miercuri, iulie 24Liberalist.ro - Portal Business

RCA AUTO – pret si reduceri

Fii inspirat, trimite articolul unui prieten
RCA – cât costă și de ce este important să ai această asigurare?

RCA este un acronim pentru Asigurare de Răspundere Civilă auto, o polita de asigurarea obligatorie in Romania pe care orice posesor de autovehicul, persoană fizică sau juridică, trebuie să îl aibă la îndemână atunci când este implicat într-un eveniment rutier neplăcut.

Ce este RCA – asigurarea de raspundere auto civila? De ce trebuie sa ai RCA, cat costa RCA si ce acte sunt necesare pentru a incheia RCA?, vom incerca sa raspundem in acest articol.

Ce este RCA auto?

Asigurarea RCA este singurul tip de asigurare obligatorie pe care statul român o impune pentru autovehicule. Odată ce au încheiat RCA-ul, conducătorii auto primesc și o poliță de asigurare denumită Carte Verde. Aceasta este valabilă doar atunci când autovehiculul asigurat circulă în străinătate în statele neacoperite de poliță.

Cand este obligatorie asigurarea RCA?

Pentru a putea achiziționa o asigurare de răspundere civilă autovehiculul trebuie să fie înmatriculat sau supus înmatriculării în România, să se afle în posesia persoanei care încheie asigurarea și să aibă toate actele solicitate.

Prima de asigurare RCA poate sa fie restituita in cazul in care autovehiculul este radiat sau este vandut. Exceptie de la regula fac masinile care sunt cumparate prin leasing operational.

Cât mai este pretul RCA auto?

În 2021, tarifele la RCA au crescut comparativ cu anul precedent pentru majoritatea categoriilor de șoferi, persoane fizice. S-au înregistrat, însă, și mici scăderi, mai ales la categoriile de vârstă 31-40 de ani și 41-50 de ani.

Citeste si: Condusul fără asigurare auto (RCA). Te costă cât o mașină!

Schimbări in piața asigurărilor RCA. Cu cât vor plăti mai mult tinerii pentru polița RCA?

Care sunt pașii pentru comandă?

Comanda se efectuează foarte simplu, exact așa cum ar trebui să fie un serviciu online! Dacă sunteți clientul unei platforme online, tot procesul durează în jur de 2 minute. Pentru prima achiziție pe website, trebuie doar să completați un formular cu datele necesare, apoi să plătiți online, în deplină siguranță. Nu există nici o diferență între polițele cumpărate online și cele cumpărate de la brokeri.

Odată ce ați completat toți pașii și ați făcut plata, polița de asigurare se emite automat, pe adresa dvs. de email. În caz de nevoie, o puteți imprima singur/ă. Conform noilor legi în vigoare, aceasta poate fi imprimată pe hârtie albă (imprimarea pe hârtie verde nu mai este obligatorie).

Citește alte articole similare pe liberalist.ro:

Noi taxe de drum impuse de UE. Cine este afectat?

Topul ASF al brokerilor în RCA și alte clase de asigurări

Plângere la CE împotriva WhatsApp! Consumatorii ar fi expuşi la prelucrarea la scară mare a datelor confidențiale


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *