vineri, martie 1Liberalist.ro - Portal Business

RĂZBOI ÎN UCRAINA: Declarațiile belicoase au pregătit sau prevăzut invazia?

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
ULTIMA ORĂ: Mișcarea de trupe rusești și umilirea serviciilor

 

Preambul – Actualizare 25.02.2022

Într-un articol recent de analiză, îl suspectam pe Biden de deflectare printr-un război extern, și nu eram singur, toată presa conservatoare vorbea despre acest lucru.

Spuneau toți cam ce spuneam și eu, făcând apel la gândul rațional: ”…lucrurile pot fi rezolvate simplu de administrația Biden, dacă își doresc acest lucru, dar situația dezastruoasă din țară încurajează această criză artificială.

”Biden ar putea să rezolve facil criza ce pare artificială în Europa de Est, prin asigurarea Rusiei că Ucraina nu va intra în Alianța Nord Atlantică (NATO). Garanțiile acestea pot asigura de ambele părți un climat stabil de securitate pentru că Rusia nu are un interes real să invadeze Ucraina și să o administreze în plină iarnă iar NATO nu prea își dorește cu adevărat Ucraina printre membri.”

”Realist, extinderea NATO in Ukraina inseamna ”achizitia” unui conflict deschis in Crimeea cu Rusia. De această dată are si Putin dreptate, Ukraina în NATO înseamnă NATO în conflict cu Rusia în Crimeea. Ucraina ar putea renunța la planurile de aderare la NATO, pentru a evita războiul cu Rusia?”

Ca o confirmare a validității acestui gând, am aflat ulterior că și ambasadorul Ucrainei în UK, Vadym Pristaiko, a declarat pentru BBC Radio 5 că, din cauza amenințărilor și șantajului, Ucraina va lua în considerare ”concesii serioase”, inclusiv eliminarea obiectivului de aderare la Alianța NATO din constituția ucraineană, scrie The Independent.

Însă, realitatea de astăzi, ne arată că analizele noastre raționale despre iminența invaziei au fost departe de adevăr, Putin a surprins prin megalonomia lui patologică și puțini au fost cei care au înțeles cât de gravă este boala lui.

Iar în privinta negocierilor care puteau să evite acest război, este foarte târziu acum când armata rusă a intrat deja în Kiev,  dar sperăm noi că nu prea târziu și ”țarul” rus va fi dispus la negocieri.

 

 

Declarațiile belicoase au pregătit sau

prevăzut invazia ?

 

Foarte mulți analiști sau îndoit de iminența invaziei, de la analiști, președintele Zelenski și inclusiv eu, deoarece conform oricăror analize raționale, câștigurile politice erau semnificativ mai mici decât pierderile politice, militare și economice. Probabil nu am luat în considerare destul patologia antagonistului principal și cinismul său dus la paroxism.

 

Războiul anunțat și Diplomația inexistentă

Această invazie nu a fost un eșec al diplomației, diplomația nu a existat!

Dacă veți citi toate declarațiile belicoase și de câte ori a fost anunțat războiul putem concluziona că cel puțin una dintre părțile implicate în discuțiile diplomatice nu au dorit un compromis real și o dezamorsare a conflictului. De ceva timp, tot criticam faptul că, analizând declarațiile și mesajele antagonice, SUA pare mai degrabă interesată de acceptarea unui conflic deschis din considerente politice dar și economice. 

Zelenski acuza SUA de limbaj nediplomatic

Dar lipsa diplomației nu este concluzia noastră, însuși președintele Zelenski a ajuns la această concluzie. Președintele Ucrainei, V. Zelenski a trebuit să facă un apel la calm criticând mesajele SUA despre iminența războiului.

Zelenski a acuzat Occidentul că a așteptat să impună sancțiuni mai dăunătoare Moscovei – „nu așa se poate face”, a spus Zelensky – în timp ce ataca deciziile Statelor Unite, Marii Britanii și Australiei de a retrage o parte din personalul ambasadei și familii și acuzând liderii occidentali de incitare la „panică” cu sugestii repetate că o invazie este iminentă, relatează Washington Post.

”Zelensky și-a exprimat frustrarea față de evaluările publice făcute de Statele Unite și de alți aliați care cred că o invazie este din ce în ce mai probabilă și a părut să-l critice direct pe președintele Biden pentru declarații. la începutul acestei săptămâni, indicând că forțele ruse ar putea avansa asupra Ucrainei de îndată ce luna viitoare.

„Aceste semnale au venit chiar de la lideri mondiali respectați, care vorbesc deschis și cu un limbaj nediplomatic. Ei spun pur și simplu „mâine va fi război”. Aceasta este panică”, a spus el.

NATO ia în considerare izbucnirea unui război Rusia-Ucraina, în orice moment, spuneau toate titlurile presei din vest. SUA insista pe iminenta atacului intr-un mod extrem de suspect.

”Informațiile de care dispune NATO arată că o intervenție militară a Rusiei în Ucraina este posibilă din punct de vedere tehnic în orice moment, în cazul în care președintele Vladimir Putin ar da un astfel de ordin.” – a7tv

Conform adjunctului secretarului general al NATO, Mircea Geoană, riscul de război convențional în Europa nu poate fi exclus, însă românii nu trebuie să se îngrijoreze, pentru că au garanții de securitate credibile.

Casa Albă acuzată că anunță războiul în mod agresiv

Președintele Joe Biden a emis un avertisment pentru toți americanii care rămân în Ucraina, deoarece Rusia continuă să amenințe cu o invazie: Pleacă.

„Cetățenii americani ar trebui să plece acum”, a spus Biden într-un interviu cu prezentatorul NBC News Lester Holt.

„Nu este ca și cum am avea de-a face cu o organizație teroristă. Avem de-a face cu una dintre cele mai mari armate din lume. Este o situație foarte diferită și lucrurile ar putea înnebuni rapid”, a spus el, citat de nbcnews.com.

”Experții din cercurile de politică externă oferă versiuni extrem de diferite ale motivelor crizei. Politicienii stârnesc animozități cu retorică belicioasă.
 
Academicienii nu pot fi de acord asupra faptelor de bază. Propaganda este răspândită din toate părțile. Platformele de social media sunt pline de adevăruri pe jumătate, noi informații explozive, exagerări, minciuni, vitriol și troli,” conform courthousenews.com.
 
”După sfârșitul Războiului Rece, gândirea geopolitică americană a văzut cucerirea în Eurasia ca pe o cheie pentru deblocarea de noi piețe și pentru obținerea de avantaje strategice globale, iar Washingtonul a îndreptat cu succes Ucraina departe de Moscova și în brațele NATO și ale Uniunii Europene.”

SERVICII

TOATE TITLURILE IMPORTANTE ÎNTR-UN SINGUR LOC – Abonați-vă la notificările Liberalist.ro pentru ȘTIRI AUTOMATE și ALERTE direct pe mobil sau desktop!
Citeste mai mult

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește și articolele următoare pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!

Ce informații ai nevoie pentru asigurarea auto (2022)

ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?

VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție

Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model

Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!

De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *