Legea anti-cenzură din Polonia este de interes și pentru liberalii români

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten

Corporațiile media sunt în atenția legislativelor europene

„În decembrie, guvernul polonez a anunțat că va promulga o lege care interzice cenzura online a cetățenilor săi. Spre deosebire de UE, acesta își propune, prin urmare, să protejeze libertatea de exprimare, mai degrabă decât să se potrivească doar cu mijloacele pentru reglementarea sa ulterioară”, relatează Spiked-online.com.

Și nu e de mirare. „Prospectiva lege anti-cenzură a Poloniei este concepută în mod explicit ca un bastion împotriva Legii serviciilor digitale ale UE, la fel ca și cenzura Big Tech în general. Prin urmare, are ca scop protejarea cetățenilor de aspirațiile de reglementare ale actorilor supranaționali, de la corporații multinaționale la instituții de guvernanță globalistă.”

„Algoritmii sau proprietarii giganților corporate nu ar trebui să decidă care perspective sunt corecte și care sunt greșite. Nu poate să existe acord pentru cenzură”, a declarat premierul polonez, Mateusz Morawiecki, anunțând intenția de a depune un proiect de lege împotriva cenzurii pe rețelele de socializare.

Inițiativa are mult suport în România unde se observă o contrapondere la curentul progresist promovat de partide ca USR și PLUS. Această mișcare conservatoare și liberală clasică a fost confirmată și de recentul nou intrat în Parlament, Partidul pentru Unirea Românilor (AUR).

În acest nou context politic, PNL este condamnat să își recucerească publicul conservator și creștin liberal pe care l-a ignorat în ultimii ani. Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, anunță pe Facebook că va implementa această legislație și în România.

Doresc să salut inițiativa Poloniei în acest domeniu și aștept cu nerăbdare să văd textul legislativ polonez. În calitate de parlamentar al României și demnitar PNL voi lua acest text și îl voi transpune, prin adaptare la România și realitățile concrete de la noi din țară, într-o propunere de lege pe care o voi depune la Parlament. Polonia este o națiune alături de care România poate face echipă foarte bună în apărarea libertății și a valorilor identitare europene care au clădit marea noastră civilizație!

Deputat Daniel Gheorghe, Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru Oferte, CLICK pe reclamele de afiliere!

Urmărește-ne pe Telegram, Iconiță & Linkedin

X