joi, aprilie 18Liberalist.ro - Portal Business

Suspiciuni de manipulare prin presă. Rechizitoriul din dosarul lui Dragnea citat în presă deși avocații nu l-au primit

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Suspiciuni de manipulare prin presă. Rechizitoriul din dosarul lui Dragnea citat în presă deși avocații nu l-au primit

Cu doi ani înainte de a fi condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare, Liviu Dragnea îi scria o epistolă lui Donald Trump, președintele SUA la acea dată. Scrisoare fake sau nu face parte din cel mai recent dosar al lui Dragnea, care a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Dragnea este acuzat de trafic de influenţă şi de folosire a influenţei sau autorităţii în legătură cu prezenţa sa la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Donald Trump de la începutul anului 2017.

Dragnea este acuzat de trafic de influenţă şi de folosire a influenţei

Textul scrisorii este în rechizitoriul dosarului. Dragnea îi spune lui Trump că îl poate face să intre în istorie, dacă vine în vizită la București, și îl asigură că 150.000 de români extaziați ”ar sărbători sosirea dvs. și parteneriatul care ne leagă”. Într-o intervenție la postul Realitatea TV, avocatul d-lui Dragnea, Flavia Teodosiu, neagă că ar fi știut de existența acestei scrisori, din care reiese faptul că într-adevăr se dorea o vizită oficială, și menționează faptul că deși toată presa citează diferite texte din rechizitoriul procurorului, inculpatul și avocații nu au primit încă o copie de la procuror.

Deși nu suntem susținători ai domnului Dragnea și nu avem afiliere cu un anumit partid politic, nu putem să nu observăm câteva coincidențe bizare. În ziua în care se judecă eliberarea condiționată, toată presa primește citate din alt dosar, texte bine alese și neclar dacă sunt autentice sau contrafăcute, de la ‘surse’. Cine are putea fi oare? Cine are acces la rechizitoriu dacă nici avocatul nu îl are?

Mai știm despre acest dosar că a fost primit de la FBI care l-a verificat inițial bine dacă nu cumva pot să-l prindă si pe Trump cu ceva dar, pentru ca nu au găsit nimic, l-au trimis în România, la DNA. Dosarul, ajuns aici este însă o mană cerească ca instrument de influență prin presă până la probarea faptelor pe fond în justitie. Nu putem să nu observăm această colaborare fructuoasă dintre DNA și presa. Jurnaliști diverși primesc totul pe surse înaintea părților direct interesate din dosar. Un adevărat protocol neoficial dintre presa și DNA, care ar fi trebuit analizat …dar noi știm, corb la corb…

→ CLICK PENTRU OFERTELE DR. MAX | ELEFANT.RO | LENSA

Citește alte știri pe Liberalist.ro:

Credit cu buletinul – lista celor mai bune oferte!
Un parlamentar finlandez se confruntă cu doi ani de închisoare pentru că este creștin
ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?
VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Consultantul de business și marketing în București. Cine apelează la ei și ce onorarii practică?
‘Idolul’ Fauci a admis că virusul Covid19 ar fi putut fi chiar unul din virusurile finanțate de el
De ce costă 1.000€ dacă este un CRM gratuit? Digitalizarea vânzărilor
Libertăți individuale – Constituția României

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *