miercuri, iulie 24Liberalist.ro - Portal Business

Presa americană într-o singură voce: Biden este vinovat de înfrângerea catastrofală din Afganistan

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Afganistan Predarea armatei SUA

Prestigioasa publicație americană The Federalist titrează ‘Nu, Biden nu poate da vina pe Trump pentru dezastrul din retragerea din Afganistan’.

Deși a încercat deja să transfere vina pe Donald Trump pentru ce se întâmplă în Afganistan, nu putem să ignorăm faptele: Biden a luat atât decizia de a pleca, cât și retragerea catastrofală pe care a supravegheat-o în calitate de comandant-șef.

„Când am fost instaurat în funcție, am moștenit un acord încheiat de predecesorul meu – care i-a invitat pe talibani să discute la Camp David în ajunul zilei de 11 septembrie 2019 – și care i-a lăsat pe talibani în cea mai puternică poziție din punct de vedere militar din 2001 și a impus o dată limită de 1 mai 2021 pentru retragerea forțelor SUA ”, a declarat Biden într-un comunicat publicat sâmbătă.

„Prin urmare, când am devenit președinte, m-am confruntat cu o alegere – să continuăm înțelegerea făcută deja, cu o scurtă extindere pentru a scoate forțele noastre și forțele aliaților noștri în siguranță, sau să ne intensificăm prezența și să trimitem mai multe trupe americane să lupte încă o dată în conflictul civil al altei țări ”, a menționat președintele Biden în comunicatul remis în weekend.

Presa care l-a acoperit timp de 2 ani, încă din campanie, acum îl acuză

Adevărul este altul, comentează presa și chiar și vocile până nu de mult favorabile lui Joe Biden.

Wall Street Journal îl acuză încă din titlu de minciună: ‘Predare lui Biden în Afganistan – Președintele încearcă să deflecteze responsabilitatea pentru o retragere ca o calamitate.’ și continuă cu o duritate fără precedent la adresa lui Biden, adorabilul presei: „Declarația președintelui Biden, sâmbătă, spălându-se pe mâini de Afganistan, merită să fie considerată una dintre cele mai rușinoase din istorie de către un comandant șef într-un astfel de moment de retragere americană. În timp ce talibanii s-au închis la Kabul, domnul Biden a trimis o confirmare a abandonului SUA, care s-a absolvit de responsabilitate, a deviat vina către predecesorul său și i-a invitat mai mult sau mai puțin pe talibani să preia țara.”

Iar The Federalist devoalează minciuna prin clarificări pertinente: „Președintele Biden nu a fost mai legat de acordul fostului președinte Trump cu talibanii decât i s-a cerut lui Trump să respecte acordul cu Iranul fostului președinte Barack Obama, cunoscut anterior sub numele de Planul de Acțiune Comprehensiv Comun. Niciun acord nu i-a legat pe viitorii președinți vreodată, deoarece niciun acord nu a fost prezentat Senatului pentru ratificare.”

„În calitate de actual comandant-șef, Biden deține puterea de a decide fiecare aspect al deciziei de retragere. Biden a prelungit deja termenul limită de 1 mai 2021 al lui Trump până în septembrie și, dacă credea că talibanii sunt prea puternici, și guvernul din Afganistan este prea slab sau că decizia de retragere este complet deplasată, actualul președinte ar fi putut schimba cursul.

Nu a făcut-o pentru că nu voia.

Biden este singurul vinovat pentru infrangerea din Afganistan

În schimb, Biden nu a avut nicio osteneală cu privire la executarea unei inversări drastice a cursului atunci când pozițiile politice ale lui Trump au intrat în conflict cu cele ale administrației sale.”

Autorul analizei, Margot Cleveland, concluzionează „Nimeni, în afară de Biden, nu este vinovat de faptul că administrația a fost „în mod clar surprinsă de progresele rapide ale talibanilor din ultimele zile, în timp ce grupul islamic militant a preluat o serie de capitale de provincie din întreaga țară și a înconjurat Kabul”, obligându-l pe Biden să se grăbească cu alte mii trupe în Afganistan doar pentru a evacua în siguranță personalul american și al ambasadei cu două săptămâni înainte de termenul din 31 august pe care Biden îl anunțase pentru retragerea tuturor forțelor americane din Afganistan.

Există multe de dezbătut despre implicarea Statelor Unite într-un război de 20 de ani în Afganistan, dar ar trebui să fie clar pentru toți că Biden a bătut retragerea. Singura întrebare rămasă este exact cât de rău.”

Administrația și armata ‘woke’

Profesorul Adrian Papahagi nu este mirat de dezastrul din Afganistan: „Biden e rezultatul trist și neputincios al isteriei stângiste, al răzmerițelor woke, al glorificării criminalilor uciși accidental sau nu de poliție, al relativismului moral, al urii de sine, al fake-news-ului generalizat, al cenzurii stângiste de pe social media, al ideologizării marxiste a presei, corporațiilor și învățământului.


Când principala preocupare a Departamentului de Stat e să promoveze în lumea-ntreagă admirabila cultură LGBT și să lumineze ambasadele în curcubeu, acesta e rezultatul previzibil. Același lucru e valabil și pentru UK și UE. Sunt convins că ambasadorii UK s-au întâlnit mai frecvent cu distinsa „comunitate” LGBT decât cu irelevanta comunitate a profesorilor de engleză (în cei 14 ani de când predau opera lui Shakespeare în universitatea românească n-am întâlnit vreun ambasador UK, nici n-am avut ocazia să văd ambasada UK pe dinăuntru).


Ei, acum feministele, distinsa comunitate LGBT, filo-islamicii și toată stângimea empatică au de ce să se îngrijoreze. Talibanii au intrat ca-n brânză în Kabul și își vor impune legea lor sinistră, aruncând femeile în sclavie și ignoranță. Se vor revolta politicienele feministe, sau se vor îmbobodi ca guvernul feminin al Suediei în fața ayatolahilor și se vor prezenta timid și diplomatic în fața noilor satrapi? Va tuna și fulgera presa împotriva lui Biden, cum o făcea împotriva lui Trump? Pe câte voci se vor indigna ventrilocii tismăneni și ceilalți intelectuali vizionari, denunțători ai fascistului suprematist sexist și rasist Trump?


Care va fi răspunsul UE, UK și USA la dezastrul creat?

„Refugees welcome”, bănuiesc. Milioane de nefericiți reali, dar și numeroși tarați, obișnuiți cu decapitările și cu toate ororile pământului, vor da buzna în Europa, adăugându-se celorlalte zeci de milioane de fii și fiice ale islamului, religia păcii, care contribuie armonios la diversitatea și prosperitatea fostei lumi creștine.


Eșecul Occidentului virusat de stângism se vede cu ochii liberi. Obama, nobelizat preventiv și idolatrizat de toți emo-prostănacii, a adus haosul în țările din Nordul Africii și din Orientul Mijlociu. Rând pe rând, au fost destabilizate Algeria, Tunisia, Libia și Egiptul, Turcia a fost abandonată nebuniei otomaniste a lui Erdogan, Siria și Ucraina au fost predate Rusiei, iar acum Afganistanul a încăput pe mâna talibanilor. China și-a exportat nepedepsită virusul de laborator care a gripat întreaga planetă, iar islamul își împinge nestingherit toate valurile-ncoace, sub sloganul „refugees welcome”. Ce contează? Esența e că America lui Cuomo, Pelosi, Clinton, Obama și Biden, și alături de ea întreg Occidentul progresist a scăpat de tiranul Trump, principala amenințare la adresa libertății și democrației!

Papahagi despre Afganistan: ‘Occidentul își predă palatele și școlile tuturor demenților’


Poate părea că scriu aceste rânduri sub efectul indignării, dar detest acest afect stângist, adolescentin. Când nu-nțelegi nimic, ești mereu mirat sau revoltat. Nu e cazul meu. Nu mă animă nici satisfacția meschină a unei inavuabile Schadenfreude. Observ doar, cu tristețe, că nu poți opri o țară, un continent sau o civilizație să se sinucidă, dacă așa au hotărât, iar populația e entuziastă. Afganii își va transforma deșertul stâncos într-un imens lagăr islamist, în timp ce Occidentul își predă palatele și școlile tuturor demenților. Când vor fi sătui, 38.000.000 de afgani se vor revolta și vor pune capăt terorii câtorva sute de mii de talibani, iar sutele de milioane de europeni și americani vor înceta să-i urmeze pe stângiștii care subminează cu program civilizația euro-atlantică,” a conchis prof. Adrian Papahagi.

Citește pe Liberalist.ro și:

Analiză sumbră: Doar 2% dintre firmele românești sunt bancabile. În 2022, statul nu va mai avea bani și nici credit

Certificatul verde. Cum se poate descărca certificatul verde COVID

Comunistii prind tupeu: vor sã bage în închisoare presa pentru ‘defãimare’ sau orice considerã ei cã e urã

ASALT: Educația Sexuală în școli fără acordul părinților! Ce conține programa școlară propusă?

VIRAL: Viața după Covid și libertățile pe cale de dispariție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *