sâmbătă, septembrie 23Liberalist.ro - Portal Business

Totul despre „Certificatul verde digital” si Credit Scorul Chinezesc

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Totul despre „Certificatul verde digital” si Credit Scorul Chinezesc

Situația în decembrie 2021

Senatul repinge proiectul de lege care impune angajaților, atât de la stat cât și de la privat, să dețină un certificat verde pentru a-și continua activitatea. 67 de senatori au votat în favoarea proiectului, iar 60 împotrivă. Însă pentru adoptare erau necesare 69 de voturi „pentru”, fiind vorba de o lege organică.

Proiectul urmează să meargă la Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Proiectul prevede că angajații care nu se supun pot fi suspendați timp de 30 de zile, după care pot fi concediați.

Deși situația politică și guvernarea s-a schimbat de la votarea proiectului in Senat, acest certificat nu va fi retras. Sunt presiuni politice imense exercitate pentru implementarea lui la nivelul Uniunii Europene desi ultimele date empirice ne arată ca vaccinarea nu este o solutie de combatere a pandemiei ci doar de protectie, în cel mai bun caz, al celor vulnerabili.

Așadar de ce se insistă cu vaccinarea si implementarea unui documente de control social prin care, in mod clar se incearca limitarea libertatilor?

Cele mai evidente raspunsuri sunt controlul social si vanzarea de vaccinuri! Printr-un certificat digital, similar cu credit scorul chinezesc, se poate controla populatia si se poate impune vointa statala foarte usor. Daca nu ai vaccinul, nu poti duce o viata libera, daca nu te conformezi autoritatilor nu poti beneficia de libertăti.

În China, constrângerea socială este atât de puternică încât, cei care au un scor social mic, nu pot face petiții, nu pot călători cu trenul, nu pot accesa anumite servicii pe internet, sunt monitorizati și verificați frecvent de poliție, nu pot avea acces la servicii financiare si implicit credite si chiar le sunt interzise site-urile de intâlniri si socializare.

Citește mai mult despre Credit Scorul Chinezesc: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție.

Măsurile menționate în proiectul de lege, așa cum era in forma agreeatp de PNL si USR îi afectează pe angajații din:

-toate unităţile sanitare, publice şi private

-toate unităţile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

-din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă și unitățile subordonate

-din Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne şi unitățile subordonate

-din unitățile de asistenţă medicală profilactică şi curativă

-din laboratoarele de analize medicale, publice şi private

-care activează ca furnizori de servicii medicale, inclusiv de specialitate, de dispozitive medicale și de medicamente

-centrele de asistență sociale

-sistemul de învățământ preuniversitar și superior

-autoritățile, instituțiile publice și de interes public , de utilitate publică și celorlalte unități publice, centrale și locale, regiilor autonome, operatorilor economici care își desfășoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan

-membrii Camerei Deputaților și ai Senatului

-persoanele care ocupă funcții publice sau de demnitate publică, precum și tuturor categoriilor de personal care își desfășoară activitatea în cadrul respectivelor entități.

Excepții

Măsura nu se aplică autorităților și instituțiilor din cadrul autorității judecătorești.

Votul in Senat

In acest moment se incearca votarea obligativitatii vaccinarii angajatiilor din institutiile publice! Votul este in Senat si este promovat agresiv de catre PNL si USR.

Actualizare 26 octombrie

PSD nu va vota introducerea certificatului verde la locul de muncă. Este asigurarea dată de liderul senatorilor social -democrați, Lucian Romașcanu. Deocamdată, certificatul verde a fost impus la intrarea în mall-uri, restaurante, instituții publice. PSD susține însă că nu va aceepta ca acesta să devină obligatoriu la muncă.

„Orice analiză și orice previziune arată că la mijlocul lunii noiembrie va fi vârful cu 4000 de oameni în ATI și peste 200.000 de îmbonăviri. Vorbim acum despre impactul restricțiilor, dar impactul asupra pandemiei nici vaccinarea nu o să-l aibă mâine. Din păcate nu avem un orizont la aceste măsuri și, repet – orizontul, incoerența, ilegalitatea – sunt niște lucruri care le fac extrem de greu de digerat de către oameni. Sunt foarte multe lucruri. Acesta este doar unul dintre ele, din ce e aberant în acea lege. Atâta timp cât tu îți asumi să cumperi 120 milioane de doze de vaccin, trebuie să îți asumi pentru aceeași cetățeni ai tăi și decontarea costului testării.”, a declarat Lucian Romașcanu.

Situația in octombrie

„Certificatul verde” a trecut de Senat, deși OUG 68/2021 prin care se reglementează cadrul legal pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital privind virusul c-o-v-i-d19 a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru drepturile omului, culte și probleme ale minorităților naționale. Mai precis, legea care aprobă ordonanța de urgență a Guvernului pe acest document a trecut cu voturile PNL, USR și UDMR. Singurii senatori care s-au opus au fost cei de la AUR.

Cei de la PSD s-au abținut în masă. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, parlamentarii PNL au introdus în lege un amendament prin care Guvernul poate institui certificatul verde pentru exercitarea „drepturilor și libertăților fundamentale, în interesul protejării sănătății publice și în scopul exclusiv al combaterii răspândirii epidemiei Covid-19”. (Amendamentul și legea pot fi citite aici – captura mai jos)

Nici cei din privat nu sunt scutiți de apucăturile totalitare ale aleșilor

Premierul demis Florin Cîțu a trimis la Parlament Proiectul de Lege prin care Certificatul verde va deveni obligatoriu pentru toate activitățile economice, inclusiv pentru intrarea în magazineTitlul proiectul este „Propunere legislativă privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unități publice și private”.

Proiectul de lege poate fi consultat aici. Cetățenii pot trimite opiniile asupra proiectului la adresa infopub@senat.ro.

Există, așadar, posibilitatea ca Guvernul să instituie obligativitatea certificatului de vaccinare pentru exercitarea tuturor drepturilor constituționale, inclusiv libertatea de mișcare, nu doar pentru accesul în anumite locații, așa cum este prevăzut în acest moment. De altfel, premierul demis s-a și exprimat in favoare unor astfel de restrictii pentru toate categoriile sociale și pentru toate activitațile economice.

Certificatul verde va intra la vot

Active News redă într-un articol recent impresiile dlui George Stoian de la dezbaterile cu privire la certificatul verde: „Problema majoră este ca acest proiect de lege, prin care ar fi practic suspendată Constituția și ne-ar fi condiționate drepturile și libertățile fundamentale de prezentarea certificatului „verde”, este deja introdus pe ordinea de zi din Camera Deputaților pentru 11-12 octombrie!

Momentan balanța înclină spre cei care vor sa ne bage pe gât acest certificat de sorginte nazistă, de aceea e nevoie ca de aer de o implicare mai puternică a oamenilor din societatea civilă.”

Cum poți petiționa împotriva certificatului verde

Trimite o scrisoare către autorități pentru petiționare! Facebook nu funcționează, emailul sau mesajele text către parlamentari, în numar mare, pot să transmită un semnal puternic.

Puteți să-i opriți arătând răspicat opoziția dumneavoastră! Vin alegerile în curând și vă vor vizita ‘pe la poartă’ pentru susținere.

Model de petiție


Domnilor DEPUTAŢI ŞI SENATORI ROMÂNI,

Conform art 69, alin 1 din Constitutia României “în exercitarea mandatului, deputatii si senatorii sunt în serviciul poporului.”


Noi, votantii dumneavoastra, cetatateni români cu drepturi si libertatati individuale câstigate cu sânge la revolutie în 1983, VA CEREM IMPERATIV SA NU VOTATI PENTRU IMPLEMENTAREA PASAPORTULUI DE VACCINARE!


Cerem imperativ parlamentarilor români sa respinga orice initiativa legislativa prin care se instaureaza un certificat vaccinal obligatoriu chiar daca cuprinde optiunea contra-cost a testarii, initiativa care este o discriminare semnalata si de Avocatul Poporului.


Implementarea acestui certificat medical va segrega populatia in vaccinati si nevaccinati, o initiativa discriminatorie care va impune, in mod indirect, o procedura medicala printr-o taxare discriminatorie a nevaccinatilor!


Considerăm că vaccinarea este un act medical individual, si impunerea certificatului de vaccinare si testarii contra cost pentru cei care au o contraindicatie medicala sau din motive ce tin de convingere personala nu pot sa îsi administreze vaccinul este o ÎNCALCARE GROAZNICA a libertatilor si drepturilor consfiintite de Constitutie si dreptul international, într-un stat de drept si democrat!


Accentuam solicitare noastra, si CEREM IMPERATIV votarea împotriva implementarii certificatului verde!

Va multumesc.

Semnatar / Data

Nume Prenume

____________

(Adăugați și Alți semnatari cu nume si prenume)


Trimiteți petițiile în atenția primarilor, parlamentarilor și a guvernului!

CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI,

Domnului Prim-Ministru, D-nul Florin Vasile Cîțu

Prin poștă normala Guvernul României, Piața Victoriei 1, București 011791, Romania   Prin poștă electronică In atenția domnului Florin Silaghi, contact@control.gov.ro

CĂTRE SENATUL ROMÂNIEI,

Doamnei Presedinte a Senatului,

D-na Anca Dana Dragu     

Prin poștă normala Senatul României, Calea 13 septembrie, nr.1-3, Sector 5, Bucureşti.   Email: cabinet.presedinte@senat.ro   

Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții    

Prin poștă normala Senatul României, Calea 13 septembrie, nr.1-3, Sector 5, Bucureşti.  

Email:   cabu@senat.ro sau infopub@senat.ro

CĂTRE CAMERA DEPUTAŢILOR ·         

Domnului Preşedinte al Camerei Deputaţilor, D-nul Ludovic Orban    

Prin poștă normala Palatul Parlamentului, Strada Izvor, nr. 2-4, sector 5, Bucuresti 

 Email:    ludovic.orban@cdep.ro  ·             

Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții din Camera Deputaților   

Prin poștă normala Palatul Parlamentului, Strada Izvor, nr. 2-4, sector 5, Bucuresti 

Email:   cp14@cdep.ro , srp@cdep.ro    

De asemenea, circula pe internet o lista de telefoane ale parlamentarilor, insa nu putem garanta validitatea lor.

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X

Oferta Zilei