joi, iulie 25Liberalist.ro - Portal Business

Presa din SUA: Biden își fabrică propria ”criză a rachetelor”, este o diversiune!

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
Presa din SUA: Biden își fabrică propria ”criză a rachetelor”, este o diversiune!

Eșuând acasă, Biden încearcă să-i distragă pe americani cu încă un conflict armat peste ocean, titrează publicația liberal-conservatoare The Federalist, care pare să însumeze sentimentul presei americane de dreapta.

La mai puțin de un an după ce a sacrificat cel puțin 13 vieți americane și a blocat alte mii pentru a câștiga puncte politice prin retragerea ad-hoc a trupelor americane din Afganistan, Biden ia în considerare serios să trimită mai mulți americani să moară pe pământ străin.

Președintele a semnalat că, după deliberările de la Camp David din weekend, ar putea trimite între 1.000 și 5.000 de trupe de întărire americane aliaților NATO din Europa de Est și Țările Baltice pentru a descuraja Rusia să invadeze Ucraina.

Analiștii consideră că Biden își fabrică propria ”criză a rachetelor”

Jordan Boyd critică administrația Biden: ”În loc să abordeze inflația necontrolată, rafturile goale de băcănie, pandemia în curs de desfășurare, criminalitatea urbană în creștere și problemele de frontieră ale SUA, care afectează în mod regulat familiile americane, mereu nepopularul Biden folosește conflictul Rusiei cu Ucraina pentru a pretinde că administrația sa face. altceva decât crearea de crize.

O multitudine de sondaje noi publicate săptămâna aceasta arată că majoritatea, 56 la sută, dintre americani dezaprobă slujba președintelui. Atât de nemulțumiți, de fapt, încât doar 26 la sută dintre americani cred că lucrurile în țară merg bine.”

Autorul continuă analiza deloc avantajoasă la adresa lui Biden: ”În timp ce propria graniță suferă, afectând popularitatea lui și a vicepreședintelui său, Biden vrea să trimită americani într-un pustiu înghețat la mii de kilometri distanță, pentru a se implica cu Rusia și a apăra o țară care este aproape și dragă inimii sale și buzunarelor familiei sale. Patria suferă, așa că Biden vrea o distragere a atenției pentru a preveni ca reputația sa să scadă mai mult decât a făcut deja.”

Autorul are dreptate, Biden ar putea să rezolve facil criza ce pare artificială în Europa de Est, prin asigurarea Rusiei că Ucraina nu va intra în Alianța Nord Atlantică (NATO). Garanțiile acestea pot asigura de ambele părți un climat stabil de securitate pentru că Rusia nu are un interes real să invadeze Ucraina și să o administreze în plină iarnă iar NATO nu prea își dorește cu adevărat Ucraina printre membri.

Trebuie să înțelegem geopolitica la nivel internațional, nu regional

În contextul în care există o nouă putere mondială în expansiune de influență și gata să devină hegemonă în lume, credem că SUA ar trebui să se ocupe mai degrabă de contracararea acestui mare pericol pe care îl constituie China.

O China hegemonă în lume nu va duce la un imperiu al binelui și al libertăților fundamentale ci va duce la un imperiu totalitar asemeni ei. Un imperiu în care individul nu contează ci grupul, unde drepturile fundamentale nu există și unde Statul decide ce e bine pentru tine și ce poți să faci.

Rusia este un aliat firesc pentru China?

Punând lucrurile în perspectivă, înțelegem că pe termen mediu și lung Rusia este de fapt un aliat firesc pentru Occident și are un interesc comun pentru contracararea expansiunii Chinei. De altfel, Rusia de astăzi nu mai este acel stat comunist și cu mentalitate slavă, asiatică despre care scria marele general american Patton. Rusia este o țară creștină, valorile occidentale sunt mai pregnante decât cele asiatice, de tip chinezesc, așa că indiferent de regimul de la Kremlin, poporul rus este mai degrabă European decât oriental.

Un studiu recent chiar arată că în Rusia lucrurile sunt un pic mai echilibrate și nu chiar așa de belicoase cum am putea să credem: 44% au o viziune negativă asupra UE, în timp ce 37% îi acceptă.

Așadar, lucrurile pot fi rezolvate simplu de administrația Biden, dacă își doresc acest lucru, dar situația dezastruoasă din țară încurajează această criză artificială.

În legătură cu România, aș vrea să știu și eu care este scopul perpetuării atitudinii antagonice într-un context în care România este în NATO și în UE și efectiv nu are niciun risc real de securitate.

Nu reușesc progresiști să mă lămurească cum de Germania poate să facă miliarde revânzând gaze rusești în Europa dar noi nu putem să avem relații normale și pragmatice cu Rusia…

Citește și articolele următoare pe Liberalist.ro:

RCA 2022. Asigurari RCA online – VERIFICARE & CALCULATOR
Cea mai bună aplicatie RCA AUTO?
Alocările bugetare 2022 pentru afaceri noi
Optimizare SEO – Servicii, preț, consultanță și ce înseamnă
Fondul Monetar Internațional vrea să știe ce cauți pe internet. Ce pățești dacă nu ești cetățean model
Firme de asigurari auto cu cele mai bune preturi in 2022!
Mii de români renuntã la WhatsApp. De ce se discută de ‘Dosarul’ Digital?

Facebook ne-a amenințat cu suspendarea paginilor noastre Liberalist.ro deoarece scriem pe subiecte care contrazic narațiunea companiei și interesele sale politice de stânga. De aceea, încercăm să dezvoltăm un grup pe Telegram ca o alternativă anti-cenzură. ABONEAZĂ-MĂ LA TELEGRAM

SERVICII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *