marți, septembrie 26Liberalist.ro - Portal Business

Olaf Scholz – noul cancelar al Germaniei. Cine este el și ce convingeri are?

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Olaf Scholz – cine este el și ce convingeri are?

Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei susține pragmatismul asupra personalității, conchide DW.com într-un articol dedicat celui ce are cele mai multe șanse să fie ales precursorul Angelei Merkel.

În primul rând, Scholz și-a construit o imagine a omului care are experiența și capacitatea de a face față unei crize. Și acum este cărți să devină salvatorul partidului său, SPD (Partidul Social Democrat).

În ochii electoratului și a țării, Olaf Scholz dă dovadă de încredere de nezdruncinat și a suferit multe furtuni în lunga sa carieră politică. Asta se datorează modului în care a gestionat criza sanitară și socială din Germania.

În calitate de ministru al finanțelor, Scholz s-a aflat la locul potrivit pentru a străluci în criza coronavirusului: în calitate de ministru al finanțelor, el este responsabil cu plata de miliarde de euro în fonduri de urgență pentru a ajuta economia și cetățenii țării să facă față furtunii.

Care sunt convingerile lui Olaf Scholz?

„Olaf Scholz este considerat membru al aripii conservatoare a partidului – dar este, de asemenea, greu de identificat cu categorii politice precum stânga sau dreapta. În calitate de lider adjunct al organizației de tineret SPD Jusos, multe dintre opiniile sale erau radicale din punct de vedere social și extrem de critice față de capitalism.

Dar a trecut mult timp de când Scholz s-a alăturat SPD ca elev de liceu în 1975 și a fost ales în Bundestag în 1998. În acei ani, Scholz și-a condus propria practică juridică la Hamburg, specializându-se în dreptul afacerilor, unde a învățat multe despre modul în care funcționează economia și antreprenoriatul. Asta și-a pus amprenta”, consideră Deutche Welle.

Mare parte din ascensiunea sa se datorează pragmatismului, eticii de muncă dar și modului de a se raporta la oameni, o experiență pe care a deprins-o în timpul campaniei electorale recente.

În lunile care au urmat numirii sale în funcția de candidat de vârf, Scholz a evitat gafe majore iar în august, popularitatea sa a început să crească mai ales pentru că s-a promovat ca un far al stabilității și a fost creditat cu creșterea semnificativă a SPD în sondajele de opinie.

Viitorul SPD la guvernarea Germaniei

Orice viitor guvern din Germania va trebui să se bazeze pe o coaliție, cel mai probabil din trei partide.

CDU / CSU, de centru-dreapta, s-a apropiat de o posibilă coaliție de stânga, inclusiv de Partidul Comunist de Stânga.

Dar Scholz a refuzat o astfel de asociere, s-a deschis mai degrabă către verzi, unde candidată principală, Annalena Baerbock, se confruntă chiar cu Scholz în circumscripția de la Potsdam, spune DW.com

Scholz este un globalist și un susținător a Europei Federale

Deși este socialist, nu poți să-l judeci pe Scholz după convingerile extremiste ale tinereții în privința problematicii globaliste, imperialiste, neocomuniste promovate acum prin Marea Resetare, dar poți să îi citești pozițiile recente ca să înțelegi că multe dintre convingerile tinereții au rămas cu el.

‘Protecționismul nu este răspunsul’, spunea el într-un discurs în Statele Unite.

„Nici nu ar trebui să luăm în considerare acordurile secundare care vor submina cadrul nostru economic internațional. Cei care dețin responsabilități politice trebuie să ia în considerare implicațiile mai largi ale acțiunilor lor – mai ales în perioadele în care riscurile cheie pentru economia globală sunt politice.

Prin urmare, Europa și SUA trebuie să se angajeze constructiv cu China – în mod ideal, într-o manieră coordonată ca parteneri transatlantici.

Trebuie să protejăm practicile comerciale loiale și concurența loială pentru a apăra condiții de concurență echitabile. Aceasta necesită o viziune clară și o acțiune clară. Dar ar trebui să ne asigurăm, de asemenea, că, în eforturile noastre de a proteja integritatea piețelor și principiilor noastre, nu ajungem să facem mai mult rău decât bine, întorcându-ne unul împotriva celuilalt pe baza argumentelor sau instrumentelor naționaliste miopi.”

„Prin urmare, contracararea narațiunilor naționaliste, anti-europene și unilateraliste trebuie să fie o prioritate politică pentru noi. Dacă trebuie să ne asumăm un rol cheie în avansarea Europei, va trebui să existe un sprijin larg și stabil pentru a face acest lucru.

Rolul Germaniei trebuie să fie ‘central’ în orice discuție

Rolul Germaniei trebuie să fie acela de intermediar al compromisurilor. Nu putem fi priviți ca dominând politica europeană – și nu dorim să o facem. Și, deși cooperarea franco-germană este esențială, în cele din urmă, politica UE trebuie să echilibreze interesele tuturor statelor membre.”

Citeste si articolele urmatoare pe Liberalist.ro:

Presa americană într-o singură voce: Biden este vinovat de înfrângerea catastrofală din Afganistan


Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin


ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?


VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție


Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model


Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?


‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el


Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. Nu suntem singurii, probabil și dvs. ați observat faptul că anumite postări care contravin narațiunea oficială sunt considerate ‘spam’ sau ‘mesaje neautoritative’ și în consecință depublicate. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X

Oferta Zilei