vineri, martie 1Liberalist.ro - Portal Business

De ce este acest card de identitate digital atât de important pentru noua securitate?

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
De ce este acest card de identitate digital atât de important pentru noua securitate?

‘Cei care îl refuză ca să nu fie identificați pe baza cipului nu vor scăpa însă de instituțiile statului’

Noile cărți de identitate – așa numitele buletine cu cip – vor fi eliberate din luna august. Va dura câțiva ani până când toți cetățenii vor avea un astfel de nou document. Cei care îl refuză ca să nu fie identificați pe baza cipului nu vor scăpa însă de instituțiile statului, declara ministrul Digitalizării, Ciprian Teleman, conform publicației digi24.ro.

Liberalist.ro a dorit o clarificare a declarației din partea dlui ministru deoarece intra în contradicție cu o comunicare recentă a Ministerului Afacerilor Interne.

‘Dacă zici nu, înseamnă să renunți la serviciile medicale, să renunți la dreptul de a fi un cetățean cu identitatea în România’

Redăm, așadar, scrisoare noastră oficială prin care solicităm clarificări:

„In atentia d-lui Ministru Ciprian-Sergiu Teleman, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării
Stimate domn ministru,

Va scriu din partea publicatiei liberalist.ro pentru o clarificare.

Ati declarat recent intr-un interviu citat de digi24.ro urmatoarele: „Noi ne dăm acordul pentru fiecare set de date pe care îl împărtășim cu statul român. Dacă zici nu, înseamnă să renunți la serviciile medicale, să renunți la dreptul de a fi un cetățean cu identitatea în România. Românii nu pot refuză să fie în această bază de date. Este evidența populației”.


Mentionam faptul ca pe website-ul Ministerului de Afaceri Interne, se mentioneaza optiunea unei carti de identitate simple: ‘Nu în ultimul rând, pentru cei care nu doresc, din orice motiv, o carte electronică de identitate, va exista opțiunea de a solicita eliberarea unei cărți de identitate simple; aceasta nu va conține elemente sau date electronice, dar va prezenta un grad ridicat de securitate.


Producerea noilor acte de identitate se va realiza, centralizat, de către Compania Națională „Imprimeria Națională”.’

Va rugam se ne clarificati pozitia dvs cu privire la interzicerea accesului unui cetatean roman la dreptul constitutional (art.34) de a primii servicii medicale publice, pentru care a platit contributia de asigurari de sanatate conform legii.


Va multumim anticipat.

Cu stima,

Redactor Liberalist.ro”

Ministrul Digitalizări clarifică pentru Liberalist.ro

Răspunsul domnului ministru a fost scurt și clar:

„Niciunui cetățean român nu i se poate interzice accesul la serviciile medicale publice.”

Ciprian-Sergiu Teleman, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Noi intelegem de aici că există o neintelegere sau o citare defectuoasă, întrebarea viza refuzul total al cardului de identitate, însă acest lucru este mai puțin important.

De ce este acest card de identitate digital atât de important pentru noua securitate?

Este evident faptul că această citare defectuoasă era o ‘avertizare’ către cei care ipotetic se gândesc să refuze varianta digitală a noului card de identitate. Într-un articol recent, explicam de ce este acest card de identitate digital atât de important pentru noua securitate, deoarece prin folosirea datelor biometrice colectate la emiterea lui, Poliția și SRI poate să folosească noua jucărie de recunoaștere facială și monitorizare a persoanelor prin camerele cctv publice.

Mesajul nostru este însă clar, nu puteți fi obligați să acceptați noul card, există și o variantă simplă pentru cei care nu doresc ca statul să le știe toate mișcările.

Citeste si alte stiri similare:

ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
V
IRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate (termenul tehnic ‘Hide’). De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM
Dacă apreciați conținutul acestei publicații liberal-conservatoare, vă încurajăm să vă invitați și prietenii să se alăture. Mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *