „Convoiul pentru libertate”, relatează Daily Mail.

Sunt zeci de mii de camionagii care au blocat drumuri cruciale cu vehiculele parcate iar noi coloane de camioane se formează in alte orase importante din Canada inspirate de cel din Otawa.

Trudeau, în vârstă de 50 de ani, a refuzat să se întâlnească cu grupul pentru a discuta opozitia cu privire la noua sa politică, si după ce a fost evacuat de serviciile secrete canadiene si ascuns intr-o locatie secretă, a anuntat public că de fapt nu a fugit de frica protestelor ci este reinfectat cu covid si s-a carantinat impreună cu familia. ‘Un diagnostic convenabil politic’ au anunțat contestatarii lui care consideră că minte.

Presiunea politică globalistă a deturnat fondurile miscării de protest

Site-ul de strângere de fonduri GoFundMe a eliminat o pagină care acceptă donații în sprijinul șoferilor de camion care protestează împotriva mandatelor de vaccinare în Canada, adăugând că nu va lăsa organizatorii să primească fondurile si că va rambursa toate donațiile ce insumează aproape 8,7 milioane de dolari americani.

Reactia conservatorilor a fost neintarziată acuzând presiuni politice si actiuni ilegale pentru deturnarea de fonduri private. Guvernatorul statului Florida din SUA, DeSantis, a declarat că a solicitat procurorului statului să verifice legalitatea deturnării de fonduri.

Vestea bună este că organizatorii protestului au reusit să transfere un milion de dolari inainte să fie deturnate fondurile si au deschis o nouă pagină de strângere de fonduri pe o platformă concurentă. Conform declaratiilor lor, ritmul donatiilor pe noua platformă au atins un nivel record din prima zi de la deschidere.

Protestul este o lovitură pentru interesele globaliste

Duritatea cu care presa si televiziunile au atacat acestă miscare este un indicator clar al relevantei acestei miscări.

Canada era văzută ca un bastion al globalistilor cu o populatie profund supusă tuturor restrictiilor din partea guvernului, un Parlament national deloc critic la adresa guvernului si o opozitie slabă si in cardasie cu liberalii progresisti.

De la inceputul protestului, lucrurile s-au schimbat radical. Opozitia si-a schimbat conducerea impotentă cu un interimar foarte acid si critic la adresa premierului Justin Trudeau. Suportul popular este in crestere si chiar există sustinere importantă in rândul celor vaccinati care inteleg acum că supunerea oarba fata de autorităti naste monstrii politici si regimuri totalitare.

Un indicator relevant pentru cresterea sustinerii populatiei este nivelul donatiilor in crestere, formarea noilor proteste si ineficienta autoritătilor de a crea un protest de contrapondere desi au incercat.

Au incercat chiar recrutarea de firme de degajare si tractari camioane pentru eliberarea centrului capitalei dar firmele au refuzat autoritătile printr-o alta miscare originală de protest – recurgand la pretextul că toti soferii au contractat covid.

Ce va urma nu este clar, insă duritatea limbajului si a etichetelor aruncate de autorităti si bratul propagandistic mediatic sugerează un scenariu ingrozitor, o interventie militară. In acest moment se doreste obtinerea consensului opiniei publice că acest protest este extremist pentru ca o interventie militară ulterioară să fie mai usor acceptată de către populatie.

Daca insa protestul va creste in sustinere publică, interventia militară va fi mai putin probabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *