marți, martie 5Liberalist.ro - Portal Business

Obligativitatea Vaccinării în SUA: Judecător impune statului New York o scutire religioasă iar Southwest Airlines anulează mii de zboruri

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
New York nu mai poate impune vaccinul anticovid lucrătorilor din domeniul sănătății dacă aceștia prezintă o scutire religioasă

Primele reacții la Obligativitatea Vaccinării în SUA: Judecător impune statului New York o scutire religioasă iar Southwest Airlines anulează mii de zboruri.

New York nu mai poate impune vaccinul anticovid lucrătorilor din domeniul sănătății dacă aceștia prezintă o scutire religioasă

Un judecător federal a decis marți că oficialii din domeniul sănătății din statul New York trebuie să permită angajatorilor să acorde scutiri religioase la un mandat de vaccin Covid-19 pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

Ordinul judecătorului împiedică cel puțin temporar o parte din efortul guvernatorului Kathy M. Hochul de a solicita vaccinarea tuturor lucrătorilor din domeniul sănătății.

Începand cu 19 octombrie toți angajații Statelor SUA și subcontractorii sunt obligați să se vaccineze!

Se oferă astfel o ameliorare pentru mii de medici, asistenți medicali și lucrători de asistență nevaccinați care au solicitat scutiri religioase și cărora li s-ar fi împiedicat să lucreze începând de marți dacă judecătorul ar fi decis pentru stat.

Mandatul rămâne în vigoare pentru toți ceilalți lucrători din domeniul sănătății, relatează nytimes.com. Sunt șanse mari ca statul să facă apel la această decizie.

Mandatul administrației Biden este ilegal

Conform Constituției SUA, doar Congresul are puterea de un astfel de mandat, prin lege. Sarcina executivului – inclusiv a agențiilor precum OSHA – este de a pune în aplicare legile scrise de Congres. Din păcate, în ultimul secol sau ceva, Congresul a predat o mare parte din puterea sa legislativă către executiv, de obicei autorizând agențiile să adopte reguli care au forța legii, subliniează The Hill într-o analiză recentă.

„Nu este un secret faptul că președintele folosește OSHA pentru a evita procesul dificil de obținere a unui mandat de vaccinare adoptat de Congres. Instanțele îi pot permite să scape de ea. Au permis Congresului să-și cedeze autoritatea agențiilor de zeci de ani. Dar asta nu o face adecvată. Dacă vrem un guvern constituțional, trebuie să începem să le cerem liderilor noștri politici să urmeze separarea puterilor. Constituția și statul de drept sunt prea importante pentru a nu fi.” – The Hill

O problemă similară observăm și în România, guvernul încercând și de multe ori să dea OUG sau HG de restricționare a libertăților individuale în contradicție cu Constituția națională. 

Primele probleme cu obligativitatea vaccinarii in SUA

Ca urmare a obligativității vaccinării, una dintre cele mai importante companii de transport aerian, Southwest Airlines, a trebuit să anuleze mii de zboruri. În fața obligativității, piloți și personalul auxiliar au demisionat cu miile.

CEO-ul Southwest Airlines, Gary Kelly, a declarat marți la postul de televiziune CNBC că nu consideră oportun ca întreprinderile să impună angajaților lor mandate de vaccinare Covid, dar a spus că compania sa face acest lucru pentru a respecta regulile federale puse în aplicare de administrația Biden.

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM