sâmbătă, mai 18Liberalist.ro - Portal Business

”Situația de Criză” – Cel mai mare pericol pentru viitor este instaurat zilele acestea

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
”Situația de Criză” – Cel mai mare pericol pentru viitor este instaurat zilele acestea

de Daniel A. Bujorean, MBA, DIPM

Deși a declarat că starea de alertă nu se va mai prelungi, Dl. Președinte Klaus Iohannis intenționează să instaureze o ”stare/situatie de criză” pe care să o declanșeze oricând și fără aprobarea Parlamentului, adică fără votul reprezentanților poporului.

Cine ar fi crezut că ”neamțul”, care a fost ales cu o încredere de 70%, va fi atât de periculos pentru țară

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, că starea de alertă nu va mai fi prelungită după data de 8 martie. Decizia a fost luată după o ședință la Cotroceni cu cei responsabili de gestionarea pandemiei, informează A7tv.

„Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. (…)

Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate.”, a declarat Klaus Iohannis, știind că ce urmează este cu mult mai grav decât ce a fost.

Ce urmează va fi cel mai grav lucru pentru societatea românească

Guvernul lucrează la un proiectului de lege pentru instaurarea situației de criză, care se va institui la propunerea ministrului Apărării va trebui avizată de premierul în funcție și va fi introdusă printr-o hotărâre a CSAT.

Cu alte cuvinte, prin noua lege, se poate introduce o stare de criză pentru Schimbările Climatice ( menționate în proiect) cu puterile aferente și limitările de drepturi fundamentale pentru toți cetățenii incomozi, doar printr-o decizie CSAT a președintelui și a premierului, scoțând Parlamentul din tot procesul de decizie.

Acest proiect de lege se pregătește de multă vreme ca o continuare a stării de alertă și poate fi suspectată o ”recomandare” a Comisiei Europene dacă ne amintim ce spunea generalul Ciucă după ultima întâlnire de la Bruxelles. 

Premierul Nicolae Ciucă, la finalul vizitei de la Bruxelles, declara pentru presa din țară:

„UE și statele membre trebuie să aibă soluții eficiente care să permită să fie mai bine pregătite în fața oricăror provocări sau crize în viitor”

Dobrovolschi (Radio Guerilla): ”Prin acest proiet de lege se instaurează dictatura în aplauzele sectei de aplaudaci pandemici!”

Situaţie de criză ar urma să fie instituită la propunerea ministrului Apărării, va trebuie avizată de premier şi va fi introdusă printr-o hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). 

Juriștii care au analizat acest proiect de lege concluzionează că ”aproape orice” dorește Președintele și Premierul poate fi considerat motiv pentru declanșarea Stării de Criză, precum protestele sociale împotriva guvernului și inclusiv Schimbările Climatice.

Deși se folosesc de acest context și menționează fraze cheie precum ”mobilizarea de război” sau ”incorporarea”, legea are un caracter pervers de general, și se observă că s-a folosit acest context al războiului din Ucraina pentru confuzie și dezinformare cu privire la scopul general al legii.

“Prin situație de criză în domeniul securității și apărării naţionale se înțelege situația în care societatea se confruntă cu mari dificultăți generate de apariția unuia sau mai multor incidente pe teritoriul național, la nivel regional sau internațional, sau de ameninţări, riscuri şi vulnerabilități prin care sunt grav perturbate sau ameninţate condiţiile de viaţă, sănătate şi mediu, proprietatea, stabilitatea politică, economică sau socială, ordinea publică, securitatea şi apărarea naţională, precum şi alte valori constituționale care impun adoptarea de măsuri specifice prin acțiunea unitară a autorităţilor şi instituţiilor statului român, pentru înlăturarea cauzelor, gestionarea efectelor și revenirea la starea de normalitate”, se arată în proiect.

„În situația în care, pe timpul stării de mobilizare sau a stării de război, resursele umane ale fortelor destinate apărării naționale nu pot fi asigurate cu cetățeni încorporabili, pot fi chemați, pentru îndeplinirea serviciului militar activ, cetățenii cu obligații în îndeplinirea îndatoririlor militare, alții decât cetățenii încorporabili, cu respectarea condițiilor prevăzute la art. 7, art. 22 şi art. 25-35.

(2) in funcţie de situația operativă concretă, Ministerul Apărării Naționale și celelalte instituţii cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securității naționale propun Consiliului Suprem de Apărare a Țării punerea în aplicare a prevederilor alin. (1).

– (1) Rezerva de mobilizare cuprinde resursele umane care pot fi folosite pentru instruire, completarea or destinate apărării şi îndeplinirea unor misiuni pe timpul stării de urgentă, al stării de asediu, al stării de izare sau al stării de război şi este formată din:
a) rezerva operațională;
b) rezerva generală.
(3) Rezerva generală este formată din toţi cetăţenii români, bărbaţi, cu vârsta între 18 şi 60 de ani, care mt cuprinşi în rezerva operaţională. Cadrele militare în rezervă care nu sunt cuprinse în rezerva operațională”, mai scrie ]mn proiect

Dacă vrem să fim salvați, trebuie să renunțăm la libertăți și proprietăți

Klaus Schwab, fondator și președinte executiv al Forumului Economic Mondial, a scris o carte întreagă despre ce urmează și scrie articole explicite despre marea resetare în Times Magazine. Titlul este: „Este posibilă o economie mai bună. Dar trebuie să ne reimaginăm capitalismul pentru a o face!”

Veți citi în această carte idei socialiste incredibile, cum ar fi dezinvestirea în petrol și a gaz (care îi va afecta pe săraci, nu pe cei bogați), o reinginerie a capitalismului și construirea unui „sistem economic virtuos”. Sună similar?

Starea de criză, nu este singurul proiect de lege coordonat la nivel european care ne-a atras atenția. Noul card electronic european de identitate va fi obligatoriu de folosit online și offline pentru orice tranzacție financiară astfel va conferi UE o putere de control și supunere a tuturor cetățenilor europeni, în momentul când se va declanșa stare de criză de climă sau orice altă criză. 

Vă recomand să citiți și articolul dedicat despre cardul european de identitate care tratează pe larg modalitatea prin care poți fi controlat și ‘eliminat’ din societate dacă ești dizident și cu opinii contrare guvernului: Secretul noului Card European de Identitate sperie liberalii și conservatorii

Dacă mai aveați vreo suspiciune rezonabilă că poate intenționalitatea acestui proiect de lege și al noului card european, impus de Uniunea Europeană pentru orice tranzactie online, e despre combaterea crizelor și binele vostru, noul proiect de lege care pune puterea totală în mâna Președintelui și declarațiile premierului despre ”orice provocări sau crize” după o vizită la Bruxelles, ar trebui să vă spulbere naivitatea.

Ce putem face?

Orice putem ca să nu se voteze în Parlament acest proiect de lege: Sună deputații și senatorii, trimite petitii online, comentează pe Facebook pe paginile oficialilor și parlamentarilor, trimite amendamente și contra-argumente in opozitie la proiectul de lege si urmărește-ne pe grupul de Telegram pentru detalii.

 

SERVICII

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește și articolele următoare pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Ce informații ai nevoie pentru asigurarea auto (2022)
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM